Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

13 consilieri PDL au donat 65 de milioane

Campania Monitorul - „SOS-Spitalul Judetean“

13 dintre consilierii PDL din Consiliul Judetean Neamt au donat în contul campaniei „SOS-Spitalul Judetean“ suma de 65 de milioane de lei vechi. Practic, fiecare dintre acestia a donat cîte 5 milioane de lei, suma reprezentînd indemnizatia lunarã pe care o primeste. Cei care au dat dovadã cã le pasã si cã sînt alãturi de semenii lor aflati în suferintã sînt: Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean, vicepresedintii CJ Mircea Pintilie si Valerian Percã, cãrora li se adaugã consilierii Decebal Arnãutu, Valericã Frãtilã, Dan Morar, Cãtãlin Neculai, Constantin Traciuc, Gabriel Pavãl, Mihai Stoica, Georgicã Stefan, Vasile Turcu si Gheorghe Vasiloiu. Cu suma mentionatã vor fi cumpãrarte materiale sanitare si medicamente pe baza unei liste întocmite de conducerea Spitalului Judetean. O parte dintre aceste medicamente au fost deja achizitionate marti iar restul urmeazã a fi cumpãrate în aceastã dimineatã, urmînd a fi duse la spital, cel mai probabil, astãzi.
Aceastã sãptãmînã a început foarte bine pentru campania „SOS-Spitalul Judetean“, donatii importante fiind fãcute chiar luni. Auto Moldova a donat suma de 20 de milioane de lei vechi si va asigura si discounturi pentru toate activitãtile de service ale flotei unitãtii sanitare nemtene. Gestul generos al conducerii companiei a fost determinat de articolele din cotidianul nostru care prezentau situatia disperatã a sectiilor spitalului precum si situatia pacientilor.
Si conducerea Companiei Apa Serv s-a arãtat impresionatã de situatia gravã pe care o traverseazã spitalul si a decis sã le întindã o mînã de ajutor. Practic, Apa Serv a hotãrît ca timp de trei luni, din octombrie si pînã la finele acestui an, Spitalul Judetean sã beneficieze de o reducere la factura de apã rece în valoare de 214 milioane de lei vechi pentru cele trei luni. Furnizorul asigurã o reducere lunarã cu 2.000 de metri cubi de apã rece la factura pe care o emite iar contravaloarea acestui volum de apã este de 71,4 milioane de lei vechi lunar.

Si sãptãmîna trecutã au fost donatii

Una dintre persoanele care a dat dovadã de generozitate si care nu au rãmas indiferente la suferinta pacientilor internati a fost Lia Koszeghi, sotia medicului Iosif Koszeghi, seful Sectiei Chirurgie, donînd 5 milioane de lei vechi. Miercuri, 28 octombrie, s-a alãturat campaniei declansate de Monitorul firma Medasimpex, reprezentatã de Dragos Drelciuc, donatia constînd în 330 de kg de pulpe de pui. Aceste alimente reprezentau o raritate pentru bolnavii internati în spital iar cea mai mare nevoie de carne aveau copiii, pacientii proaspãt operati precum si femeile care nãscuserã. Luni, un alt pietrean, colaborator al ziarului nostru dar care a tinut sã-si pãstreze anonimatul a anuntat cã îsi va dona tot salariul pe o lunã, adicã 6 milioane de lei. Directoarea spitalului, medicul Silvia Rosescu s-a alãturat si ea campaniei si a donat suma de 10 milioane de lei vechi. Din banii adunati pînã luni, Monitorul a achizitionat deja medicamente si materiale sanitare în valoare de 27 de milioane de lei. Joi, 29 octombrie, tot din banii adunati în cadrul acestei campanii s-au plãtit 60 de flacoane de anestezic pentru care spitalul nu avea bani. Acestea erau vitale pentru pacientii ce necesitau interventii chirurgicale iar pretul lor a fost de 8,5 milioane de lei vechi.

Alte donatii în contul campaniei

Dacã tot a declansat campania, Monitorul a donat primii 5 milioane de lei vechi, iar patru persoane au depus 2.500.000 lei vechi, miercurea trecutã. Au intrat în cont si 6 milioane de lei vechi donati de deputatul Culitã Tãrîtã, 4 milioane de lei de la psihologul Radu Nãstasã, directorul logistic al Spitalului Judetean, 2 milioane de lei de la Carmen Nãstasã, administrator financiar la Scoala Specialã Alexandru Rosca si 1 milion de lei de la Fundatia Bîtca Doamnei. Deputatul Culitã Tãrîtã a trimis joia trecutã la blocul alimentar al spitalului douã carcase de porc, cîteva zeci de kilograme de telemea, 1.000 de kilograme de cartofi, 200 de kilograme de ceapã si 200 de kilograme de morcov. Chiar dacã ne repetãm, prezentãm si astãzi, la fel cum se va petrece si în zilele ce urmeazã motivele pentru care Monitorul a declansat aceastã campanie. Spitalul Judetean a rãmas fãrã nici un sprijin si am decis cã este momentul sã ne implicãm. Am declansat o campanie care are scopul de a aduna bani pentru cumpãrarea de medicamente si materiale sanitare ce vor fi destinate exclusiv pacientilor si în special celor mai putin favorizati de soartã. Monitorul a pus la dispozitia celor cu suflet mare douã numere de cont, unul în lei si unul în valutã unde se vor putea face donatii. Multumim Credit Europe pentru amabilitatea de a nu percepe comisioane pentru operatiunile desfãsurate prin conturile campaniei „SOS - Spitalul Judetean“.

Conturile pentru donatii:

Credit Europe, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 14, Bl. P+10
- RO83FNNB007902581073EU01 - cont pentru euro
- RO72FNNB007902581073RO03 - cont pentru lei
Societatea care detine conturile: SC Grupul de Presã Accent SRL, RO: 14799189
Swift-ul bãncii (pentru transferul de valutã): FNNB RO BU.

Articol afisat de 1909 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective