Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 24 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ceahlãul, prima victorie vine din deplasare

Ceahlãul, prima victorie vine din deplasare

• echipa lui Florin Marin a cîstigat la Medias, scor 2-0, în urma unui meci pe care l-a controlat în marea sa parte • pentru Ceahlãul au înscris Fabbron si Gafita • nemtenii au obtinut primul lor succes contra mediesenilor în Liga I •



Ceahlãul a înregistrat si primul succes al sezonului în Liga I, în deplasare, la Gaz Metan Medias. Scorul consemnat la final, 2-0 pentru echipa lui Florin Marin a venit în urma golurilor înscrise de Fabbron (‘45) si Gafita (‘90), ambii jucãtori fiind la debutul, ca marcatori, în Liga I. Acesta este primul succes obtinut vreodatã de Ceahlãul în fata echipei din Medias, de cînd cele douã formatii se dueleazã pe prima scenã a fotbalului românesc. Pînã acum, în prima divizie, Mediasul a cîstigat atît în campionat, cît si în cupã, în douã rînduri, iar meciul de la Piatra Neamt, din campionat, s-a terminat 1-1.
Conducerea tehnicã a nemtenilor l-a titularizat pe Ichim ca fundas central, în locul accidentatilor Vitelaru si Floricel, tînãrul jucãtor fãcîndu-si pe deplin datoria si arãtînd cã nu degeaba a asteptat pe banca de rezerve si clipa sa. De asemenea, Cebotaru a fost titular, dar pe un post pe care nu a mai evoluat pînã acum: mijlocas stînga. Jucãtorul care si-a fãcut datoria oriunde a fost nevoie de serviciile sale, la Ceahlãul evoluînd de-a lungul timpului ca mijlocas dreapta si central, ca fundas dreapta pe vremea lui Hizo, iar acum ca mijlocas stînga. A „arat“ acea parte de teren, fãcînd pereche bunã cu Barna, dar a si centrat decisiv la golul cu care moldovenii au deschis scorul. Doicaru si Fabbron au fost titularii atacului nemtean, primul semãnînd panicã atunci cînd a avut mingea la picior si hãrtuind mereu defensiva mureseanã, iar al doilea a înscris cel dintîi gol al galben-negrilor în actuala editie de campionat. O altã mutare pregãtitã de Florin Marin a fost titularizarea lui Rohetki în poarta Ceahlãului, suceveanul lãsîndu-l astfel printre rezerve pe Savu, considerat si el vinovat la douã dintre golurile primite în jocul cu Dinamo.
Superstitiile tin si ele de succesul Ceahlãului de la Medias. Plecatã la o bisericã pentru a se ruga înainte de meci, echipa s-a întîlnit la sfîntul lãcas cu o mireasã, mirele acesteia, si alaiul de nuntasi. Forminte i-a spus: „Casã de piatrã si sper sã ne porti noroc. Dacã învingem astãzi te pomenesc“. Mireasa i-a rãspuns cãpitanului nemtenilor dupã ce a aflat cã cel care i se adresase face parte dintr-o echipã de fotbal: „Baftã la meci!“ Si Ceahlãul a avut destulã baftã.

Goluri pe final de reprize

Era de asteptat ca Gaz Metan sã facã un meci mare pe teren propriu, mai ales cã acolo pierduse Craiova fãrã drept de apel, iar cu o etapã înainte, Inter Curtea de Arges pierduse, pe propriul teren, cu 4-2 în fata ardelenilor. Echipa cu cel mai bun atac din România înaintea etapei a IV-a nu a mai avut succes în fata lui Rohetki. Oaspetii nu au avut nici mãcar o ocazie la poarta lui Vîtcã în primele 30 de minute, iar gazdele au încercat prin Erik (‘4), Kubala (‘9) si Silvãsan (‘10, ‘28) sã bage mingea în ate. Hoban a avut golul în vîrful bocancului (‘31), dar elevii lui Florin Marin au scãpat, dupã ce balonul sutat de mediesean din 9 metri, a trecut milimetric pe lîngã barã. Nici Erik (‘34) nu a nimerit poarta, „bolta“ sa fiind mult peste transversalã. Doicaru a dat primele emotii ardelenilor în minutul 39, atunci cînd a scãpat pe dreapta atacului nemtean. Driblingul în fata lui Vîtcã s-a consemnat ca reusit, însã mingea a fost respinsã de pe linia portii de Nohai, fundasul care a îmbrãcat ani la rînd tricoul Ceahlãului. Finalul de reprizã a adus bucuria în tabãra nemteanã. Cebotaru a centrat de pe stînga în mijlocul careului mediesean, iar Fabbron a lovit balonul perfect cu capul pentru 1-0. Vîtcã a rãmas tintuit pe linia portii la fel ca si fundasii din fata sa care nu l-au marcat cum trebuia pe brazilian. Repriza nu s-a încheiat asa, pentru Ceahlãul a mai avut o sansã imensã de gol, cînd Doicaru a nimerit din 6 metri bara transversalã.
La adãpostul lui 1-0, Ceahlãul a închis culoarele cãtre poarta lui Rohetki în partea secundã. Gaz Metan a încercat doar prin suturi de la distantã sã perforeze poarta lui Rohetki, dar Ceahlãul a încheiat meciul în minutul 90. Gafita a încheiat cu un sut la firul ierbii o actiune rapidã de contraatac, profitînd si de iesirea neinspiratã dintre buturi a lui Vîtcã.
La finalul jocului, managerul Florin Marin si-a felicitat elevii. „Este un rezultat corect împotriva unei echipe care practicã un fotbal spectaculos. Ne-am organizat foarte bine în apãrare, iar contraatacurile au fost foarte periculoase. Ne bucurãm pentru prima victoria din Liga I“, a afirmat Florin Marin. De partea cealaltã, Cristi Pustai, a dezvãluit cã stia ce poate Ceahlãul în apãrare. „Am facut un joc mai slab, dar dacã am fi înscris în prima repriza la ocaziile avute, altul ar fi fost rezultatul. Dupã douã meciuri bune, a venit un recul si am pierdut ce am obtinut la International. Toatã sãptãmîna le-am spus bãietilor cã vom avea un meci greu pentru cã echipa din Piatra Neamt stã foarte bine în defensivã“, a declarat dupã joc antrenorul Gazului.
Cu 4 puncte aduse numai din deplasare, Ceahlãul vrea si primul rezultat pozitiv pe propriu teren în acest sezon competitional. Urmãtorul adversar va fi Pandurii Tîrgu Jiu, grupare care vine la Piatra Neamt sîmbãtã, 29 august, meciul fiind programat de la ora 19.

Vezi video:


Articol afisat de 1363 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective