Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Program pentru drumuri viabile la iarnã

• în sezonul rece care va veni, autoritãtile au calculat cã se vor consuma pentru întretinerea traseelor circulabile, 154.500 de litri de motorinã si benzinã • alte peste 7.000 de tone de sare si nisip reprezintã materialul antiderapant care se va împrãstia pe drumuri tot în aceastã iarnã •

Autoritãtile nemtene se pregãtesc de iarnã si au pus la punct programul în baza cãruia sã se mentinã în stare de viabilitate traseele importante din judet.
Consiliul Judetean Neamt are în administrare reteaua de drumuri judetene, cu exceptia tronsoanelor de drumuri situate în traversarea localitãtilor urbane, care sînt în administrarea consiliilor locale respective. Pentru executarea lucrãrilor de întretinere curentã pe timp de iarnã, drumurile judetene au fost structurate pe patru baze de deszãpezire - Piatra Neamt, Tîrgu Neamt, Roman si Bicaz.
Conform programului pentru asigurarea viabilitãtii pe timp de iarnã a drumurilor judetene, pentru prevenirea si combarerea poleiului se asigurã aprovizionarea cu 6.240 de tone de nisip si 936 de tone de sare, materiale care vor fi prezentate în amestec pe trasee, în alveolele amenajate si în bazele de deszãpezire. Pînã la data de 1 noiembrie 2009 se va aproviziona 75% din cantitãtile de materiale antiderapante, iar restul cantitãtilor va fi asigurat pînã pe 31 decembrie 2009. Pentru a se putea interveni cu operativitate, pînã pe 1 noiembrie se va asigura prezenta în bazele de deszãpezire a utilajelor în stare de functionare si se va asigura un stoc de carburanti si lubrifianti necesar actionãrii pe o perioadã de 14 zile, care se va mentine pe toatã perioada de iarnã. „ÃŽn perioada 1-20 noiembrie, comisia pentru verificarea pregãtirilor de iarnã va efectua controale privind stadiul pregãtirilor pentru punerea în ordine a drumurilor, dotarea bazelor de deszãpezire, aprovizionarea cu materiale antiderapante si instruirea personalului cuprins în planul de actiune. ÃŽn vederea informãrii si actionãrii operative, în perioadele cu fenomene meteorologice periculoase (ploi, înzãpeziri, viscol), se va asigura permanenta la sediul bazelor de deszãpezire, iar Directia Administrare Drumuri Judetene, Investitii, Alimentãri cu Apã, prin personalul tehnic de specialitate, va asigura preluarea informatiilor si va stabili modul de interventie“, a declarat Vasile Pruteanu, presedinte al Consiliului Judetean Neamt.
Responsabilii de întocmirea acestui program în baza cãruia sã se mentinã circulabile drumurile din judetul Neamt au calculat cã în fiecare din cele patru baze trebuie sã se asigure un stoc permanent, care ar asigura functionarea utilajelor timp de 14 zile, de cîte 750 de litri de benzinã si cîte 10.140 de litri de motorinã. Pentru toatã iarna, din fiecare statie ar trebui sã se consume 2.250 de litri de benzinã si 36.375 de litri de motorinã, iar cantitatea de ulei va fi de 1.722 de litri pe tot sezonul rece, în fiecare statie. Per total, autoritãtile si-au programat cã se vor „toca“ în iarna care va veni 9.000 de litri de benzinã, 145.500 de litri de motorinã si 6.890 de litri de ulei.
Lucrãrile cuprinse în program se vor realiza în baza contractului de întretinere a drumurilor pe timp de iarnã, de cãtre societatea care va fi declaratã cîstigãtoare dupã desfãsurarea procedurii de achizitie publicã.

Articol afisat de 1318 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective