Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
LA JUDECATÃ CU PRESEDINTELE PSD

LA JUDECATÃ CU PRESEDINTELE PSD

• Adrian Chifu, pietreanul care este consilier în orasul italian Verbania, îi va cere presedintelui PSD cei 25.000 de euro promisi emigrantilor români în campania electoralã • „Mã voi consulta cu un avocat si-l voi chema pe Mircea Geoanã în judecatã. Politicienii trebuie sã învete cã nu-ti poti bate joc de alegãtori mintindu-i la nesfîrsit“, a declarat Adrian Chifu •

Adrian Chifu, pietreanul consilier în orasul italian Verbania, se va rãzboi în instantã cu liderul social democrat Mircea Geoanã. Chifu îi va cere politicianului socotealã pentru promisiunea fãcutã si neonoratã în campania electoralã privind acordarea sumei de 25.000 de euro pentru emigrantii români care se întorc în tarã. Pietreanul spune cã urmeazã sã se consulte cu un avocat, dupã care îl va chema în judecatã pe liderul PSD. Nemteanul vrea ca prin gestul sãu sã atragã atentia politicienilor care s-au obisnuit sã nu-si respecte promisiunile fãcute în campaniile electorale. Este si cazul lui Mircea Geoanã care, în campania de la europarlamentare a promis cîte 25.000 de euro fiecãrui român din strãinãtate care s-ar fi întors în tarã. „Am stat si m-am gîndit foarte bine, asa cã îl voi da în judecatã pe Mircea Geoanã. Mã voi consulta cu un avocat pentru a vedea clar ce pot sã fac si mã voi adresa instantei. Alãturi de mine pot veni toti emigrantii români nemultumiti de faptul cã Mircea Geoanã ne-a promis si nu s-a tinut de cuvînt, scopul fiind acela de a ne cîstiga voturile. Politicienii români trebuie sã învete cã nu-ti poti bate joc de alegãtori mintindu-i la nesfîrsit. Sper ca domnul Mircea Geoanã sã învete cã atunci cînd promiti ceva, trebuie sã te tii de cuvînt. El a promis în campania electoralã 25.000 euro pentru fiecare român întors din strãinãtate, dar si subventionarea unor credite pentru deschiderea unei afaceri. Nimic din toate acestea nu s-a împlinit, iar partidul domnului Geoanã este la guvernare. Deci nu prea are nici o scuzã. ÃŽn urmã cu cîteva luni i-am transmis domnului Geoanã cã astept banii promisi, atît eu cît si cei care munceau în strãinãtate si s-au întors. El a rãspuns, pomenind nu stiu ce proiecte prin Ministerul Agriculturii. A uitat cã a venit la Milano si a zis cu totul altceva. Vom vedea ce vor spune magistratii, iar dacã voi avea cîstig de cauzã, banii pe care îi voi primi îi voi dona sinistratilor“, a declarat Adrian Chifu.

Rãspuns nesatisfãcãtor

ÃŽn toamna anului trecut, Mircea Geoanã a declarat la Milano, cu ocazia lansãrii candidatilor PSD pentru functiile de europarlamentar, cã românii trebuie sã aibã acasã conditii de muncã si de civilizatie decente si cã în cazul în care partidul condus de el va ajunge la guvernare, se va ocupa personal de elaborarea unei legi prin care fiecare emigrant român care se va întoarce în tarã definitiv sã beneficieze de o serie de avantaje financiare diverse avantaje materiale, printre care si acordarea sumei de 25.000 de euro. ÃŽn primãvara acestui an, în momentul în care Adrian Chifu i-a cerut public lui Mircea Geoanã sã dea explicatii pentru promisiunea neonoratã, liderul PSD precizînd cã românii care se întorc din strãinãtate si se stabilesc în mediul rural pot primi 25.000 de euro pentru lansarea unei afaceri în agriculturã: „Se stie de la Ministerul Agriculturii cã pentru mãsura 121, o familie din mediul rural, care investeste în agriculturã, poate primi 25.000 de euro. De asemenea, mai beneficiazã de 60% reducere pentru utilaje. Este o mãsurã pe care Uniunea Europeanã si România au accesat-o în acest sens“.
Adrian Chifu este, de cîteva luni, consilier local în orasul italian Verbania si are o legãturã apropiatã cu primarul Zacherra, care si-a arãtat disponibilitatea de a vizita Piatra Neamt. Adrian Chifu are deja o reusitã în calitate de ales al localnicilor din Verbania, impunîndu-si punctul de vedere într-o problemã care a figurat ca punct al programului de campanie electoralã. Dupã ce a fost investit în functie pe 25 iunie, la întrunirile ce au urmat el si-a convins colegii sã voteze pentru acordarea unui bonus financiar si familiilor rezidentilor comunitari si extracomunitari care au copii. Astfel, la nasterea unui copil familia va primi 800 de euro. Conditia plãtii este ca cetãtenii comunitari sã aibã minim 3 ani de rezidentã, iar extracomunitarii 5 ani. Chifu a sustinut cã nu ar fi reusit sã obtinã acest drept dacã nu ar fi avut sprijinul primarului Marco Zacchero, care îi apreciazã pe români. Asta pentru cã bunicul oficialului italian a lucrat ca inginer în România, la începutul anilor 1900, la dezvoltarea retelei de cãi ferate si i-a povestit destule despre tara noastrã. Comunitatea de români este cea mai numeroasã din Verbania, fiind înregistrati 416 rezidenti, alãturi de care mai trãiesc bulgari, sîrbi si egipteni. Orasul Verbania, care are circa 26.000 de locuitori, se aflã la granita cu Elvetia.

Articol afisat de 3426 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 23.09.2009 00:02
Vise taica...vise!
Nu cred ca vreun tribunal din toata Europa il va condamna pe Gioana macar la scuze publice.Lovele... in nici un caz ! Stai cuminte , flacau! Fa treaba acolo in satul ala italian si lasa gindurile razboinice in ceea ce priveste politica/politicienii romani! Atita timp cit romanii voteaza ca timpitzii de ce te omori tu sa faci dreptate? Esti nebun? Nu ai inteles ca NU AI PENTRU CINE sa te bati???Sau doar o faci asa de dragul popularitatzii?
Ad�ugat de van kiparos la data 23.09.2009 19:23
O vaca de muls?
Chifule , fii baiat cuminte!Vezi ca actionarea in justitie presupune si sa dai niste banuti. Nu se stie daca ti-i vei recupera. Cat despre posibila promisiune , citeste bine. POATE primi,,,etc. Poate nu inseamna garantie, dar ce ti-ai zis tu , in marea-ti intelepciune ? Hai , sa vad poate inhat ceva bani. La munca putoare!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective