Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2009
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 August 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Vacantã de zece zile la Primãrie si Consiliul Judeten

Vacantã de zece zile la Primãrie si Consiliul Judeten

• primarul Gheorghe Stefan va alege sã se odihneascã, iar angajatii institutiei ce o conduce pot sã aleagã varianta programului scurt • la CJ se va umbla si pe la organigrame pentru a fi scosi din sistem ineficientii • cert este cã reducerea salarialã se va practica în ambele institutii •

Va fi o toamnã sãrãcãcioasã dar relaxantã pentru bugetarii din Primãria Piatra Neamt si pentru cei din Consiliul Judetean Neamt, pentru cã salariatii acestor institutii - peste 400 la prima si usor peste 150 la a doua, sigur vor rãmîne acasã timp de zece zile, e drept, cu mai putini bani în buzunar, pentru cã bugetarilor le-a venit rîndul sã simtã efectele crizei din România. ÃŽn vreme ce angajatii din sistemul privat tac si muncesc de multe luni în conditii... de crizã, la bugetari sindicatele si legile în vigoare le-au apãrat pînã acum interesele si le-au oferit sansa încasãrii salariilor asa cum au fost ele. Si, dupã cum a declarat primarul Gheorghe Stefan, la Primãria Piatra Neamt s-a trãit bine, motiv pentru care asteaptã ca acum oamenii sã dea dovadã de întelegere si sã accepte reducerea salarialã pe care o vor suporta toti bugetarii din tarã, de la vlãdicã si pînã la opincã. „Acum, anuntul cu cele zece zile de concediu fãrã platã s-a mai nuantat si oamenii pot alege ca în loc sã stea acasã aceastã perioadã sã solicite lucru continuu, dar scurtarea programul zilnic, astfel încît sã se poatã practicã reducerea salarialã aferentã celor zece zile. Altii pot cere ca acest concediu fãrã platã sã fie luat fractionat, nu totul o datã. Ce se urmãreste este reducerea cheltuielilor salariale din sistem. Eu voi discuta cu oamenii din Primãria Piatra Neamt despre cum vor pune în practicã aceastã hotãrîre pentru cã nu mai sînt bani. Impozitele si taxele din momentul de fatã nu mai sînt ca anul trecut... Eu voi alege varianta concediului de odihnã. Prefer cîteva zile de respiro si de odihnã. Iar angajatii Primãriei Piatra Neamt trebuie sã înteleag cã atunci cînd s-a putut, au fost rãsplãtiti la maximum. Cei de la integrare europeanã si-au primit sporul aferent, s-au dat salarii de merit, gradatii, le-am dat totul la maximum, conform legii. Salariul de merit, de exemplu, nu-i obligatoriu. Dar am decis sã acordam aceastã recompensã, spre binele oamenilor. Am acceptat si plãtit orele suplimentare, desi puteam sã le refuzãm. Acum nu e dorinta lui Stefan sau a Guvernului sã le tãiem din leafã. Trebuie sã ne întindem cît e pãtura“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.
Mihaela Stoica, fost viceprimar de Piatra Neamt, acum deputat, a precizat cã a discutat cu oameni din institutia pe care a condus-o si nimeni nu s-a plîns de aceastã mãsurã anticrizã si cã bugetarii se aratã întelegãtori.

La CJ, se va opera si la organigrame, nu doar la salarii

O altã institutie ai cãrei angajati vor beneficia de odihnã nerecompensatã este Consiliul Judetean Neamt. Aici, conducerea are în plan nu doar sã reducã salariile angajatilor cu procentul aferent celor zece zile, ba, pe unele salarii, sã le taie de tot din statele de platã. Vicepresedintele Mircea Pintilie a declarat cã se vor analiza organigramele institutiilor care sînt subordonate consiliului si acolo unde se lucreazã insuficient, ori activitatea nu este proportionalã cu numãrul de angajati, „ineficientii“ vor fi scosi în afara sistemului. „Se va face o nouã analizã a organigramelor din Consiliul Judetean si din institutiile subordonate - Teatrul Tineretului, Biblioteca judeteanã, muzee, etc, pentru cã au scheme de personal foarte mari dar nu se vede eficienta activitãtii. Se va ajunge si la evaluarea fiecãrui angajat“, a declarat vicele Mircea Pintilie.
Pînã se va lua la rînd fiecare organigramã, pentru cã acest mesaj a mai fost transmis si în urmã cu mai multe luni de cãtre presedintele Vasile Pruteanu, cei peste 150 de salariati ai institutiei vor beneficia si ei de concediul neplãtit, asemeni tuturor bugetarilor. „Românii s-au învãtat sã obtinã de multe ori venituri nejustificate, necrescînd calitatea muncii, si atunci cînd vrei sã aduci lucrurile la normal e foarte greu. Asa e acum cu sporurile nejustificate. Trebuie sã spunem foarte clar: crizã economicã din SUA, declansatã în urmã cu un an, a ajuns acum la noi. Dacã în UE, bugetarii reprezintã 5%, la noi sînt în procent de 8%. Este o discrepantã destul de mare si nu sîntem la gradul de civilizatie al UE. Trebuie sã se înteleagã cã aceia care produc bine, vor fi bine plãtiti“, a încheiat alesul pietrenilor, Gheorghe Stefan.

Articol afisat de 2165 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective