Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 26 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Fost-a mã Mãria fatã mare?“

Tevatura de la Ministerul Finantelor, cu trimiterea unui document în Parlament si retragerea lui rapidã, în legãturã cu anumite ilegalitãti comise la Turism, îmi aduce aminte de un banc vechi: „Mã Gheorghe, întreabã un consãtean pe altul, fosta mã nevastã-ta, Mãria, fatã mare? Mã, zice Gheorghe scãrpinîndu-se în cap, dupã unii cicã o fost, dupã altii cicã n-o fost“. ÃŽn primul document remis Parlamentului, stampilat, semnat de desteptii din subordinea ministrului Pogea, doamna Udrea se face vinovatã, cel putin la capitolul bani de publicitate, de utilizarea acestora fãrã temei legal. ÃŽn al doilea document, aflat sub acelasi numãr de înregistrare la Parlament, ceea ce este nu doar o aberatie ci si o ilegalitate, cu acelasi subiect s-au rãzgîndit si gãsesc banii utilizati curat. ÃŽncearcã de mai pricepe ceva! Fost-au banii folositi legal sau au fost cheltuiti anapoda dupã bunul plac al doamnei Udrea? Dacã-n bancul cu Gheorghe si Mãria unii zic într-un fel si altii în altfel contradictia are un temei. Aici, specialistii de la Finante care comit examenul ginecologic al moralitãtii sînt aceiasi. Pãi ori sînt specialisti pîrîti si n-au ce cãuta acolo dacã se contrazic de la un minut la altul ori au primit un telefon de undeva de sus si s-au supus comenzilor ca niste argati ai cîrmuirii. Dacã Parlamentul îsi continuã investigatiile, prin comisia desemnatã în plen, iar milioanele de euro în care se lãfãie cel mai bogat si rãsfãtat minister al vremurilor de crizã din România se dovedesc risipite pe interese obscure, apoi scandalul va fi urias. ÃŽn iubirea lui pentru doamna Udrea, fireste o iubire a calitãtilor ei politice, domnul Bãsescu, presedintele tãrii, îmi spune un politician, ar putea merge pînã la dãrîmarea Guvernului în întregul lui si chiar a Parlamentului provocînd alegeri anticipate. Chiar asa? Sã aibã dreptate manelistii care cîntã în cîrciumile de mahala ale Capitalei texte de genul: „Elena din Troia ai fost o proastã/ Nu stii tu ce poate Elena noastrã“.
Cam asa se vede criza la Bucuresti. Cam asa consumã conducãtorii nostri iubiti si minunati timpul alocat gãsirii solutiilor pentru iesirea din crizã. Presedintele aleargã neobosit de la un capãt la celãlalt al tãrii tot cãutînd prin tîrguri si iarmaroace solutiile iesirii noastre din nenorocire. Acum, colac peste pupãzã, constatã cã ministrul sãu cel mai iubit e pus la zid. Pãi poate sã suporte asa afront? Oricum dacã pînã acum doamna Elena Udrea trecea drept cea mai bogatã femeie din România, cu o avere încã neevaluatã, cu terenuri, hoteluri si alte cele procurate miraculos doar în cîtiva ani de cînd sprijinã cu sfaturi de tainã zilele si noptile presedintelui (politicienii nostri precum se stie asudã pentru tarã zi si noapte), acum ea se dovedeste si cea mai puternicã din România. Ce-i Parlamentul pentru Elena Udrea? Nimic. Un zero barat. Cum sã se ducã ea sã rãspundã amãrîtilor de alesi ai poporului? Sã vinã ei, eventual, la ea. Deasupra ei e doar Dumnezeu sau, cine stie, cineva comparabil cu divinitatea. În rest, vara curge normal iar criza ne duce rostogol la vale.

Articol afisat de 1616 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lucian AVRAMESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective