Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Campania „SOS - Spitalul Judetean“,

Culitã Tãrîtã, un om de cuvînt

• ieri dimineatã, la ora 10.00, douã masini trimise de deputatul Culitã Tãrîtã au adus alimente pentru spital • tot vineri, deputatul a virat în cont 6 milioane de lei în contul deschis de redactia Monitorul • s-au mai alãturat campaniei psihologul Radu Nãstasã, 4 milioane, Carmen Nãstasã, 2 milioane, Fundatia Bîtca Doamnei, cu 1 milion • în cont sînt acum 20.500.000 de lei vechi •

Deputatul PSD Culitã Tãrîtã a dovedit încã o datã cã este un om pentru care cuvîntul dat nu este doar o vorbã în vînt. Joi, a promis cã va dona în contul spitalului Neamt 6 milioane de lei si va aduce unitãtii si mari cantitãti de alimente. Vineri dimineatã, la ora 10.00, douã masini de transport marfã au ajuns în curtea Spitalului Judetean Neamt, la magazia de alimente. Cît ai clipi, soferii celor douã autoutilitare împreunã cu angajati ai spitalului au pus mînã de la mînã si au descãrcat produsele alimentare. Deputatul Tãrîtã a trimis pentru magazia alimentarã a spitalului douã carcase de porc, cîteva zeci de kilograme de telemea, 1.000 de kilograme de cartofi, 200 de kilograme de ceapã si 200 de kilograme de morcov. Produsele alimentare au fost cum nu se poate mai bine venite pentru cã, în acest an, spitalul nu a avut bani sã facã aprovizionarea pentru iarnã cu fructe, legume si rãdãcinoase asa cã magazia era aproape goalã, aprovizionarea fãcîndu-se pe termen foarte scurt, de cîteva zile, în functie de banii existenti. Din cauza lipsei fondurilor, ratia alimentarã a unui bolnav internat în acest spital a ajuns acum sã fie de doar 3 lei pe zi, bani care ar trebui sã acopere costul a trei mese pe zi. Deputatul Culitã Tãrîtã nu s-a multumit doar sã doneze aceste alimente ci a virat si 6 milioane de lei într-unul din conturile puse la dispozitie de Monitorul. „Am aflat despre campania dumneavoastrã si am fost profund impresionat de drama bolnavilor internati în aceastã perioadã în spitalul Neamt. Sînt multi oameni aflati în suferintã dar nimic nu este mai trist decît sã fii pe un pat de spital si sã te lovesti de lipsuri de tot felul. Cred cã este bine sã dãm cu totii dovadã de solidaritate iar gestul meu sã fie un îndemn si pentru alti nemteni care cred cã le prisoseste ceva“ a declarat deputatul Culitã Tãrîtã.

Alte donatii

Sistemul sanitar traverseazã una dintre cele mai acute crize financiare de dupã 1989 iar victimele acestei recesiuni sînt în primul rînd pacientii. Spitalul Judetean a rãmas fãrã nici un sprijin. În aceste conditii si mai ales impresionati de drama pe care o trãiesc zilnic zeci de bolnavi care se chinuie pe un pat de spital, Monitorul a decis cã este momentul sã se implice. Am declansat o campanie care va avea scopul de a aduna bani pentru cumpãrarea de medicamente si materiale sanitare ce vor fi destinate exclusiv pacientilor si în special celor mai putin favorizati de soartã.
Monitorul a pus la dispozitia celor cu suflet mare douã numere de cont, unul în lei si unul în valutã unde se vor putea face donatii. Reamintim cã toate sumele de bani vor fi publicate, la fel ca si numele celor care au dat dovadã de generozitate. ÃŽn momentul în care se va aduna o sumã destul de mare, un reprezentant al ziarului si unul al spitalului vor merge sã cumpere dintr-o farmacie cu care se va negocia cel mai bun pret, tot ce este necesar în tratarea pacientilor. Multumim Credit Europe pentru amabilitatea de a nu percepe comisioane pentru operatiunile desfãsurate prin conturile campaniei „SOS - Spitalul Judetean“. Redactia Monitorul a donat deja 5 milioane de lei vechi, iar patru persoane au depus 2.500.000 lei vechi miercuri. Ieri, la lista persoanelor cu suflet mare s-au adãugat si alte nume. Au intrat în cont 6 milioane de lei vechi donati de deputatul Culitã Tãrîtã, 4 milioane de lei de la psihologul Radu Nãstasã, directorul logistic al Spitalului Judetean, 2 milioane de lei de la Carmen Nãstasã, administrator financiar la Scoala Specialã Alexandru Rosca si 1 milion de lei de la Fundatia Bîtca Doamnei. ÃŽn total 20.500.000 de lei vechi.

Conturile pentru donatii:
Credit Europe, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 14, Bl. P+10
- RO83FNNB007902581073EU01 - cont pentru euro
- RO72FNNB007902581073RO03 - cont pentru lei n

Articol afisat de 1516 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de angelica la data 24.10.2009 17:36
felicitari!
Un om deosebit..care a ajutat pe multi[a inmormantat,a construit biserici,a dat sarmanilor si nu a uitat de unde a plecat]!Dumnezeu sa-l aiba in paza!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective