Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Coalitia s-a spart, probleme pot fi cu toptanul

Coalitia s-a spart, probleme pot fi cu toptanul

• ruperea aliantei PDL - PSD ar putea face vraiste din sedintele Consiliului Judetean • presedintele Pruteanu sperã cã nu va avea prea multe piedici în lansarea proiectelor în interesul judetului • penelistii sustin cã nu sînt interesati de a face pact cu vreo formatiune, iar pesedistii cã vor actiona în interesul cetãteanului • „Noi, penelistii, nu ne vom lãsa atrasi în jocuri regizate de cele douã partide mari“, a declarat consilierul Andrei Ignat • în Consiliul Local Piatra Neamt nu sînt probleme, pedelistii fiind majoritari •

Ruperea oficialã a Coalitiei PDL - PSD la nivelul judetului Neamt nu le lasã nepãsãtoare pe autoritãti. Desi, în momentul de fatã, încã nu se poate vorbi despre vreun tãvãlug al schimbãrilor, pentru cã cele douã formatiuni încã mai sînt la guvernare, acest aspect nu poate fi neglijat si multi directori pesedisti se tem cã li s-ar putea subrezi dintr-o datã scaunele, dat fiind faptul cã în urma alegerilor de anul trecut pedelistii au iesit învingãtori în Neamt. Pe de altã parte, într-un oarecare stres stau si sefii Consiliului Judetean Neamt, care s-ar putea trezi cã la unele proiecte care necesitã votul a douã treimi din numãrul de consilieri nu vor mai obtine avizul, cîtã vreme pesedistii vor sta cu spatele la initiativele pedeliste. Vasile Pruteanu, presedinte al Consiliului Judetean si vicepresedinte al PDL sperã cã luciditatea consilierilor, indiferent de formatiunea din care provin, va fi mai puternicã decît vointa politicã. „Toate proiectele care sînt supuse spre aprobarea consilierilor judeteni vizeazã o problematicã diversã, dar toate urmãresc rezolvarea problemelor judetului Neamt: infrastructurã, administrarea patrimoniului judetului etc. Acestea sînt probleme în interesul Neamtului. La fel de importante sînt si cele referitoare la împãduriri, la panourile solare, la gestionarea deseurilor si alimentãrile cu apã. La toate aceste proiecte Consiliul Judetean asigurã cofinantarea si pentru asta trebuie avizul consilierilor. Nu cred cã dacã nu mai existã colaborare cu PSD proiecte importante vor fi împiedicate în a fi puse în practicã. Sper ca luciditatea consilierilor sã fie în fata interesului politic. Nu putem sã ne opunem oricãrei initiative doar de dragul politicii si sã uitãm cã menirea consilierilor este de a lucra în interesul cetãtenilor care ne-au dat girul“, a declarat presedintele CJ Neamt, Vasile Pruteanu.

PSD, „în interesul cetãtenilor“

Prima sedintã a ConsiliuluiJudetean va avea loc joia viitoare, pe 24 septembrie. Atunci, unul dintre proiectele de pe ordinea de zi va viza redarea Statiunii Negulesti circuitului turistic, dupã mai multe luni în care conducerea legislativului judetean s-a strofocat sã gãseascã o solutie care sã fie agreatã de cãtre toatã lumea. La ultima sedintã, tocmai de la acest subiect au apãrut marile frictiuni, pentru cã PSD s-a opus iar PNL s-a abtinut ca acest obiectiv sã fie directionat cãtre firma Drupo, pentru ca mai departe, societatea sã îl gireze pentru a contracta un împrumut. Ca sã treacã, proiectul avea nevoie de avizul a douã treimi din numãrul de consilieri, adicã 23 de sustineri, lucru care nu este posibil decît dacã PDL este sustinut de cei cinci penelisti sau de pesedisti. Pentru sedinta viitoare, cei 12 consilieri ai PSD vor actiona „în interesul cetãtenilor“, dupã cum sustine presedintele interimar al acestei formatiuni politice, senatorul Ioan Chelaru. „Consilierii judeteni ai PSD vor vota toate proiectele care vor fi în interesul judetului si nu pe cele care vor fi în interesul domnului Stefan sau al altei persoane sau personalitãti din Consiliul Judetean sau de la nivelul judetului Neamt“, a spus Ioan Chelaru.

PNL, încã necurtat

Matematic vorbind, socoteala pedelistã ar iesi pentru a-si asigura majoritatea dacã portocaliii s-ar uni cu cei cinci galbeni din legislativ, dar practic asa ceva nu se poate întîmpla datã fiind actuala guvernare. Asta înseamnã cã penelistii ar putea face front comun cu pesedistii, chiar dacã ar rãmîne tot în minoritate, dar ar fi o minoritate firavã, la diferentã de doar un vot. Deocamdatã însã, penelistii nu-s curtati de nici unii. „Ceea ce s-a întîmplat cu Statiunea Negulesti cred cã a fost o reactie normalã. Probabil cã dacã pesedistii au votat în bloc, erau în cunostintã de cauzã despre ceea ce s-ar fi întîmplat cu statiunea dacã trecea la Drupo. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni de «sãnãtate» si din aceastã cauzã am decis sã ne abtinem. Efectiv nu stiam nimic despre subiect. Onor conducerea CJ putea negocia cu PSD, pentru cã, desi erau frictiuni la nivel de judet, pînã la urmã sînt tot aliati la guvernare. Noi, penelistii, nu ne vom lãsa atrasi în jocuri regizate de cele douã partide mari. Nu am discutat cu nimeni si nu ne vom lega de nici o formatiune politicã, ci vom analiza fiecare proiect si vom vota astfel încît sã le fie bine oamenilor. PNL este o minoritate micã, dar energicã în CJ Neamt“, a declarat consilierul judetean Andrei Ignat.
Dacã la CJ e cazul sã se urmãreascã aliante ca sã se asigure trecerea unor proiecte, la nivelul Consiliului Local Piatra Neamt nu sînt astfel de emotii, pentru cã acolo functioneazã doar trei consilieri ai PSD si doi ai PNL, ceea ce face ca pozitia lor sã nu conteze la numãrãtoarea voturilor. Frecusuri s-ar putea produce însã în teritoriu, acolo unde PSD si PDL ar putea trece la vînãtoare reciprocã, ceea ce nu ar duce decît la pierderea cetãtenilor.

Articol afisat de 1877 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Radu S la data 16.09.2009 06:22
Mafioti!
Toata cearta intre PD-L si PSD a plecat de la bani!Nu s-au inteles cum sa imparta banii de la asfaltari la DRUPO!Munteanu a fost debarcat tocmai pentru ca ceilalti baroni rosii l-au prins cu peste 30 miliarde primiti pe "contracte" de la Pinalty.Munteanu va trece la PD-L atunci cand i-o va cere Sarmala, iar Chelaru si Liciu vor fi umpluti de laturi pe 1TV.In acest timp, asfaltarile le vor face firmele lui Pinalty, Marcoci, iar Cadar de la DRUPO isi va mai cumpara un X6.Huo, hotilor!
Ad�ugat de gyovy la data 16.09.2009 08:38
Ce face PSD?
Cica e pentru interesul cetatenilor! Doamne! Si cati prosti inca mai sunt care tot mai cred! Si cati prosti vor vota iarasi PSD,PDL,PNL,dupa care iar vor boci ca e grea viata.Astia,daca n-ar avea cui sa spuna asemenea baliverne,nu le-ar mai spune.Dar asa,daca sunt o gramada de cretini care bun botul la de astea cu "interesul cetateanului,binele comunitatii,oamenii legii,consiliul lucreaza," si multe alte elucubratii,ele vor fi folosite in continuare.Acum ca am aflat de PSD ca lucreaza in interesul cetateanului,pot sa stau linistit.Viitorul meu e pe maini bune,asa cum a fost si pana acum,timp de douazeci de ani.VOTATI PSD! URAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective