Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Un nemtean în TOP 10 miliardari Forbes

• în topul celor mai bogati români, realizat de revista Forbes, Sorin Ovidiu Vântu ocupã pozitia a IX-a • averea acestuia a fost evaluatã la 400-450 de milioane de euro • Ioan Niculae, patronul fostului combinat Azochim, detine o avere de 1,2 miliarde de euro, fiind pe locul II în top, dupã afaceristul Dinu Patriciu •

Criza financiarã a dat serios peste cap topul celor mai bogati români din acest an, clasamentul realizat de revista Forbes suferind serioase modificãri fatã de anul trecut. Multi miliardari au avut de cîstigat în timp de crizã, însã si mai multi au fost cei care au pierdut. În aceastã categorie se înscrie, de pe primul loc, Gigi Becali, patronul echipei Steaua, a cãrui avere a avut serios de suferit în urma scãderii preturilor terenurilor pe care le detine. În ceea ce-i priveste pe nemteni, onoarea acestora este spãlatã de de prezenta afaceristului Sorin Ovidiu Vântu. Romascanul ocupã pozitia a noua, fiind cotat cu o avere de 400-450 de milioane de euro, obtinutã din media, publicitate si imobiliare. Ziaristii de la Forbes spun cã trustul media detinut de Sorin Ovidiu Vântu, a avut anul trecut o cifrã de afaceri de 33 de milioane de euro, însã pierderile au fost consistente. Numai la Realitatea TV pierderile ar fi fost de 21 de miloane de euro. O altã prezentã în TOP 10 miliardari, despre care se poate spune cã are legãturã cu judetul Neamt, este cea a lui Ioan Niculae, care detine pachetele majoritare la cinci combinate chimice, inclusiv cel al fostului Azochim de la Sãvinesti. Averea lui Niculae este de 1,2 miliarde euro, magnatul avînd afaceri si în agriculturã, comert exterior si imobiliare. Lider absolut al topului este Dinu Patriciu cu o avere estimatã la aproximativ 2,2 miliarde de euro. Patriciu se aflã pentru al doilea an consecutiv pe primul loc în topul miliardarilor si are, confrom ziaristilor de la Forbes, o avere mai mare cu 200 de milioane euro fatã de anul trecut. Dupã vînzarea Rompetrol, afaceristul s-a arãtat interesat de afaceri în domeniul bancar si energii alternative. Locul trei este detinut de Ion Tiriac care are o avere de 850-900 de milioane de euro din afaceri cu auto, imobiliare, banking si asigurãri. În cazul lui Tiriac, averea a scãzut cu aproximativ 100 de milioane euro, motivul fiind acela cã mare parte din afacerile sale sînt în domenii care au fost afectate puternic de criza economicã. Controversatul afacerist Gabriel Popoviciu ocupã pozitia a patra cu o avere estimatã la 600-650 milioane de euro, din afaceri cu imobiliare, hoteluri, restaurante si comert. Pe locul cinci se aflã fratii Marius si Emil Cristescu, care detin o avere estimatã la 600 milioane de euro. Cei doi au afaceri în domeniul imobiliarelor, constructii, industrie, comert si turism.
Un necunoscut, Radu Dimofte, se aflã pe pozitia a sasea, fiind cotat cu o avere de 450 de milioane de euro, din afaceri cu imobiliare.
Daniela Veronica Gusã Drãgan, fosta sotie a miliardarului român Iosif Drãgan, este cotatã cu o avere de 420-450 milioane de euro si ocupã pozitia a saptea în top. Pe locul opt se aflã fratii Micula cu o avere estimatã la 400-450 de milioane de euro, iar ultimul loc în TOP 10 este ocupat de Gabriel Comãnescu cu o avere de 420 milioane de euro. Mai trebuie spus cã Dimitrie Sturdza, unul dintre mostenitorii printului Sturdza, care detine în Neamt cîteva mii de hectare de pãdure, se aflã pe locul 20 în top, averea sa fiind cotatã la 260 de milioane euro. Potrivit realizatorilor topului, averea celor 500 de miliardari români însumeazã 29 de miliarde euro, adicã doar trei sferturi din valoarea de anul trecut.

Articol afisat de 2839 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de dispeceru la data 07.10.2009 07:51
onoare?
" În ceea ce-i priveste pe nemteni, onoarea acestora este spãlatã de prezenta afaceristului Sorin Ovidiu Vântu."
dar ce legatura exista intre "onoare" si vanru (puteti atasa si fni)?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective