Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 28 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ceahlãul, din gafã în gafã

• revenirea lui Flocea nu a produs socul dorit si Ceahlãul a pierdut cu 0-2 la Poli Iasi • si doi jucãtori pentru urmãtoarele meciuri • Bãdescu a primit rosu, iar Gafita este suspect de rupturã de metatarsiene • Rohetki a gresit iar la primul gol al gazdelor •

Florin Marin a revenit la Ceahlãul cu numai douã zile înainte de meciul cu Politehnica Iasi, din Copou. S-a dorit producerea unui nou soc la echipã, însã efectele nu au fost aceleasi ca dupã demitere, cînd nemtenii au învins pe Gloria Bistrita. Poli Iasi a cîstigat cu 2-0 pe fondul unui joc pe care l-a controlat, avînd si noroc la deschiderea scorului. Ceahlãul aratã bine cînd vine vorba de organizare tacticã si de agresivitate a jucãtorilor. Asa a fost si la Iasi, dar numai cu atît nu mai merge. Echipa nu reuseste sã atace, sã aglomereze jumãtatea adversã si nu duce multi oameni dincolo de mijocul terenului pe contre, pentru sustinere. Mai mult, îi lipseste pasa înainte, pe culoar, cãtre eventuali mijlocasi plecati surprinzãtor si vîrfuri, pentru cã cei din urmã stau mai mult cu spatele spre buturile adverse. Echipa macinã în gol cu pase laterale si cu încercãri de combinatii între mijlocasii laterali si vîrfuri, care au arareori finalitate pentru cã au loc în lateralul terenului unde nu pot reprezenta pericol. De asemenea, toatã lumea stie cã Ceahlãul duce mingea la careu pe dreapta. Tãvãlugul Bãdescu aleargã enorm în acea zonã, însã si munca acestuia pare a fi în van. Acum, fiind douã etape suspendat, dupã rosul primit la Iasi, problemele ofensive ale Ceahlãului se anuntã si mai mari. Marea problemã a echipei pietrene este cã „nu o bagã în ate“. Aici nu poate fi vina antrenorilor cã ultima pasã nu vine bine sau cã sutul nu prinde poarta si spatiul de care nevoie pentru a atinge plasele. Vina lor este cã au început campionatul cu un lot subtire, iar solutiile ofensive sînt aproape inexistente.

Se tot adunã gafele portarilor

Portarul reprezintã 50% din potentialul unei echipe, dupã cum considerã specialistii. Dacã acest post este acoperit bine, atunci echipa merge mult pe încrederea datã de portar. Este cazul lui Dinamo, care l-a avut pe Lobont, iar acum îi are pe Dolha si Matache. Este cazul Unirii Urziceni, cu acest Arlauskis demn de toatã lauda, sau al Brasovului, cu un Dani Coman mereu atent. Asta ca sã aparã numai exemple din tarã, deoarece alte nume din fotbalul international nu ar face altceva decît sã fie argumente în plus. La Ceahlãul situatia este dezstruoasã la capitolul portar. Savu a început titular si nu a dat satisfactie în primele meciuri, mai ales cu Dinamo si Pandurii, fiind trecut pe linie moartã. Rohetki (foto) a fost bun în finalul meciului de cupã cu Gaz Metan Craiova si cu Bistrita, dar a gafat nepermis la golul lui Sînmãrtean, a mai comis-o la primul gol al gorjenilor, iar la Iasi a gresit din nou. Era minutul 12 al jocului cu Poli cînd Negru a centrat de pe stînga, Rohetki a iesit pe centrare, doar a atins mingea, iar balonul s-a lovit de Miclea si a intrat în poartã. Dupã numai sase minute, Florin Marin a fost nevoit sã-l schimbe pe Gafita, iesit accidentat, cu Doicaru, dupã ce si înainte de meci a produs o modificare în unsprezecele de start, Ichim apãrînd în teren în locul lui Vitelaru, tot accidentat. Cristi Bratu (‘39, ‘42) a trecut în douã rînduri pe lîngã sansa majorãrii scorului, pentru ca tabela sã nu se mai modifice pînã la pauzã.
Debutul pãrtii secunde a fost mai slab. Bãdescu (‘52) si-a încercat norocul, pentru ca intrarea sa durã asupra lui Milea în zona medianã sã-i aducã un cartonas rosu (‘61). De aici jocul s-a rupt, iar Ceahlãul nu a mai fost în stare sã se apere asa cum îsi dorea si nici sã încerce contraatacul. Totusi, Doicaru (‘64) nu a ajuns la întîlnirea cu mingea centratã de Cebotaru, în timp ce Rohetki nu a avut de ce sã intervinã la „capul“ lui Bujor (‘75), dar s-a întrebuintat la pãtrunderea lui Cristi Bratu (‘83). Nou-intratul Bersnjak a închis tabela în prelungiri cu un sut din interiorul careului. „Am fãcut o partidã bunã din punct de vedere al organizãrii si al agresivitãtii. Am avut si cîteva contraatacuri bune însã, din pãcate, am resimtit faptul cã echilibrul a fost rupt prin eliminarea usoarã a lui Bãdescu. Iasiul a avut sansã, deoarece nu ne-a pus probleme prea mari. Din nefericire, am pierdut trei jucãtori astãzi, Vitelaru, care s-a accidentat la încãlzire, Gafita, care cred cã a suferit o fracturã la metatarsiene si Bãdescu“ a declarat Florin Marin la finalul partidei de la Iasi.
Pentru Ceahlãul au jucat Rohetki - Ferariu, Forminte, Ichim, Barna - Bãdescu - Achim, Onciu, Cebotaru - Gafita (‘18 - Doicaru), Sofroni (‘74 - Prodan).

Articol afisat de 1345 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective