Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liberali alãturi de campania „SOS - Spitalul Judetean“

• grupul de consilieri liberali din Consiliul Judetean a cerut alocarea unui ajutor financiar de 2,23 miliarde de lei • acestia bani ar trebui sã acopere mãcar achitarea facturilor la utilitãti •

Consilierii Partidului National Liberal din Consiliul Judetean au decis sã se alãture campaniei declansate de Monitorul pentru sprijinirea financiarã a celei mai mari unitãti sanitare din judet, initiind un proiect de hotãrîre. Concret, consilierii liberali i-au cerut presedintelui Vasile Pruteanu sã aprobe acordarea unui ajutor financiar spitalului în valoare de 2,23 miliarde de lei vechi din fondul de rezervã bugetarã aflat la dispozitia CJ în vederea înlãturãrii efectelor crizei ce a afectat unitatea sanitarã. Proiectul va fi supus dezbaterii si aprobãrii în sedinta de la sfîrsitul acestei sãptãmîni. Gestul consilierilor liberali a fost determinat de campania de amploare declansatã de Monitorul sub numele sugestiv „SOS - Spitalul Judetean“ prin care încercãm sã facem mai usoarã viata pacientilor care se confruntã la internarea în spital cu tot felul de lipsuri. De asemenea, campania cotidianului Monitorul a încercat sã adune bani pentru achizitionarea de medicamente si materiale sanitare. „Anul acesta situatia spitalului a fost din ce în ce mai complicatã, unitatea confruntîndu-se cu lipsuri acute la orice capitol iar cuvîntul de ordine sub care s-au desfãsurat activitãtile medicale în aceastã unitate sanitarã a fost «economie». Odatã cu tãierea fondurilor pentru achizitiile de medicamente situatia a devenit de-a dreptul dramaticã. Dupã cum era de asteptat, primele victime au fost pacientii care constatau la internare cã nu existã în spital seringi, perfuzoare, vatã, fese, tifon, ser fiziologic, si lista ar putea continua. ÃŽn acest context, grupul de consilieri judeteni ai PNL initiazã acest proiect de hotãrîre pentru a se putea debloca situatia nefireascã în care se gãseste cea mai mare unitate spitaliceascã din judet. Considerãm cã acest ajutor financiar poate sustine mãcar achitarea utilitãtilor aferente activitãtii spitalului pentru o lunã sau a unei pãrti a cheltuielilor de întretinere a pacientilor. De exemplu, spitalul plãteste cãtre E-On Gaz facturi de 35.000 de lei noi, cãtre Apa Serv - 75.000 de lei, cãtre Transenergo - 50.000 de lei, Romtelecom - 13.000 de lei etc. Avînd în vedere toate aceste grave probleme, noi, grupul de consilieri liberali considerãm cã se impune aprobarea acestui proiect de utilitate publicã si de interes major pentru comunitatea noastrã“, a declarat Daniela Soroceanu, liderul grupului de consilieri liberali din CJ Neamt. Rãmîne de vãzut dacã si ceilalti consilieri judeteni vor fi de acord cu acest proiect, dar dacã va fi aprobat, suma va fi de un real folos spitalului.

Campania Monitorul, început bun de sãptãmînã

ÃŽnceputul acestei sãptãmîni a fost unul norocos pentru campania „SOS - Spitalul Judetean“, încã de luni fiind anuntate donatii substantiale în cont. Astfel, 18 consilieri PDL, printre care si presedintele Consiliului Judetean, Vasile Pruteanu, au anuntat cã vor dona fiecare indemnizatia lunarã de consilier care este în valoare de 5 milioane de lei. Asta înseamnã doar de la acestia o donatie de 90 de milioane de lei. Tot luni, un alt pietrean, colaborator al ziarului nostru dar care a tinut sã-si pãstreze anonimatul a anuntat cã îsi va dona tot salariul pe o lunã, adicã 6 milioane de lei. Directoarea Spitalului Neamt, medicul Silvia Rosescu s-a alãturat si ea campaniei si a donat suma de 10 milioane de lei vechi. Din banii adunati pînã luni, Monitorul de Neamt a achizitionat deja medicamente si materiale sanitare în valoare de 27 de milioane de lei care au fost deja duse Spitalului.
Chiar dacã ne repetãm, prezentãm si astãzi, la fel cum se va petrece si în zilele ce urmeazã motivele pentru care Monitorul a declansat aceastã campanie.
Sistemul sanitar traverseazã una dintre cele mai acute crize financiare de dupã 1989 iar victimele acestei recesiuni sînt în primul rînd pacientii. Spitalul Judetean a rãmas fãrã nici un sprijin. În aceste conditii si mai ales impresionati de drama pe care o trãiesc zilnic zeci de bolnavi care se chinuie pe un pat de spital, Monitorul a decis cã este momentul sã se implice. Am declansat o campanie care are scopul de a aduna bani pentru cumpãrarea de medicamente si materiale sanitare ce vor fi destinate exclusiv pacientilor si în special celor mai putin favorizati de soartã.
Monitorul a pus la dispozitia celor cu suflet mare douã numere de cont, unul în lei si unul în valutã unde se vor putea face donatii. Reamintim cã toate sumele de bani vor fi publicate, la fel ca si numele celor care au dat dovadã de generozitate. Multumim Credit Europe pentru amabilitatea de a nu percepe comisioane pentru operatiunile desfãsurate prin conturile campaniei „SOS - Spitalul Judetean“. Dacã tot a declansat campania, Monitorul a donat primii 5 milioane de lei vechi, iar patru persoane au depus 2.500.000 lei vechi, miercurea trecutã. Pe lista persoanelor cu suflet mare s-au adãugat si alte nume. Au intrat în cont 6 milioane de lei vechi donati de deputatul Culitã Tãrîtã, 4 milioane de lei de la psihologul Radu Nãstasã, directorul logistic al Spitalului Judetean, 2 milioane de lei de la Carmen Nãstasã, administrator financiar la Scoala Specialã Alexandru Rosca si 1 milion de lei de la Fundatia Bîtca Doamnei. Deputatul Culitã Tãrîtã, care pe lîngã cei 6 milioane donati în cont, a trimis joia trecutã la blocul alimentar al spitalului douã carcase de porc, cîteva zeci de kilograme de telemea, 1.000 de kilograme de cartofi, 200 de kilograme de ceapã si 200 de kilograme de morcov. Produsele alimentare au fost cum nu se poate mai bine venite pentru cã, în acest an, spitalul nu a avut bani sã facã aprovizionarea pentru iarnã din cauza lipsei fondurilor, ratia alimentarã a unui bolnav internat a ajuns sã fie de doar 3 lei pe zi, bani care ar trebui sã acopere costul a trei mese pe zi.

Conturile pentru donatii:
deschise la Credit Europe, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 14, Bl P+10
- RO83FNNB007902581073EU01 - cont pentru euro
- RO72FNNB007902581073RO03 - cont pentru lei
Societatea care detine conturile: SC Grupul de Presã Accent SRL, RO: 14799189
Swift-ul bãncii (pentru transferul de valutã): FNNB RO BU.

Articol afisat de 1475 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective