Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bancã prejudiciatã cu 10 miliarde

• un administrator pietrean a obtinut mai multe credite bancare, folosind documente false • el este anchetat, printre altele, si pentru înselãciune cu consecinte deosebit de grave • alti trei afaceristi au sanse sã ajungã în instantã pentru fapte economice grave •

Lucrãtorii Serviciului de Investigare a Fraudelor Economice Neamt au finalizat cercetãrile în ceea ce presa a numit „Dosarul Iscom“. Oamenii legii au înaintat dosarul la Parchetul de pe lîngã Tribunalul Neamt, cu propunerea de trimitere în judecatã a învinuitului Mihai I., în vîrstã de 37 de ani, fost administrator al societãtii Iscom. Pietreanul a fost cercetat pentru înselãciune cu consecinte deosebit de grave, fals în înscrisuri si folosirea, cu rea credintã a creditului de care se bucurã societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu. Cercetãrile au început în urmã cu mai bine de patru ani, dosarul fiind, dupã cum spun politistii, unul deosebit de dificil, datoritã în special modului de operare al celui vizat. Concluzia oamenilor legii a fost aceea cã administratorul a indus în eroare reprezentantii unei bãnci, cu ocazia încheierii unui contract de facilitate de credit, precum si pe parcursul derularii contractului. Mai exact, afaceristul i-a mintit pe reprezentantii bãncii în momentul încheierii unor acte aditionale. El a încercat sã-i convingã pe bancheri de existenta unor relatii comerciale între firma sa si o altã societate din Piatra Neamt, prezentînd în acest scop facturi fiscale si bilete la ordin în fals. ÃŽn dosar a fost dispusã o expertizã contabilã, în urma cãreia s-a stabilit cã afaceristul a uzat de întreaga sumã acordatã de bancã în alte scopuri. Suma de 4.201.372.230 de lei vechi a fost folositã pentru a finanta alte societãti comerciale prin achitarea cãtre acestea a unor sume sub formã de avans, bani pe care administratorul nu s-a mai strãduit sã-i recupereze. Pentru suma de 3.281.500.000 vechi, administratorul a efectuat ridicãri în numerar pentru care nu a depus în evidentele contabile documente justificative. Banca se constituie parte civilã cu 10.047.933.000 de lei, sumã în care este inclusã dobînda aferentã împrumutului si penalitãtile.

Evaziune fiscalã din afaceri cu lemn

Alti trei nemteni au sanse mari sã ajungã în fata instantei, dupã ce politistii au stabilit cã au fãcut afaceri cu material lemnos, fãrã a respecta legislatia legalã. În dosar a fost cercetatã Claudia A., în vîrstã de 42 de ani, din Piatra Neamt, în sarcina ei fiind retinute infractiunile de fals în înscrisuri oficiale, uz de fals, evaziune fiscalã, sustragere de la controlul fiscal prin declararea fictivã a sediului social, punere în circulatie fãrã drept a formularelor cu regim special si folosirea cu rea credintã a bunurilor societãtii în interes personal.
Ilie B, de 51 de ani, din Piatra Neamt, a fost cercetat pentru evaziune fiscalã, sustragere de la controlul fiscal prin declararea fictivã a sediului social si folosirea cu rea credintã a bunurilor societãtii în interes personal, iar Ioan R, de 50 de ani, din Piatra Neamt, a fost anchetat sub aspectul comiterii infractiunilor de evaziune fiscalã, punere în circulatie fãrã drept a formularelor cu regim special, fals material în înscrisuri oficiale si folosirea fãrã drept a ciocanului silvic de marcat. În urma cercetãrilor efectuate de cãtre politisti s-a stabilit cã Claudia A, în calitate de administrator al unei firme din Piatra Neamt, în perioada 2006- 2007, a vîndut cãtre o societate material lemnos, pentru care a completat în fals, avize de însotire si facturi fiscale în numele altor societãti si a pus în circulatie formulare tipizate utilizate în domeniul fiscal, cu regim special, falsificate. Pietreanca, în calitate de administrator al altei societãti comerciale cu sediul în judetul Mures, a omis înregistrarea veniturilor realizate din vînzãrile efectuate cãtre firma din Piatra neamt, prin aceasta creînd un prejudiciu la bugetul de stat de 2.287 lei. Cercetãrile au mai arãtat cã ea s-a sustras de la efectuarea verificãrilor fiscale, prin declararea fictivã a sediului societãtii cu scopul de a-si însusi veniturile realizate din vînzãri.
Ilie B, în calitatea de administrator al unei firme cu sediul în Girov, s-a sustras de la controlul fiscal prin declararea fictivã a sediului social al societãtii si a omis înregistrarea veniturilor realizate din vînzarile efectuate, în numele societãtii administrate de el, cãtre societatea din Piatra Neamt administratã de Claudia A., manevra creînd un prejudiciu în valoare de 26.259 de lei. La rîndul sãu, Ioan R., în calitate de administrator a douã firme cu sediul în comuna Zãnesti si Piatra Neamt, a pus în circulatie formulare tipizate utilizate în domeniul fiscal, cu regim special pe care erau aplicate impresiunile ciocanului silvic de marcat. Documentele au fost folosite de Claudia A si Ilie B. Politistii au propus procurorilor trimiterea în judecatã a celor trei învinuiti.

Articol afisat de 1981 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective