Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liber în scoli!

• azi, Prefectura va fi pichetatã de sindicalistii afiliati la „Stefan cel Mare“ • rãmîne de vãzut cu cine vor discuta, pentru cã prefectul e în concediu, iar subprefectii... pe fãras •

Haos azi în institutiile publice. Scolile vor fi închise sau deschise dar nu se va preda si evalua si cîteva sute de bugetari sînt asteptate azi în fata Prefecturii, unde îsi vor striga oful legat de supãrarea cã nu-s plãtiti asa cum cred cã meritã. Si sãnãtatea iese din spitale. Dar halatele albe nu si-au anuntat prezenta la Prefecturã si n-au nici aviz pentru asta. Vor veni la miting functionarii publici. Iar dascãlii, pentru cã nu au avizul Primãriei Piatra Neamt, vor sta acasã, fãrã a avea posibilitatea sã strige pe strãzi. Ar fi vrut ca în numãr de 500 sã mãrsãluiascã pe cîteva trasee din Piatra Neamt, în zona centralã, si sã meargã la sediul PDL, desi în plan era si la PSD, dar între timp aceastã formatiune nu mai reprezintã puterea în tarã.
Azi e de preferat ca publicul sã nu meargã la Finante sau sã umble sã plãteascã taxe si impozite. Functionarii publici vor fi în grevã generalã, asigurînd doar o treime din activitate. Nici la Casa de pensii, primãrii sau Consiliul Judetean nu are rost sã meargã lumea în speranta solutionãrii vreunei probleme. Nici în aceste institutii functionarii nu vor lucra. Singurele unitãti care vor functiona normal sînt urgentele. În sectiile de politie sau pe strãzi, angajatii Ministerului de Interne nu vor întrerupe activitatea, dar vor purta banderole albe. Singurii care se vor bucura de greva generalã sînt elevii. Ei au azi de ales: o zi de vacantã sau o zi la scoalã, dar fãrã cursuri si evaluãri. Dupã greva de luni urmeazã un alt protest, miercuri: un miting în capitalã, la care se asteapta mii de sindicalisti din sistemul bugetar.
Azi, pînã în prînz, sînt asteptati la Prefecturã sindicalistii din administratia publicã. „Asteptati“ e un fel de-a spune, pentru cã nu prea are cine sã îi astepte. Prefectul Mihai Archip este în concediu, plecat fiind peste hotare. Cei doi adjuncti pe care i-a lãsat la cîrmã au intrat în iuresul schimbãrilor si urmeazã a li se aduce înlocuitorii: Vasile Sendrea si Dana Cristina Mungiu.

Articol afisat de 1091 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective