Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 5 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Subprefecti noi la orizont: Sendrea si Mungiu

• pedelistii sustin cã au suficienti oameni pentru a ocupa toate functiile de conducere din judet, care au fost ocupate de pesedisti • Vasile Sendrea si Dana Cristina Mungiu sînt noii subprefecti de Neamt •

Miscãri majore de trupe zilele acestea în judet, cînd pedelistii nemteni vor ocupa toate functiile de conducere pe care pînã mai ieri le detineau pesedistii care s-au întors cu spatele la guvernare. Desi sefii de la deconcentratele nemtene au declarat cã nu vor demisiona si cã vor rãmîne pe functii pînã cînd partidul le-o va cere, se pare cã schimbarea lor a venit cu mult mai repede decît se asteptau. Repede a venit rîndul schimbãrii si la Prefecturã, esalonul doi. Pe Romicã Rotaru l-a prins schimbarea în concediu, iar pe Dan Vasile Constantin cînd abia se acomodase cu functia lãsatã de bunã voie de Iulian Tocu, care a preferat Ambasada României din Germania. Locurile lor vor fi luate de cãtre Vasile Sendrea, care face un progres trecînd de la cabinetul prefectului, unde era director, într-un cabinet propriu, mare si luxos, de subprefect. Cristina Dana Mungiu lasã Primãria Piatra Neamt pentru Institutia prefectului, functie la care probabil greu spera cã poate sã ajungã si n-ar fi cãpãtat-o dacã PSD nu arunca verigheta cununiii cu PDL. „Luni cel tîrziu marti, cei doi subprefecti - Vasile Sendrea si Dana Cristina Mungiu vor fi instalati în functii“, a declarat deputatul Marius Rogin. Aceastã schimbare se face în lipsa prefectului, care este plecat în concediu si, vorbesc unele surse, s-ar închina la Zidul Sfînt. Dan Vasile Constantin se bucurã de statutul de înalt functionar public, ceea ce înseamnã cã va beneficia de mobilitatea specificã administratiei publice, adicã se poate trezi cã va urmãri respectarea legalitãtii, în calitate de inspector guvernamental, prin vreun colt de tarã. Cam asta a fost soarta fiecãrui fost prefect sau subprefect care a fost schimbat din functie. Atît el cît si Romicã Rotaru au fost alesi consilieri judeteni, dar pentru a fi subprefecti au renuntat la mandate. Deputata Mihaela Stoica a spus cã PDL are la Neamt suficienti oameni care sã ocupe toate functiile pe care pesedisii le vor lãsa libere, pentru cã au abandonat guvernarea. Senatorul Toader Mocanu a declarat cã nici un pesedist nu va rãmîne pe functie, pentru cã aceastã formatiune a refuzat sã respecte un program de guvernare. „PDL si-a asumat conducerea tãrii si nu e posibil ca vreun reprezentant al PSD sã rãmînã la institutiile deconcentrate. Existã un program de guvernare pe care noi ni-l asumãm. Categoric, cei din conducerea PDL au decis ca toti cei din PSD sustinuti pentru diverse functii sã plece. Existã resurse umane în PDL Neamt pentru toate posturile“, a declarat Toader Mocanu.
Deocamdatã nu se pune problema sustinerii vreunui pedelist nemtean în functii de secretar de stat, dat fiind faptul cã douã astfel de posturi au rãmas disponibile prin plecarea pesedistilor Rãzvan Bobeanu si Daniel Harbuz. „Guvernul a dat de înteles foarte clar cã secretarii de stat ai PSD au plecat si nu va veni nimeni în locul lor. Sarcinile le vor fi preluate de cãtre secretarii de stat PDL care au rãmas pe functii, fãcîndu-se, în felul acesta, o economie la buget“, a spus deputatul Marius Rogin.
Pedelistii se mai laudã si cu alte economii pe care le realizeazã odatã cu cãpãtarea deplinã a puterii: fiecare ministru va munci dublu, pentru cã are în grijã cîte douã ministere, dar pe salariul aferent unei singure institutii. Prin plecarea a opt ministri PSD se economisesc 62.000 de lei, de pe urma a treisprezece secretari de stat 87.000 de lei, plus multe alte zeci de mii de lei pe care le-ar fi încasat angajatii de la fiecare cabinet desfiintat.

Articol afisat de 1494 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective