Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Scoalã închisã din lipsã de copii

La Tîrgu Neamt,


Scolile si grãdinitele din Tîrgu Neamt sînt pregãtite pentru începerea noului an scolar. Cu exceptia institutiei de învãtãmînt din cartierul Blebea, închisã din lipsã de elevi, dar care îsi mentine activitatea pe partea de grãdinitã, toate unitãtile sînt gata sã-si primeascã elevii pe 14 septembrie. Inclusiv scolile mai mici din cartierele Condreni si Humulestii Noi vor functiona în continuare, afirmã primarul Decebal Arnãutu, infirmînd zvonurile privind o eventualã închidere a acestora. Primarul Decebal Arnãutu a fãcut un tur al tuturor unitãtilor de învãtãmînt si a constatat cã lucrurile stau bine, cel putin în ce priveste interiorul clãdirilor, unde fiecare director s-a preocupat de igienizare si de înnoirea aspectului claselor, ca în fiecare an. Pe ansamblu sînt si nemultumiri, fiindcã nu au mai venit din 2007 fonduri pentru reparatii capitale, si investitiile începute riscã sã se degradeze. „Pe partea de interior nu sînt probleme. Toatã lumea a fost constientã cã începe anul scolar si s-a pregãtit, ca si pînã acum. Au avut sume pentru igienizãri în bugetele de functionare, vom vedea ce va aduce sfîrsitul anului, la nivel de rectificãri bugetare“, a spus Decebal Arnãutu, mentionînd cã primãria vine în sprijinul scolilor acolo unde i se solicitã sprijinul, cum ar fi de exemplu la înlãturarea moluzului rãmas în urma santierului de la Scoala nr. 2.
Ca noutate, anul acesta va functiona pentru prima datã o grupã de copii în regim de cãmin la Grãdinita din Humulesti, lucru care vine în sprijinul pãrintilor din zonã, degrevînd si celelalte douã grãdinite din oras, foarte aglomerate. Profesoara Tamara Pãsãlãu, directoarea Scolii nr.3 „Ion Creangã“ ar fi vrut sã dea drumul la grupa cu program prelungit încã de anul trecut, dar nu s-a putut fiindcã nu au fost aprobate normele pentru personalul de la bucãtãrie. Aceastã problemã nu s-a rezolvat nici anul acesta, dar directoarea a gãsit o altã solutie pentru iesirea din impas, mai ales cã avea posturile didactice asigurate. Va apela la o firmã specializatã pentru a oferi hrana celor 25 de prescolari care stau pînã dupã-amiazã. „Am fãcut cum am putut. Si la Piatra Neamt sînt multe grãdinite care apeleazã la firme pentru asigurarea hranei. Aceasta nu înseamnã cã pãrintii vor da mai multi bani, costul pentru o zi este aproape la fel ca la celelalte unitãti din oras“, a declarat Tamara Pãsãlãu. Directoarea nu s-a confruntat cu probleme deosebite în privinta scolii, sînt clase suficiente, inclusiv douã pentru „boboci“, astfel cã nu au fost necesare reduceri de norme. Mai greu este cu investitiile, nu s-a mai fãcut nimic la corpul de clãdire intrat în reabilitare. „Nu ni s-a plãtit nimic, nici datoriile, nici banii necesari mai departe pentru partea de constructie. Cu 3-4 miliarde de lei vechi am reusi sã terminãm. Mai sînt de fãcut pardoselile, tencuielile interioare si exterioare, instalatiile. Tîmplãrie avem. Ne-ar prinde bine sã terminãm lucrãrile, fiindcã în acest corp avem sala de sport. Poate vor veni ceva bani la rectificare, sperãm sã fie bine“, a mai spus directoarea institutiei scolare din Humulesti.

Articol afisat de 1864 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective