Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Dascãlii, grevã de ziua lor

Dascãlii, grevã de ziua lor

• dascãlii vor fi în grevã generalã pe 5 octombrie, nemultumiti fiind de prevederile legii unice de salarizare • în acea zi se aniverseazã Ziua educatorului •

Nici nu vor da bine de gustul scolii si, la trei sãptãmîni de la primul clinchet al clopotelului pentru noul an scolar, elevii vor savura o zi liberã, pentru cã unitãtile de învãtãmînt vor avea pus lacãtul pe ele. Nemultumiti de cum li s-au stabilit salariile, angajatii din sistemul educational vor protesta chiar de ziua lor, întrucît pe data de 5 octombrie este Ziua educatorului. „Asteptãm deciziile finale ale conducerii Filialei Sindicatului Liber din ÃŽnvãtãmînt, care s-a întrunit la Bucuresti. Cu certitudine în scolile nemtene va fi grevã, pentru cã noi totdeauna ne-am aliniat la deciziile luate la nivel de federatie. Alte amãnunte despre cum va decurge protestul încã nu stim în momentul de fatã“, a declarat Ion Andronic, vicepresedinte al Sindicatului Liber din ÃŽnvãtãmînt Neamt.
Decizia ca în prima zi de luni din octombrie sã se facã grevã generalã a fost luatã joi, 10 septembrie. La actiune sînt invitati sã participe toate cadrele didactice, nu numai dascãlii care sînt membri de sindicat, desi în judetul Neamt angajatii din sistem afiliati la sindicat reprezintã un procent care depãseste 95%. „Cine vrea sã fie respectat, cine vrea sã combatã politica Guvernului care înseamnã disponibilizãri din venituri, cine nu vrea sã fie umilit va participa la grevã. 5 octombrie este ziua în care bugetarii vor transmite un mesaj - cã si ei conteazã si vor sã trãiascã bine. Trebuie sã ne facem auziti de actuala guvernare în ceea ce priveste salarizarea“, se precizeazã într-un comunicat emis de cãtre liderii nationali ai sindicatului din educatie.

Cu trompeta la Parlament

Profesorii au stabilit, de asemenea, cã vor picheta sediul Parlamentului pe 15 septembrie, ziua în care Guvernul îsi va asuma rãspunderea în Parlament pentru cele 3 pachete legislative, între care si legea salarizãrii unice si legea Educatiei. „Nu stiu dacã pe 15 septembrie va merge un grup de dascãli de la Neamt sã picheteze Parlamentul, pentru cã distanta este destul de mare. Dar dacã se va decide ca din fiecare judet sã meargã la protest cîtiva reprezentanti, atunci cu sigurantã vom merge si la Bucuresti. Cu certitudine vom participa la toate manifestãrile care se vor desfãsura la nivel national. Toatã vara am fost pe ecrane datoritã problemelor noastre si am rãmas ultimii la salarizare. Pentru perioada urmãtoare, ce vor face toate confederatiile sindicale vom face si noi. Nu ne intereseazã sã ne întîlnim cu oamenii politici la începutul anului scolar si nici sã mai auzim promisiunile desarte“, a mai spus Ion Andronic, vicepresedintele sindicalistilor nemteni.

Articol afisat de 1467 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective