Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La divort, dupã 50 de ani de cãsãtorie

• în loc sã-si sãrbãtoreascã nunta de aur, doi bãtrîni au preferat sã se despartã • printre cauzele aflate pe rolul Judecãtoriei Tîrgu Neamt s-au numãrat si douã în care erau citate femei ce renuntaserã la copiii lor •

Printre cauzele aflate la sfîrsitul sãptãmînii trecute pe rolul instantei judecãtoresti din Tîrgu Neamt s-au aflat cîteva care i-au impresionat atît pe cetãtenii prezenti în salã, cît si pe membrii completului de judecatã.
Doi vîrstnici, care ar fi trebuit sã-si sãrbãtoreascã anul acesta nunta de aur, alãturi de cei trei copii ai lor, cereau acum divortul. Neculai A., în vîrstã de 72 de ani, si Adela A., de 80 de ani, au spus instantei cã nu s-au înteles toatã viata, iar acum, dupã 50 de ani de cãsãtorie, nu mai doreau sã fie împreunã. De multi ani trãiau în aceeasi casã, dar locuiau în camere separate si fiecare se gospodãrea singur. Neîntelegerile dintre ei aveau rãdãcini atît de adînci, cã nici la divort nu au reusit sã se înteleagã. Totul putea sã se încheie amiabil si repede, la primul termen, însã femeia a cerut o nouã înfãtisare fiindcã dorea neapãrat sã aducã un martor. Era nemultumitã cã cel care fusese citat în dosar se arãtase impartial si nu zugrãvise lucrurile în favoarea sa.
În alte douã dosare erau implicate femei care au dovedit cã nu au nici o legãturã cu instinctul matern. Astfel, o tînãrã a renuntat fãrã sã clipeascã la copilul sãu în vîrstã de trei luni, în favoarea tatãlui acestuia. Bebelusul rezultase dintr-o relatie de concubinaj. Între timp bãrbatul se cãsãtorise cu altcineva, iar fosta partenerã dorea sã-si refacã la rîndul ei viata, si nu avea chef sã-si complice existenta crescîndu-si propriul copil. Femeia a explicat instantei cã micutul mãnîncã lapte praf, asa cã poate sã fie la fel de bine hrãnit si de oricine altcineva în afara ei.
Într-un alt dosar era chematã la barã o femeie din comuna Crãcãoani, în vîrstã de 38 de ani. Se despãrtise prin 1998 de sot, si-i lãsase acestuia fata, acum în vîrstã de 14 ani. Mama fusese obligatã dupã divort sã plãteascã 5 lei lunar, pensia de întretinere a fetei. Prin 2003, suma datoratã s-a majorat la 40 de lei, dar femeia se încãpãtîna sã plãteascã în continuare doar 5 lei, sustinînd cã nu-si permite sã achite mai mult, cã nu e încadratã în muncã nici ea, nici sotul actual. O anchetã a Primãriei Crãcãoani a scos la ivealã faptul cã femeia detinea case, anexe, trei hectare de teren agricol, trei vaci, un cal, pãsãri, mai mult, vinde produse lactate în piata centralã din Piatra Neamt, lucru probat cu martori. Desi era evident faptul cã are posibilitãtile financiare necesare, a sustinut permanent cã nu-si permite sã plãteascã acesti bani, dar a cerut instantei un nou termen motivînd cã vrea sã-si angajeze un avocat. Decît sã plãteascã cei 40 de lei lunar, prefera sã-i fie reîncredintatã fata. Nu pentru cã i se rupea inima de dorul ei, ci pentru cã fiind mare, poate face treabã ca sã cîstige bani, si mai are si alocatie, asa cã ar avea cu ce o întretine, a spus senin femeia. Nu s-a jenat deloc cã fiica, care-i semãna leit la chip, era prezentã în salã. Rechizitoriul arãta cã nu-si vizitase copila niciodatã, ori de cîte ori o întîlnea o certa, iar la finalul anului scolar, în loc sã o felicite pentru rezultatele bune la învãtãturã, a fãcut-o de rîs în fata colegilor si cadrelor didactice.

Articol afisat de 1427 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective