Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
OFERTE DE CRIZÃ

OFERTE DE CRIZÃ

• anunturile de micã publicitate abundã de vînzãri de orice fel, de la albine, cîini, pisici si pînã la arme de vînãtoare • altii oferã lucruri vechi, iar unii vînd locuri de veci • navetistii cu auto din dotare scot la mezat locul de copilot, pentru reducerea cheltuielilor •

Criza economicã de care fiecare încearcã sã scape cum poate, sãnãtatea, lipsa de spatiu sau motive de orice fel, determinã nemtenii sã scoatã la mezat lucrurile pe care le detin poate de zeci de ani. Anunturile de micã publicitate din ziare sînt pline cu oferte care mai de care mai inedite, dar dintre toate sare în ochi anuntul unui proprietar care scoate la vînzare trei arme de vînãtoare. Cum acestea nu se gãsesc chiar la orice colt de stradã, si avînd în vedere regimul sever al armelor si munitiilor, anunturi de acest fel sînt ceva cu totul special la mica publicitate. Cu toate acestea unul sunã cam asa: „Vînd trei arme de vînãtoare Winchester Remington Geco, fabricate în SUA, cu munitia aferentã“. Acesta ne-a atras atentia în mod deosebit si am încercat sã aflãm chiar de la proprietar ce-l mînã sã facã acest lucru. Am aflat cã nu motivele financiare, ci cele de sãnãtate au stat la baza deciziei de a înstrãina armele si cã acestea au fost folosite mai mult la vînãtoare de iepuri. Armele au fost achizitionate noi, tocmai din America si sînt evaluate de proprietar la 700 de euro bucata. „Am fost un vînãtor mai milos si nu le-am folosit cine stie ce. Mai mult pentru iepuri si pentru atmosfera care se încingea la o partidã de vînãtoare, mai ales la sfîrsitul acesteia. Vînam si nu prea, iar la sfîrsit cei care împuscau ceva împãrteau cu restul. Le vînd pentru cã nu mai merg la vînãtoare din motive medicale, nu din alte motive. Sînt foarte bune, în perfectã stare de functionare, au o distantã foarte mare de ochire si precizie bunã. Dacã nu le mai pot folosi eu, mãcar altcineva sã le ia. Dacã le-as pune într-o panoplie nu mai pot fi utilizate si ar fi pãcat“, a declarat proprietarul armelor, avocatul Constantin Plop. Acesta mai spune cã are si munitia aferentã, cam 250, si cã nu duce lipsã de doritori. „Zilnic vine cîte cineva si întreabã de ele, cei mai multi dintre ei sînt vînãtori. Unii chiar solicitã sã le probeze si nu este nici o problemã, mergem în poligon si vede pe ce dã banii“, mai spune avocatul Plop. O asemenea tranzactie, dacã se perfecteazã între pãrti, trebuie sã aibã loc la un armurier autorizat, iar conform legislatiei în vigoare, cumpãrãtorul trebuie sã detinã autorizatie. Doritorii pot afla mai multe informatii la telefon 0744/511.540.
Sigur nu din aceleasi motive ca proprietarul armelor, un pietrean este dispus sã ia în masinã, zilnic, un navetist pe ruta Piatra Neamt -Roman, în scopul de a împãrti cheltuielile. Proprietarul masinii se deplaseazã zilnic la Roman, în interes de serviciu, iar pentru ca drumul sã parã mai scurt, dar si pentru a mai tãia din cheltuieli, cautã la mica publicitate, un copilot. Posibilitatea de a gãsi unul este destul de mare, avînd în vedere faptul cã multi pietreni lucreazã la Roman. Tot la mica publicitate un alt pietrean oferã celor interesati un ceas cu pendulã. Bunul are o vechime considerabilã, de 131 de ani, si din aceste considerente proprietarul l-a evaluat la peste 12.000 de euro. Cu sigurantã cã de acest ceas pot fi interesati colectionarii. Din diverse motive altii vînd cîini sau pisici de rasã, vaci, vitei, sau iepuri din rasa urias german, cu greutatea între 4-6 kilograme. Mai sînt oferite vaci cu lapte, purcei, gãini, sau stupi cu 100 de euro bucata. Cei mai darnici oferã iubitorilor de animale pui de pisicã, Nu cer bani, ci doar cer ca noii stãpîni sã aibã grijã de patrupede.

Un cavou cu douã locuri, 110 milioane

Nu trebuie trecut cu vederea faptul cã unii scot la vînzare locurile de veci cumpãrate cu acte în regulã. Si cu acestea se face comert, desi proprietarii le-au achizitionat cu un scop precis si pentru folosintã pe termen lung. Morbid sau nu, si acestea sînt o marfã al cãrei pret poate oscila în functie de „confort“ sau de potenta financiarã a cumpãrãtorului. De exemplu, este scos la mezat un cavou cu douã locuri evaluat de proprietar la 110 milioane de lei vechi. Pe aceastã valoare se poate negocia, dar pretul pare mai mult decît piperat. Alte locuri de veci, dar neamenajate, se comercializeazã cu doar 15 milioane de lei vechi. Pe acesta „proprietarul“ îl înstrãineazã deoarece se mutã în altã localitate. Este un scurt rezumat al bunurilor scoase la vînzare la mica publicitate, si lista nu se închide aici. Cei cu contul bancar umflat îsi pot lua în acest fel o barcã cu motor de 99 CP, inclusiv remorcã de transport, iar barca nu necesitã înmatriculare. Pentru asta potentialii cumpãrãtori ar trebui sã scoatã din buzunar 3.500 de euro, dar pe acest pret se poate negocia. ÃŽn altã ordine de idei rochiile de mireasã la mîna a doua sînt o optiune convenabilã pentru fetele de mãritat care nu vor sã cheltuie prea multi bani. Si sînt modele ale unor cunoscute case de modã. La fel si costume de ginericã.

Articol afisat de 1742 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective