Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 29 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Autobuzele lui Nica aprind spiritele si în Neamt

• liderii locali ai principalelor partide politice au pãreri împãrtite în ceea ce priveste decizia lui Emil Boc de a-l remania pe ministrul PSD Dan Nica • Cristian Liciu este de pãrere cã „manevra“ aratã cã PDL vrea sã fraudeze alegerile prezidentiale • liberalul Serban Strãtilã spun cã Boc mai bine se remania pe el, iar liderul democrat liberal, Vasile Pruteanu, considerã beneficã decizia lui Emil Boc •

Intentia premierului Emil Boc de a-l remania pe ministrul de Interne Dan Nica, anunt adus si la cunostinta coalitiei de guvernare, a stîrnit un val de nemultumiri în rîndurile politicienilor locali ai PSD. Cristian Liciu, presedintele PSD Piatra Neamt este de pãrere cã remanierea ministrului de Interne demonstreazã cã PDL urmãreste sã fraudeze alegerile prezidentiale. „Motivele invocate de premier sînt doar niste gãselnite pentru a-l schimba pe Dan Nica din functie. Cei de la PDL au terminat cu jefuitul ministerelor pe care le conduc, iar acum trec si la cele conduse de membri PSD. Au jefuit ministerele Turismului si Sportului si acum au nevoie de Ministerul Administratiei si Internelor pentru a frauda alegerile prezidentiale. Ministrul Nica nu a fãcut nimic, decît sã atragã atentia cu privire la posibilitatea fraudãrii alegerilor. A primit în schimb informatia cã va fi remaniat. Faptul cã se doreste ca în locul lui sã fie numit Vasile Blaga, iar schimbarea este fãcutã acum în preajma alegerilor, ce poate sã demonstreze decît cã membrii PDL vor sã fraudeze alegerile din 22 noiembrie“, a declarat Cristian Liciu.
Serban Strãtilã, prim vicepresedintele PNL Neamt este de pãrere cã mai bine ar fi fost dacã Emil Boc s-ar fi remaniat pe el. „Cred cã Emil Boc ar fi fãcut o miscare inteligentã dacã s-ar fi remaniat pe el. ÃŽn afarã de asta se vede clar cã numirile în Guvern nu se fac pe criterii de competentã, ci doar în functie de cît de smecher esti. Cît despre declaratia lui Dan Nica, privind confiscarea autobuzelor care fac turism electoral, vreau sã spun cã este o ineptie, pentru cã este greu sã demonstrezi cã acei oameni fac turism elctoral. De fapt, turismul nu se face cu scopul de a vota dublu sau triplu, ci este de fapt o actiune de supraveghere, fiind dirijatã de cãtre conducãtorii de institutii sau lideri locali, aflati la putere, care îi mînã, electoral vorbind, ca pe o turmã pe angajati. Cred cã cea mai bunã variantã pentru a nu mai exista discutii pe tema turismului electoral, ar fi aceea ca alegãtorii sã voteze în localitatea de resedintã“, a declarat liberalul nemtean.
De partea cealaltã a baricadei, prin vocea lui Vasile Pruteanu, democrat liberalii nemteni salutã decizia premierului Boc de a-l remania pe Dan Nica. „Schimbarea ministrului de Interne este o consecintã a numeroaselor fapte înregistrate în România în ultima perioadã cînd delicventa a ajuns la cote alarmante. Coordonarea Ministerului Administratiei si Internelor a lãsat de dorit. ÃŽn al doilea rînd, a face afirmatii cã în tarã toate autocarele au fost închiriate pentru fraudarea alegerilor si primul ministru a verificat asta si nu este adevãrat, înseamnã un mare risc, pentru cã electoratul este derutat. Un vicepremier nu poate face astfel de declaratii. Consider propunerea premierului ca fiind bine venitã pentru ca acest minister sã functioneze la cote normale“, a declarat Vasile Pruteanu, vicepresedintele PDL Neamt. De altfel, punctul de vedere al pedelistilor nemteni coincide cu cel al premierului Emil Boc. Acesta si-a explicat decizia spunînd cã situatia legatã de siguranta cetãteanului este proastã. Premierul i-a mai reprosat lui Dan Nica si declaratia în care spunea cã autocarele multor firme au fost închiriate exact pe 22 noiembrie, în ziua alegerilor prezidentiale, pentru favorizarea turismului electoral. Lucru care a fost perceput ca un atac direct la PDL.

Articol afisat de 1762 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; S.TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective