Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Protestul judecãtorilor, explicat de un magistrat nemtean

• judecãtoarea Carmen Elena Pãduraru explicã, pe un site ce gestioneazã „trebi juridice“, cum stau lucrurile în cazul protestului magistratilor • este al doilea judecãtor nemtean care alege aceastã cale pentru a puncta aspecte mai putin cunoscute despre problemele cu care se confruntã breasla din care face parte •

Dupã ce judecãtorul Gheorghe Morosanu, presedintele Judecãtoriei Bicaz, si-a exprimat punctul de vedere vizavi de protestul magistratilor, alegînd ca si cale de comunicare internetul, un alt magistrat nemtean vine si le explicã celor care acceseazã site-ul www.juridice.ro, cum stau lucrurile în cazul protestului magistratilor. Este vorba de Carmen Elena Pãduraru, judecãtor în cadrul Tribunalului Neamt. „Pentru marea masã a populatiei acest protest este de neînteles si, eu personal, îi dau perfectã dreptate! Cum se vede la rece statutul unui magistrat: o persoanã ce face parte dintr-o categorie socialã privilegiatã, care beneficiazã de un salariu mare si care si-l mai rotunjeste si prin metode ascunse si neortodoxe si care, de cele mai multe ori greseste în loc sã facã dreptate cum ar trebui. ÃŽn acest context, apare ca absolut fireascã întrebarea: ce mai vor acum magistratii? ÃŽntr-o societate care pare nu numai bolnavã ci si fãrã leac, eu, poate anacronic, vreau sã vorbesc totusi despre normalitate si despre remedii. E adevãrat cã existã printre noi si corupti si oameni slabi, ca peste tot, vorba aceea: pãdure fãrã uscãturi nu se poate. Numai cã aceste cazuri sînt izolate, iar noi, cei din breaslã le-am dezaprobat la momentul potrivit, «am rosit de rusinea lor», iar ei au suportat oprobiul public si sanctiunile specifice. Sub aspectul coruptiei, celelalte institutii ale statului aveau obligatia sã aducã pe cei vinovati în fata opiniei publice si a justitiei însãsi, asa cum s-a întîmplat de altfel în multe situatii, nu sã se facã afirmatii generice si fãrã acoperire inducînd opiniei publice ideea coruptiei generalizate. Aceastã perceptie publicã net defavorabilã justitiei aduce atingere gravã acelor oameni de bunã credintã, onesti, care sînt într-o perpetuã scoalã din cauza modificãrilor legislative halucinante care, în proportie de 80%, se confruntã cu toatã decadentã societãtii sau au de hotãrît în cazuri delicate fiind vorba despre copii si divorturi si care stau de vorbã cu propria lor constiintã sã afle în ce mãsurã reusesc sã tinã dreaptã balanta dreptãtii în astfel de timpuri. Si de fapt acestia reprezintã marea majoritate a celor care trudesc în instantele de judecatã. Sînt aceia care muncesc, în medie, de 10-12 ore zilnic, studiind fiecare caz în parte, care nu prea îsi permit viatã personalã sau prieteni sau care se întîlnesc cu copiii lor doar seara, iar oboseala si stresul îi fac incapabili de o educatie profundã si corectã, lãsîndu-i de multe ori în bratele alunecoase ale internetului“, spune judecãtoarea în materialul postat pe internet.

„Protestul nostru este un apel disperat cãtre întreaga societate“

ÃŽn continuare, magistratul nemtean criticã atît Guvernul, cît si pe premierul Emil Boc. „Primul ministru vorbeste apoteotic despre reforma statului care va rezolva criza si va pune pe noi baze aceastã tarã?! Desi e specialist în Drept constitutional din pãcate nu cunoaste cã de vreo 19 ani aceastã tarã functioneazã pe baza unei Constitutii, are institutii si principii bine definite si nu era nevoie de interventia sa “providentialã” pentru cã nu are competente în acest domeniu. Domnia sa, ca sef al Guvernului, este doar un executant al legilor date de Parlament, e doar un administrator, un gestionar al treburilor statului. Deciziile la acest nivel sînt nu doar irationale dar, mai ales cu încãlcarea legii pentru cã, în prezent puterea executivã emite legi, suspendã sau abrogã acte normative fãrã nici o logicã sau argumentare rationalã, peste noapte ne trezim cu hotãrîri de tip dictatorial. Un alt înalt demnitar care conduce Senatul Romaniei anuntã necesitatea adaptãrii noastre la integrarea în Noua Ordine Mondialã?!! Dar pe noi, nu numai ca justitie, ci si ca oameni simpli ne-a întrebat cineva despre aceste planuri? S-a propus cumva revizuirea Constitutiei pentru schimbarea formei de guvernãmînt, s-au facut dezbateri publice pe aceastã temã si noi am lipsit cumva?! S-a achitat cumva Consiliul National al Audiovizualului de obligatia de a garanta dreptul la informatie prevãzut de art. 31 din Constitutie? (...) ÃŽn fata acestor orori ale celorlalte puteri Justitia a simtit nevoia sã strige tuturor cã e mare pericol si dacã nu ne vom uni cu totii, mici si mari, cu aceastã singurã putere care se bucurã de luciditate se va ajunge la o dictaturã fãrã precedent. ÃŽn acelasi timp, în apãrarea statutului sãu, magistratul strigã în apãrarea sa, pentru a nu ajunge vreodatã sã aplice o justitie nedreaptã împotriva poporului, în favoarea unui grup restrîns oligarh. Pentru cã o mînã de oameni care conduc azi aceastã tarã, a demonstrat cã serveste unor interese absolut strãine acestei tãri, cetãtenilor si institutiilor ei, noi, ca a treia putere în stat, prin acest protest declarãm cã ne desolidarizãm total de actiunea inconstientã a acestora pînã cînd se vor trezi, vor cere iertare si îsi vor ispãsi pãcatele retrãgîndu-se din înaltele demnitãti pe care, din pãcate, le-au înjosit!“, se mai aratã în „analiza“ judecãtoarei Carmen Elena Pãduraru.

Articol afisat de 1452 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de costelt la data 09.09.2009 20:30
lasa-ne
nu-mi vine sa cred cata demagogie este in vorbele acestei judecatoare. lumea isi pierde locurile de munca, dar dumneaei este populara si ii da "perfecta dreptate".
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective