Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 21 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cristian Liciu, scos din CJ, pe motiv de incompatibilitate

• azi, printr-un proiect de hotãrîre, mandatul pe care l-a detinut în calitate de consilier judetean va fi declarat vacant • teoretic, scaunul va fi ocupat de cãtre pesedista Viorica Preda, care va „sparge patriarhatul“ din legislativul judetean nemtean •

Cum si-o face omul cu mîna lui, nici dracu’ nu i-o face. Cam asa se poate spune despre ceea ce i s-a tras lui Cristian Iorgu Liciu, dupã ce a vrut sã dea dovadã de corectitudine si s-a bãgat singur în gura lupului. ÃŽncã de cînd a fost numit sef peste Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorului Neamt, astã varã, Cristian Liciu s-a adresat de bunã voie Prefecturii, cerîndu-i acestei institutii sã îi verifice starea de compatibilitate sau incompatibilitate în care se afla. Si a primit un rãspuns cã abia îl putea duce. Prefectura l-a scos dublu incompatibil, pentru cã, pe lîngã nepotrivirea dintre mandatul de ales judetean si cea de sef peste protectia consumatorului nemtean, Cristian Liciu mai detine si o functie politicã, cea de sef al organizatiei municipale a PSD Neamt. Si de la acest rãspuns belelele au început sã curgã pînã la faza în care a ajuns sã nu mai poatã veni la Consiliul Judetean, pierzînd mandatul. Seful sãu pe linie de partid, presedintele interimar al PSD Neamt Ioan Chelaru, stia cã Iorgu Cristian Liciu avea sã se adreseze la începutul acestei sãptãmîni unei instante de judecatã, pentru a depune o cerere prezidentialã, în baza cãreia sã se anuleze ordinul prefectului care prevede încetarea de drept a mandatului de consilier judetean. ÃŽn cursul zilei de ieri, Cristian Liciu nu a rãspuns la telefon, pentru a afla dacã informatia pe care o detinea seful pesedistilor nemteni s-a materializat sau nu. Cert este cã azi, pe ordinea de zi a sedintei CJ Neamt se va supune la vot proiectul privind declararea ca vacant a postului de consilier judetean, detinut de Cristian Liciu. „La data de 30 septembrie 2009, prefectul judetului Neamt a emis Ordinul nr. 318/2009 privind constatarea încetãrii de drept a mandatului de consilier judetean a domnului Iorgu Cristian Liciu, urmare a existentei unei situatii de incompatibilitate. ÃŽn acest caz, calitatea de consilier judetean a domnului Iorgu Cristian Liciu a încetat înainte de expirarea duratei normale a mandatului, presedintele CJ avînd obligatia sã propunã acestuia adoptarea unei hotãrîri prin care sã se declare vacant locul respectiv“, a declarat Vasile Pruteanu, presedinte al CJ Neamt.

Mandat cît armata de pe timpuri, de un an si patru luni

Cristian Liciu a fost validat pe functia de consilier judetean pe data de 21 iunie 2008, ca urmare a scrutinului electoral desfãsurat anul trecut, pe data de 1 iunie. Anul acesta, pe 30 septembrie, prefectul a emis ordin privind constatarea încetãrii de drept a mandatului de consilier judetean în baza prevederilor Legii 161/2003 privind unele mãsuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitãtilor publice, a functiilor publice si în mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificãrile si completãrile ulterioare, astfel încît calitatea de consilier a lui Liciu a încetat înainte de expirarea duratei normale a mandatului.
Potrivit Statului alesilor locali, în toate situatiile de încetare a mandatului înainte de termen, în prima sedintã ordinarã, la propunerea presedintelui CJ, se aprobã o hotãrîre prin care se ia act de situatia apãrutã si se declarã vacant locul consilierului în cauzã. Teoretic, locul liber îi va reveni pesedistei Viorica Preda, care va fi astfel prima femeie consilier judetean din acest mandat. Ea va obtine acest statut pentru cã e urmãtoarea pe lista de supleanti ai PSD, dupã ce Aurel Ciocãnel, care era în fata sa pe hîrtie, a renuntat la mandat, fiind primar al comunei Costisa. Mai e însã o problemã importantã pînã se va ajunge la depunerea jurãmîntului de cãtre Viorica Preda: dacã Liciu a contestat în instantã ordinul prefectului, ea nu poate veni în legislativ pînã nu va exista o sentintã emisã de instanta de judecatã. Pînã atunci, opozitia în CJ Neamt va schiopãta si mai tare, pentru cã scorul va fi de 18 la 16 în favoarea PDL.

Articol afisat de 1650 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective