Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DEMISIE SOC LA PSD NEAMT

DEMISIE SOC LA PSD NEAMT

• deputatul Ioan Munteanu a demisionat din fruntea PSD Neamt • el a invocat motive de sãnãtate • pesedistii nemteni sustin cã partidul va merge la fel de bine, pentru cã activistii rosii sînt uniti si destoinici • cu sau fãrã presedinte, PNL si PDL vãd în continuare în PSD partidul cu care fac opozitie • interimatul la social-democratii nemteni este asigurat de senatorul Ioan Chelaru •

O veste trãsnet s-a împînzit ieri printre social-democratii nemteni si nu numai: cel care le-a fost presedinte timp de mai multi ani, deputatul Ioan Munteanu, a demisionat din functie. Motivul deciziei sale: problemele de sãnãtate pe care i le-au identificat specialistii pe data de 7 septembrie. Desi nu a precizat si diagnosticul, Ioan Munteanu a spus cã i s-a recomandat ca o vreme sã stea departe de stres si sã îsi asigure cît mai multã liniste. „Tinînd cont de sfaturile medicilor, care pe 7 septembrie mi-au spus cã am ceva probleme de sãnãtate, am demisionat din functia de presedinte al PSD Neamt. Medicii mi-au recomandat mai multã liniste si mai putin stres. Dupã mai multe discutii am decis sã mã retrag din functia de presedinte al organizatiei judetene a PSD. Sper ca timpul sã-mi rezolve problemele de sãnãtate si sã îmi ofere mai multã liniste. Cer din partea tuturor protectie mãcar cîteva luni. Dacã voi fi ocolit, inclusiv pentru declaratii politice, voi fi ajutat. Mã voi ocupa în continuare de activitatea în colegiul în care am fost ales deputat si sper ca rezultatele care se vor înregistra acolo sã demonstreze cã merit sã fiu deputat PSD. Multumesc tuturor pentru colaborare si revin cu rugãmintea de a relationa mai putin cu mine. Nu mã intereseazã replicile care ar putea apãrea din partea partidelor politice, pe marginea demisiei mele. Este un drept al meu, care are acoperire, indiferent de scenariile unora. Potrivit prevederilor statului partidului, primul vicepresdinte al PSD Neamt va prelua functia de presedinte. ÃŽn situatia de fatã, atributiile pe care le-am avut îi revin domnului senator Ioan Chelaru. Noi oricum am fi avut conferintã judeteanã pentru alegeri probabil în luna ianuarie 2011. Presedintele Mircea Geoanã a fost informat despre decizia mea“, a declarat cel care a tinut frîiele rosiilor nemteni, deputatul Ioan Munteanu.

Pesedistii, optimisti în viitorul partidului

Noul lider al PSD Neamt, senatorul Ioan Chelaru, a precizat cã este un moment dificil pentru formatiune, punînd pe primul plan starea de sãnãtate a lui Ioan Munteanu. „Am analizat împreunã decizia pe care a luat-o domnul Munteanu. Este un moment dificil nu neapãrat pentru cã e înainte de campania electoralã, ci e vorba de starea de sãnãtate a unui om politic si a unui prieten. Vom analiza în ce mãsurã ne putem face treaba întreaga echipã de conducere, pentru cã eu locuiesc în Roman si trei zile pe sãptãmînã sînt la Bucuresti, dar vom încerca sã suplinim activitatea pe care o fãcea domnul Munteanu. Sper ca dumnealui sã îsi poatã desfãsura activitatea în colegiul sãu. Nu e un moment usor pentru noi, pentru cã vine si campania electoralã. Va fi o toamnã de fortã. Dar sînt convins cã perioada de relaxare si lipsitã de stres la maxim îi va fi beneficã domnului Munteanu, desi nouã ne va fi mult mai greu fãrã el. E drept cã între noi au fost si niste frictiuni, dar de doi, trei ani colaborãm foarte bine. Diagnosticul pus de cãtre medici a înlãturat orice argument al meu de a mai sta în picioare. Ioan Munteanu a fost vîrful PSD la Neamt. Asta nu înseamnã cã ne diminuãm sansele la alegeri în Piatra Neamt si în Neamt. Nu intentionez schimbãri în formatiune. Dar vreau sã obtinem rezultate foarte bune în alegeri. Mã bazez pe structurile de conducere din partid cu care sã colaborez, pentru cã singur nu voi putea suplini activitatea pe care o desfãsura colegul nostru. Si apoi, nu spun cã nu vom mai apela si pe mai departe la domnul Munteanu“, a declarat interimarul Ioan Chelaru.
Deputatul Culitã Tãrîtã sustine cã sãnãtatea e mai presus de toate si cã Ioan Munteanu trebuie sã aibã grijã de el. „Trebuie sã vedem lucrurile în normalitatea lor. Sînt la mijloc probleme de sãnãtate si asta e treabã serioasã. Partidul va merge mai departe fãrã nici o problemã. Social-democratia continuã în Neamt si vom avea rezultate foarte bune în continuare. Iar Ioan Munteanu se va reface si îsi va relua activitatea la partid. De altfel, el îsi va face treaba de deputat în continuare“, a precizat deputatul Culitã Tãrîtã. „N-am stiu dinainte de decizia pe care avea sã o ia domnul Munteanu, pentru cã sînt la Iasi, în interes de serviciu. Trebuie fãcutã precizarea cã PSD are activisti buni, are multi membri, simpatizanti si oameni destoinici care vor prelua din mers stafeta si ne vom mobiliza astfel încît formatiunea sã nu sufere de pe urma demisiei liderului“, a declarat Cristian Liciu, presedintele organizatiei municipale PSD Piatra Neamt.

Opozitia rãmîne opozitie

Dorin Ursãrescu, seful penelistilor nemteni, a spus cã indiferent care e seful pesedistilor, pentru el social-democratii sînt oamenii care nu conteazã. „Mã lasã indiferent demisia lui Ioan Munteanu. Pãrerea mea despre PSD este aceeasi de 20 de ani, de cînd era FSN si a încercat sã îi pãcãleascã pe oameni. Nu-mi schimb pãrerea despre aceastã formatiune, indiferent cine este lider“, a declarat seful PNL Neamt, Dorin Ursãrescu. Vasile Pruteanu, vicepresedinte al PDL a spus cã atunci cînd sãnãtatea e în pericol, chiar nu mai conteazã frictiunile politice. „Dacã a demisionat din motive de sãnãtate îl înteleg, pentru cã la un moment dat trebuie sã mai avem grijã si de noi. Cine va veni în fruntea PSD sper sã dea dovadã de întelegere si sã fie dispus spre colaborare, mai ales la nivelul Consiliului Judetean, acolo unde trebuie sã actionãm în interesul cetãteanului“, a spus vicepresedintele portocaliilor, Vasile Pruteanu.
Si pentru ca ziua în care Ioan Munteanu s-a desprins din fruntea partidului sã fie cu adevãrat una neagrã, dupã ce a fãcut declaratia prin care si-a anuntat demisia, a primit cea mai tristã veste din viata sa: tocmai îi decedase mama, Mariea Andrica, în vîrstã de 81 de ani, din satul Borseni, comuna Rãzboieni.

Articol afisat de 2741 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 11.09.2009 12:45
Extraordinar! Cine e oare Munteanu asta?De ce i se acorda atata atentie?
Poate cineva sa-mi puna si mie ceva notabil facut de omul asta? Cine e el? Ce probleme grave cu care se confrunta populatia,a rezolvat el? Ce nenorocire! Ce drama sociala s-a putut petrece! Munteanu nu mai e seful psd Neamt.Doamne! Ce o sa ne facem noi,fara el?Omul a simtit ca se apropie funia de par si da bir cu fugitii.Cred ca asta e singura decizie importanta luata in viata lui.
Ad�ugat de kosty_83 la data 13.09.2009 09:39
MDEA....:ddd
D-SOARA SIMONA, CEA CARE AI SCRIS ARTICOLU, PT MINE E UN SOC IN FIECARE ZI CE VAD, VIATZA ZI DE ZI SI ANUME: OAMEMENI CARE NU AU CE PUNE PE MASA SI ALTE NENOROCIRI... ARTICOLE DE RHT, NIMIC INTERESANT, CONSTRUCTICTIV... RECUNOSC MIE SILA
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective