Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 7 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„La nivel de Neamt nu mai putem vorbi de o colaborare PDL-PSD“

• declaratia îi apartine vicepresedintelui PDL, Vasile Pruteanu • portocaliii îi acuzã pe rosii cã stau... în douã luntrii, neasumîndu-si riscurile guvernãrii, dar nici nu se dau deoparte de la cîrmã •

Lupta în „sînul“ familiei PDL-PSD se acutizeazã de la o zi la alta si divortul pare iminent, mãcar la nivel practic. Portocaliii nemteni sustin cã nu mai pot colabora cu cei alãturi de care au semnat cã vor forma o familie fericitã timp de patru ani. „La nivel de Neamt nu mai putem vorbi de o colaborare PDL-PSD. Nu mai existã deschidere, transparentã, la nivelul Consiliului Judetean Neamt, la nivelul Consiliului Local Roman, acolo unde consilierii locali pesedisti au împiedicat realizarea unor proiecte în interesul romascanilor. Dar nu trebuie uitat un lucru: PDL este partidul reprezentantiv în Neamt. A existat o anumitã colaborare între partide, dar acum nu prea mai colaborãm. Nu înteleg - trebuie sã încheiem cîte un document de colaborare la nivelul fiecãrei insitutii, înaintea fiecãrei sedinte? Sînt mãsuri care se iau la nivel de judet si mi se pare bizar sã avem orgolii, cîta vreme trebuie sã colaborãm în interesul cetãteanului“, a declarat vicepresedintele PDL Vasile Pruteanu, fãcînd referire atît la unele confruntãri din cadrul CL Roman, cît si la ultima sedintã de CJ, în cadrul cãreia nu s-a votat trecerea Statiunii Negulesti în patrimoniul societãtii Drupo Neamt. Despre „orgoliile care trebuie lãsate deoparte“ a vorbit si primarul romascanilor, Laurentiu Leoreanu, care a spus cã uneori unele proiecte sînt respinse din ambitii politice si din dorinta de atragere spre campanie.

Presedintele cel bun si „tãtucul cel rãu de Moscova“

Pe lîngã anuntarea despãrtirii survenite în coalitia anti-naturã, tema conferintei PDL din acest week-end a fost apãrarea presedintelui Bãsescu din fata atacurilor murdare ale lui Mircea Geoanã, coordonat de „tãtucul de Moscova“. „Sînt atacuri fãrã precedent ale PSD împotriva PDL, desi sãptãmînal participã la sedinte comune, unde se discutã normal. Mircea Geoanã gãseste de cuviintã sã facã declaratii de presã la adresa presedintelui Traian Bãsescu dupã fiecare sedintã“, a mai spus seful legislativului judetean. Deputatul Marius Rogin a tinut sã puncteze
„slãbiciunile“ pesediste: „Este pentru a doua oarã cînd PSD este la guvernare, dar nu acceptã plusurile si minusurile guvernãrii, uitînd de multe ori cã se aflã la guvernare. Traian Bãsescu a dat nastere acestei coalitii, fapt recunoscut de ambele partide, dar PSD se adreseazã cu reprosuri la adresa presedintelui. De ce nu recunosc cã sînt la guvernare si acum cã au fost si atunci cînd PNL, desi minoritar, asigura guvernarea, si au douã atitudini diferite? Existã o luptã în interiorul PSD - a fi la putere sau a fi în opozitie?! Pentru noi este important ca România sã reuseascã sã depãseascã momentele critice. PSD continuã sã fie un partid care frîneazã reforma în România. Dar Mircea Geoanã ascultã sfaturile tãtucului de Moscova. Nu se poate folosi de avantajele guvernãrii folosindu-se si de critica opozitiei. Sper sã gãsim o solutie pentru a continua guvernarea si pentru a face reforma în România“, a declarat deputatul PDL Marius Rogin.
Primarul Leoreanu a spus cã la începutul colaborãrii PDL-PSD s-a crezut cã aceastã coalitie este una care doreste sã reformeze din temelii atît sistemul cît si modul de lucru din tarã. „Din pãcate, PSD este doar un partener care a fost interesat sã obtinã niste functii de conducere în unele institutii, fãrã sã se implice în ceva. Programul de guvernare a prins o dilutie pe drum. Se vrea asumarea rãspunderii pe trei legi extrem de importante. Si asta se va întîmpla în scurt timp, pentru cã a trecut destul pînã acum. O reformã se realizeazã prin asumarea rãspunderii guvernamentale, dar PSD se tine de critici. Iatã, a trecut data de 1 septembrie si copiii nostri nu stiu cum vor da BAC-ul anul acesta. PSD doreste o amînare a reformei, care s-a tot amînat 20 de ani si care e gata sã se întîmple. Din pãcate, PDL a rãmas singurul care doreste cu adevarat reforma si îsi respectã angajamentele luate în programul de guvernare“, a spus primarul Dan Laurentiu Leoreanu.
Pedelistii nemteni dau asigurãri cã reforma se va realiza în România, indiferent de vointa politicã a altor formatiuni. La fel se va întîmpla si cu Statiunea Negulesti, dupã cum sustine presedintele Vasile Pruteanu, care va intra în circuitul turistic indiferent de vointa pesedisto-penelistã din legislativul judetean. Varianta prin care se vrea realizarea acestui lucru va fi anuntatã în sedinta de pe 26 septembrie. La sedinta anterioarã, fãrã nici un comentariu, PSD si PNL s-au opus, respectiv abtinut, ca Negulestiul sã treacã în administrarea SC Drupo Neamt, pentru ca aceastã societate sã o punã gaj la contractarea unui împrumut, si, în paralel, statiunea sã fie reabilitatã si redatã circuitului turistic.

Articol afisat de 1594 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Radu S la data 07.09.2009 07:35
MINCINOSII
Pruteanu -"Pinocchio" si Leoreanu mint cu nerusinare!Nici vorba de "reabilitarea" statiunii Negulesti!Se vrea doar gajarea obiectivului pentru un credit la DRUPO care sa asigure bani pentru PD la alegeri!Cearta intre PSD si PD a plecat NUMAI de la impartirea banilor intre asfaltatatori :Pinalty, respectiv Ion Munteanu (prin Romica Rotaru).De altfel,colaborarea intre cei doi baroni merge foarte bine.Fratele lui Munteanu e in continuare angajat la firma lui Pinalty, PD si PSD si-au impartit lucrarile la Hidroelectrica,iar firmele baietilor lui Munteanu au in continuare contracte cu Primaria P Neamt.Numai Liciu nu stie asta si se baga cu capul inainte in campanie.
Ad�ugat de gyovy la data 07.09.2009 16:00
Eu nu stiu pana unde poate merge nesimtirea acestor sacali.
Ce mortii mamei lor mai vor? Sunt putred de bogati si au asigurate afaceri pentru alti zeci de ani.Ce dracu` mai vor? De ce nu-si vad de viata lor si sa ne lase si pe noi s-o traim frumos si civilizat pe a noastra? Chiar sunt asa de inconstienti incat sa nu se lase dusi decat cu parul pe spinare si cu capetele sparte? Pentru ca este o chestiune de timp pana se va ajunge la asa ceva.Oare chiar nu-si dau seama ca populatia este cu capsa pusa rau si nu este nevoie decat de o mica scanteie?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective