Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
POLITIST VICTIMÃ A UNUI ATAC MAFIOT

POLITIST VICTIMÃ A UNUI ATAC MAFIOT

• autoturismul unui politist a fost stropit cu benzinã si incendiat de persoane necunoscute • masina, un Golf IV, din 2001, a fost distrusã aproape în întregime • sãtenii spun cã omul legii a avut de suferit pentru cã si-a fãcut datoria • se bãnuieste cã autorul este un individ care a fost sanctionat de mai multe ori de politisti • criminalistii au ridicat de la fata locului probe si urmeazã sã le analizeze •

Mihai Ungureanu, adjunctul sefului Postului de Politie Girov, a rãmas fãrã autoturism, dupã ce acesta a fost incendiat de persoane necunoscute. Masina, un Volkswagen Golf IV, fabricat în anul 2001, în valoare de aproximativ 7000 de euro, a fost distrusã aproape în totalitate si cum politistul nu avea asigurare este putin probabil cã va reusi sã-si recupereze paguba. Ciudat este si faptul cã cei din conducerea Politiei Neamt au mediatizat cazul destul de trîrziu, lãsînd sã treacã mai bine de o zi de la înregistrarea atacului mafiot. Dacã autorii vor fi sau nu prinsi, depinde numai de politistii criminalisti, acestia reusind sã preleveze cîteva probe de la fata locului. Incidentul a avut loc miercuri, în jurul orei 4,30, politistul fiind trezit de alarma masinii. Aceasta era parcatã în fata unui bloc din comuna Girov, agentul principal Mihai Ungureanu fiind cel care asigura permanenta la post în aceastã sãptãmînã. „Mihai U., în vîrstã de 29 de ani, a sunat la 112 si a reclamat cã a auzit alarma de la autoturismul personal, parcat în fata unui bloc din comuna Girov, si a observat cã masina arde în partea din fatã. Cu ajutorul mai multor persoane a stins incendiul pînã la venirea unui echipaj din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt. Specialistii au stabilit cã incendiul a fost provocat, fapt pentru care o echipã complexã formatã din politisti au demarat investigatiile pentru a stabili împrejurãrile în care s-a produs evenimentul si identifica autorii. Autoturismul a fost avariat în proportie de 35%“, se aratã în comunicatul Biroului de presã al IJP Neamt. Interesant este cã în comunicat nu se face precizarea cã Mihai U. este adjunctul sefului de post din localitate. Contactat telefonic, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt, inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu a confirmat cã persoana respectivã este politist si cã se afla în timpul serviciului în momentul comiterii atacului mafiot. Ofiterul a mai precizat cã cei care investigheazã acest caz au deja un cerc de suspecti, iar cercetãrile sînt în plinã desfãsurare. Mihai Ungureanu este din Piatra Neamt si, periodic, el asigurã ca si ceilalti colegi ai sãi, permanenta la post. Adicã, subofiterul este obligat sã nu pãrãseascã localitatea si sã intervinã pentru a rezolva toate problemele care se ivesc în comunã.

Principalul suspect, nenumãrate conflicte cu politistii

Pentru a afla mai multe amãnunte am încercat sã-l contactãm pe politist, însã nu a fost ieri de gãsit. Deplasati la fata locului, reporterii cotidianului „Monitorul“ aveau sã afle lucruri foarte interesante. Oamenii, impresionati de cele întîmplate în localitatea lor, aratã cu degetul spre un consãtean care, de-a lungul timpului, a avut de-a face cu politistii din comunã. Pe de altã parte, am aflat cã politistul folosea autoturismul sãu în interes de serviciu, din cauzã cã masina postului zace de ceva vreme în garajul Politiei unde asteaptã sã fie reparatã. Revenind la individul suspectat cã ar fi incendiat masina politistului, oamenii spun cã acesta este cunoscut ca un cal breaz, el avînd de-a lungul timpului mai multe conflicte cu oamenii legii. „A avut mai multe dosare penale, inclusiv pentru cã i-a amenintat pe politisti. Acestia s-au plîns chiar cã au fost amenintati si înjurati în sediul postului de politie. Acum este greu de spus dacã el este autorul, însã nu stiu ca politistii din comunã sã aibã alti dusmani. Oamenii îsi fac treaba si chiar sînt apreciati în Girov. Acum l-au nenorocit pe bietul bãiat. Era tare mîndru de masina lui. A fãcut credit în bancã ca sã si-o cumpere si s-a trezit cã are un morman de fiare vechi“, ne-a declarat un sãtean care a dorit sã-si pãstreze anonimatul. Problemele pe care unul dintre suspecti le-a avut cu politistii din comune au fost confirmate inclusiv de surse din Politia Neamt. „Existã, într-adevãr, o persoanã care a avut mai multe dosare penale, însã nu putem spune cã ea este autorul. Pînã nu avem probe clare care sã indice clar cine a comis aceastã faptã, nu ne putem pronunta. Bãrbatul respectiv a fost cercetat inclusiv pentru sfidare a organelor judiciare si a fost sanctionat de procuror cu amendã administrativã. Au fost douã plîngeri din partea politistilor, ce au fost conexate într-un singur dosar. ÃŽntr-una din plîngeri, politistul s-a plîns cã nu a fost lãsat sã-si îndeplineascã sarcinile de serviciu în timpul unui control în trafic, iar adjunctul sefului de post a reclamat cã individul l-a amenintat si înjurat în sediul postului. Toate acestea nu demonstreazã cã el ar avea vreo legãturã cu acest atentat“, ne-a declarat un ofiter nemtean. Mai trebuie spus cã unul dintre politistii de la Girov s-ar fi plîns recent cã persoana respectivã l-a amenintat atît pe el, cît si pe colegi. „I-ar fi spus cã o sã aibã grijã atît de el, cît si de colegii lui“, a conchis ofiterul. Pînã una alta, un lucru este clar, si anume cã Mihai Ungureanu a fost victima unui atac mafiot, lucru confirmat de pompierii militari. Acestia au stabilit cã cel care a incediat masina a folosit o sticlã de un litru din plastic în care avea benzinã. A stropit autoturismul cu benzinã, dupã care i-a dat foc. Masina a fost serios avariatã si, mai mult ca sigur, nu va mai putea fi reparatã.

Articol afisat de 2430 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de catalin99 la data 08.10.2009 19:30
Unde este protectia acordata prin lege de structurile abilitate?
Acesta este rezultatul actiunilor catastrofale ale conducatorilor nostri vis a vis de drepturi si obligatii ale politistilor, dotari si protectie. Se spune ca au salarii mari, ca stau degeaba la munca, ca pactizeaza cu infractorii, ca s-a scapat strada de sub control. Dar ce fac cei ce ar trebui sa protejeze un biet politist care-si face datoria? Si care si-a cumparat fosta masina Dumnezeu stie cu cate sacrificii? Nimeni nu mai este in siguranta in propria tara si asta nu din vina politistului de rand ci a celor ce ne conduc.Ce va urma? Incendierea sediului Guvernului? Vor avea timp cei din interior sa fuga? Merita sa fie salvati?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective