Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 26 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Teatrul Tineretului în fata unei noi stagiuni

Duminicã, 27 septembrie 2009, la ora 19,00, în sala de spectacole a Teatrului Tineretului din Piatra Neamt va rãsuna primul gong al stagiunii teatrale 2009 - 20010. Onoarea de a deschide acest nou act al vietii teatrale pietrene va reveni spectacolului cu piesa „Herr Paul“ de Tankred Dorst, tãlmãcit de cãtre Victor Scoradet si pus în scenã de unul dintre cei mai în vogã si mai bine cotati regizori ai momentului, Radu Afrim. Scenografia apartine Iulianei Vîlsan, iar coregrafia este semnatã de actrita Andreea Gavrilescu. ÃŽn distributie figureazã actorii: Cezar Antal, Lucretia Mandric, Matei Rotaru - dublat de Horia Suru - Isabela Neamtu, Nora Covali si Andreea Gavrilescu. Avanpremiera acestui spectacol a avut loc loc vineri, 25 septembrie, la Botosani, în cadrul „Zilelor Teatrului „Mihai Eminescu“. O stire de ultim moment ne-a adus la cunostintã faptul cã datoritã marelui interes pe care montarea lui Afrim l-a produs în rîndul publicului si a criticii de specialitate din Bucuresti si din tarã, si avîndu-se în vedere faptul cã publicul va fi martor al actului artistic de pe gradene, premiera va fi precedatã si de o avanpremierã pietreanã programatã pentru seara de sîmbãtã, 26 septembrie 2009.
Prolificul regizor Radu Afrim, regizor distins cu European Culture Award 2009, dar premiat si de UNITER si de prestigiosul festival Avignon, în sectiunea off, are douã premiere în trei zile, la Piatra Neamt, si, respectiv, Brãila. ÃŽn orasul de pe Dunãre, pe scena Teatrului „Maria Filotti“ se va juca spectacolul „Sufletul. Puncte de vedere”, dupã „Eine Heikle Sache, die Seele“, de Dimitre Dinev.
Iatã cum prezintã Teatrul Tineretului din Piatra Neamt, noul spectacol al lui Radu Afrim: „Tatonare. Apoi încercarea de adaptare. Teama. ÃŽnstrãinarea. Inevitabil, retragerea. Detasare. Readaptare. Singur. Cu tine însuti. ÃŽn universul tãu mic si înghesuit. Dar perfect construit din toate acele lucruri si obiceiuri mãrunte, pe care le îndrãgesti. Paralel cu realitatea. Pentru cã acolo, în lumea mare de afarã, totul pare sã aibã o cu totul altã mãsurã, un cu totul alt ritm si tip de reactie. Te îndepãrtezi. Nu din egoism. Nu din neputintã. Ci pentru cã lumea ta toatã, e aici. ÃŽnãuntru. Ca un miraj. E universul pe care l-ai creat pe mãsura singurãtãtii tale. E lumea ta perfectã, pe care ai avut curajul si nebunia sã o concepi astfel încît nimic din ceea ce este exterior sã nu te poatã atinge. Este optiunea ta de a coexista în aceastã lume. Nu primitiv, ci firesc. Rezonînd cu ceea ce te înconjoarã. Este sensul retragerii tale. Pentru cã tot ceea ce vine din afarã te incomodeazã si îti distruge armonia. Un suflet care a învãtat sã supravietuiascã singurãtãtii. Si care are puterea sã atribuie semnificatii. Neîncetat. Cu simplitate si plãcere. Asa esti tu: singur si capabil sã construiesti lumi întregi si sã povestesti apoi altora despre ele“.

Articol afisat de 1232 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective