Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Cine vrea scaunul comisarului Soric?

Cine vrea scaunul comisarului Soric?

• seful Politiei Neamt simte cã cineva nu-l mai doreste în fruntea institutiei • un control efectuat de Corpul de Control al ministrului de Interne a constatat mai multe deficiente, toate fiindu-i imputate comisarului sef Soric • „Majoritatea sînt generalitãti, care pot fi întîlnite la aproape toate inspectoratele de politie din tarã“, a declarat comisarul sef Soric •

„Nu sînt dispus sã negociez. Decizia trebuie sã-mi apartinã, sã fie luatã la momentul potrivit si sã fie una inteligentã“, spune comisarul Aurelian Vasea Soric care, printre cuvinte, a lãsat sã se înteleagã cã „cineva“ nu-l mai doreste în fruntea Politiei Neamt. Zvonurile de schimbare la vîrful Politiei Neamt circulã de mai multã vreme, iar controlul efectuat în urmã cu mai bine de trei sãptãmîni de o echipã de la Corpul de Control al ministrului de Interne, au întãrit aceastã idee, dînd apã la moarã celor care urmãresc cu atentie toate schimbãrile care au loc dupã învestirea Guvernului Boc. Dupã efectuarea controlului, s-a spus cã cei veniti de la Bucuresti i-ar fi reprosat sefului Politiei faptul cã este prea blînd cu subordonatii. Odatã cu trecerea timpului, alte aspecte în legãturã cu respectivul control ies la ivealã. Prin tîrg, circulã tot mai insistent zvonul conform cãruia sefului Politiei Neamt i s-ar fi propus un troc, si anume sã renunte la functia de sef în schimbul unei alteia similare, la alegere, dar într-un alt judet. Contactat telefonic de reporterii de la „Monitorul“, comisarul sef Aurelian Vasea Soric a refuzat sã facã vreun comentariu pe marginea acestui subiect, însã a fãcut cîteva aprecieri vizavi de rezultatele verificãrilor celor din minister.

„Sînt un om normal si nu pot sã nu observ cã nu mai corespund“

„A fost un control de la Corpul de Control al ministrului. Materialul a fost finalizat si prezentat ministrului. El a fost trimis la IGPR unde se verificã dacã cele constatate în urma controlului sînt reale sau nu. Eu pot sã spun cã toate asa zisele deficiente constatate mi-au fost imputate mie. ÃŽnsã, orice institutie are deficiente, iar cele constatate în urma acestui control pot fi considerate niste generalitãti care se întîlnesc si la alte inspectorate. Din punctul lor de vedere, al celor care au verificat, eu sînt rãspunzãtor pentru tot ce s-a întîmplat. Acele deficiente, dacã pot fi numite asa, pot fi reglate, iar altele nici nu existã. Sînt un om normal si nu pot sã nu observ cã nu mai corespund. Sistemul se schimbã, e altfel. Nu am luat încã nici o decizie si îmi continui activitatea. Deocamdatã sînt la post si o sã vãd ce o mai fi. Consider, oricum, cã mi-am fãcut datoria si am fãcut si multe lucruri bune“, a declarat comisarul sef Aurelian Vasea Soric.
Cît priveste concluziile controlului efectuat la Piatra Neamt, care se aflã pe masa sefilor Politiei Române, el se poate concretiza în mai multe moduri. Materialul de control poate fi clasat, dacã se constatã cã asa zisele deficiente nu existã, sau se poate trece la sanctionarea sefului Politiei. Timpul ne-a învãtat cã, de regulã, formula cea mai des utilizatã a fost aceea de sanctionare cu mutare pe o functie inferioarã, ceea ce înseamnã demiterea din functie pe motiv de „management defectuos“. Mai existã si varianta ca seful Politiei sã fie transferat pe o functie similarã într-un alt judet. ÃŽn cazul în care materialul va fi clasat, Aurelian Vasea Soric va rãmîne seful Politiei Neamt. ÃŽnsã nu este obligatoriu sã se întîmple asa, pentru cã seful Politiei Neamt poate accepta varianta transferului. Pînã una alta, comisarul sef Soric a lãsat sã se înteleagã faptul cã toatã aceastã poveste nu-i place.

Articol afisat de 3013 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective