Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sinucideri în lant

• o bãtrînã a decedat dupã ce a înghitit 20 de tablete de Digoxin • o romascancã, în vîrstã de 48 de ani a supravietuit dupã ce a bãut insecticid • un bãrbat din Poiana Teiului s-a spoînzurat în curtea locuintei •

Elena A., în vîrstã de 78 de ani, din municipiul Roman, si-a pus capãt zilelor dupã ce a consumat o cantitate prea mare de Digoxin, medicament aritmic, care se administreazã bolnavilor cardiaci. Bãtrîna a fost adusã la Centrul de Primiri Urgente, din cadrul Spitalului Roman, vineri seara, în jurul orei 21.30, în stare foarte gravã. ÃŽn pofida eforturilor medicilor de a-i restabili functiile vitale, bãtrîna s-a stins din viatã. Se pare cã, gestul disperat al acesteia a fost cauzat de niste neîentelegeri familiale. „Joi seara, cînd a fost adusã în serviciul de gardã, bãtrîna era în agonie. Cei care au însotit-o au spus cã aceasta a înghitit 20 de tablete de Digoxin. Bãtrîna era cunoscutã cu afectiuni cardiace, însã a decedat dupã o cantitatea prea mare de medicament. Acest medicament este unul puternic si, uneori, se poate ajunge la deces chiar dupã douã-trei pastile, darãmite dupã asa o supradozã. Cazul a fost sesizat Politiei Roman, care va cerceta împrejurãrile în care bãtrîna si-a pus capãt zilelor“, a declarat doctor Cãtãlina Pãlãncianu, medic de gardã, sef al Sectiei medicalã.
La un pas de moarte a fost si Marcela V., în vîrstã de 48 de ani, de asemenea din municipiul Roman. Aceasta s-a prezentat la spital, în aceeasi zi, în jurul orei 17.30, dupã ce a bãut insecticid. Femeia a relatat cã are nouã copii de crescut si nu a mai suportat greutãtile pe care le are de îndurat zi de zi, asa încît a bãut insecticid, fãrã a se gîndi cã nouã suflete ar putea rãmîne fãrã mamã. Si acest caz a ajuns în atentia Politiei Roman, care va cerceta împrejurãrile în care femeia a ajuns la spital. În ultima perioadã, medicii se confruntã cu o cazuisticã tot mai alarmantã de tentative de suicid, cauzate de traiul mizer si problemele financiare.
Un bãrbat, în vîrstã de 66 de ani, din comuna Poiana Teiului, si-a pus capãt zilelor joi, 8 octombrie, spînzurîndu-se în curtea locuintei sale. Cadavrul lui Ioan T. a fost gãsit spînzurat de o creangã a unui prun, de un sãtean care a sunat imediat la politie. Oamenii legii s- au deplasat la fata locului, constatînd cã seiszarea se confirmã. În urma examinãrii sumare a cadavrului nu au fost identificate urme vizibile de violentã, cu exceptia celor specifice de spînzurare. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicinã Legalã Neamt în vederea efectuãrii necropsiei si stabilirii cauzei decesului. În aceeasi zi, politistii pietreni au fost sesizati despre faptul cã a fost gãsitã spînzuratã în locuinta sa Maria J., de 77 de ani, din Piatra Neamt. Cercetãrile preliminare au arãtat cã nu existã suspiciuni cu privire la cauzele decesului. Cadavrul a fost transportat la Serviciul de Medicinã Legalã în vederea efectuãrii necropsiei.

Articol afisat de 1578 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. BUGA; D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective