Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Azi aflãm cînd va suna clopotelul

Azi aflãm cînd va suna clopotelul

• unii sindicalisti vor ca scoala sã înceapã pe 24 septembrie, în vreme ce ministrul educatiei nu este încîntat de idee • dar nici cu altã propunere nu vine, desi concediul neplãtit este obligatoriu si în sistemul pe care ea îl conduce •

Ca niciodatã pînã acum, cu douã sãptãmîni înainte de începerea scolii la data traditionalã din calendar, se anuntã cã este posibil ca deschiderea portilor unitãtilor de învãtãmînt sã se amîne cu zece zile pe motiv de crizã. De fapt se urmãreste sã nu se fragmenteze cursivitatea anului scolar cu cele zece zile de concediu fãrã platã, de care trebuie sã beneficieze toti bugetarii români, inclusiv cei de la catedrã. Deocamdatã e o variantã de lucru, dar mai trebuie avut în vedere si faptul cã dascãlii se opun categoric sederii acasã, pe motiv cã nu îi pot lãsa pe elevi nesupravegheati în unitãtile de învãtãmînt. Este posibil ca în cazul în care se va amîna începerea scolii, acestia sã „scape“ de grija copiilor, pentru cã elevii si prescolarii încã nu vor începe scoala. Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, ieri, cã nu este de acord ca începutul anului scolar sã fie amînat pentru a se contabiliza astfel cele 10 zile de concediu fãrã platã, asa cum a propus unul dintre liderii federatiilor sindicale din învãtãmînt.
„Unii dintre liderii federatiilor sindicale din învãtãmînt au aceastã solutie - amînarea începutului anului scolar. Marti, 1 septembrie, ne vom întîlni. Poate mai gãsim si alte solutii, în asa fel încît sã putem rezolva aceastã problemã cu cel mai minim efort financiar din partea profesorilor“, a spus Ecaterina Andronescu. Ea a arãtat cã nu sustine, personal, varianta amînãrii începutului anului scolar. „Anul scolar este an scolar. Are un numãr de zile. Pentru fiecare zi din anul scolar este o planificare a curriculumului scolar. Orice zi pierdutã e o zi pierdutã pentru scoalã. Personal nu pledez pentru aceastã variantã“, a spus Ecaterina Andronescu. Amînarea cu zece zile a începerii anului scolar ar putea fi o solutie pentru a rãspunde astfel solicitãrii Guvernului privind concendiul fãrã platã pentru bugetari. Dacã amînarea începerii scolii se va produce, elevii se vor bucura de încã o bucatã de vacantã, iar materia ar putea fi mai usor de recuperat, pentru cã nu s-ar mai pune problema sistãrii activitãtii scolare cînd se aflã în plinã desfãsurare. Procedura de stabilire a zilelor libere fãrã platã va fi decisã de fiecare minister în parte, cu respectarea legii, a anuntat ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, care a fãcut un apel cãtre angajatii din sistemul public sã înteleagã necesitatea acestei mãsuri temporare. El a arãtat cã procedura a fost lãsatã la latitudinea fiecãrui ordonator principal de credite, care are ca variante - ce pot fi combinate - acordarea de zile libere, diminuarea salariilor, disponibilizãri, reducerea programului de lucru, pentru a opera în final reducerea fondului de salarii. Procedura va fi stabilitã prin discutii cu angajatii. El a precizat cã reducerea de cheltuieli aferente zilelor libere a fost inclusã în ordonanta de rectificare bugetarã, aprobatã, sîmbãtã, de Guvern.

Articol afisat de 2172 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dora78 la data 01.09.2009 04:46
Oare...?
Oare din partea profesorilor nu s-a fãcut destulã economie, având în vedere cã Legea 221 privind majorarea salariilor nu se aplicã de 10 luni iar cei 100 de euro pentru cãrti nu s-au dat anul ãsta??? Consider cã s-a fãcut destulã economie la bugetul de stat din partea cadrelor didactice, nu mai e cazul sã intre în CFP!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective