Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

POLITISTII LUI SORIC POFTESC LA SPAGÃ

• George Marazliu, ofiter în cadrul Politiei Neamt, a fost prins în flagrant de procurorii DNA în timp ce primea 400 de euro • din surse neoficiale am aflat cã flagrantul a fost realizat în biroul ofiterului de serviciu, situat la intrarea în institutie • Soric, seful, spune cã nu e asa • acuzatul nu a fost arestat •

Nu au trecut patru luni de cînd doi politisti „rutieri“ au fost prinsi încasînd o spagã de 400 de lei de la un turist portughez, cã un alt caz de coruptie zguduie Politia Neamt. Un ofiter din cadrul Serviciului cabinet al Inspectoratului Judetean de Politie Neamt a fost prins în flagrant în timp ce primea de la un pietrean suma de 400 de euro, pentru a-i facilita acestuia o „schimbare“ a alcoolemiei într-un dosar. Conform surselor noastre, politistul a dat dovadã de un tupeu iesit din comun, el luînd banii chiar în sediul Politiei, sub nasul sefilor. ÃŽn primã fazã aceastã variantã nu a fost confirmatã, dar nici infirmatã de purtãtorul de cuvînt al IJP Neamt. Si nici de alti ofiteri cu functii pe care i-am contactat. Toti au spus cã nu stiu si cã nici nu au habar de faptul cã flagrantul sã fi avut loc chiar în sediul institutiei. Dar aceste amãnunte „minore“ vor fi aflate. Cu sau fãrã voia sefilor IJP Neamt. Cum pe surse pãrerile erau împãrtite cu privire la locul flagrantului si cum DNA-ul nu oferã presei astfel de detalii, l-am contactat telefonic pe comisarul sef Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt. Acesta a negat faptul cã flagrantul ar fi avut loc în sediul Politiei Neamt. „ÃŽn proportie de sutã la sutã, flagrantul nu a avut loc în sediul Politiei Neamt. Stiu sigur acest lucru. Pot sã vã spun cã actiunea s-a desfãsurat undeva în oras“, a declarat comisarul sef Aurelian Vasea Soric. Lãsînd la o parte acest aspect, trebuie sã spunem cã pînã sã se ajungã la flagrant, procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au investigat cu atentie plîngerea denuntãtorului. Cu aceastã ocazie, procurorii au constatat cã, în perioada mai - octombrie 2009, politistul a pretins si primit de la denuntãtor, în mai multe transe, suma totalã de 700 de euro, lãsîndu-l sã creadã cã are influentã pe lîngã angajati ai Institutului de Medicinã Legalã Iasi care ar fi putut sã recalculeze alcoolemia pietreanului sub limita ce ar fi putut sã atragã rãspunderea penalã. Ca o parantezã, trebuie spus cã cel care l-a denuntat pe politist a fost trimis în judecatã pentru conducere pe drumurile publice avînd în sînge o alcoolemie peste limita legalã.

Lãsat în libertate

Nu se stie cu exactitate ce s-a întîmplat, însã informatiile noastre aratã cã denuntãtorul era foarte supãrat cã, desi achitase o parte din „onorariul“ solicitat de politist, problema lui cu alcoolemia nu fusese rezolvatã. Bãnuind cã politistul l-a mintit si i-a luat banii fãrã sã-i rezolve problema, pietreanul s-a adresat procurorilor anticoruptie. Dupã ce au studiat plîngerea denuntãtorului, anchetatorii de la DNA Bacãu au pus la cale un flagrant. Cum Marazliu solicita plata ultimei transe din suma promisã, respectiv 400 de euro, procurorii au pregãtit flagrantul.
ÃŽn cursul zilei de luni, 2 noiembrie, inspectorul principal George Marazliu si-a dat întîlnire cu denuntãtorul. Cã s-o fi întîlnit în „cusca“ ofiterului de serviciu sau într-o crîsmã din oras nu stim cu sigurantã. Cert este cã cei doi s-au vãzut luni, Marazliu fiind prins în flagrant de procurorii anticoruptie în timp ce a primit de la denuntãtor suma de 400 de euro, reprezentînd o ultimã transã din banii solicitati. Banii erau „pregãtiti“ cu substantã fluorescentã, iar denuntãtorul era „dotat“ cu instrumente audio-video, necesare dovedirii faptei.
Prins cu banii asupra lui, politistul a încercat sã se apere, însã probele strînse împotriva lui nu i-au dat nici o sansã. Pe 3 noiembrie, procurorii anticoruptie au dispus retinerea lui pe o perioadã de 24 de ore, acuzatia fiind de trafic de influentã în formã continuatã. În aceeasi zi, Tribunalul Bacãu a judecat cererea de arestare preventivã, însã nu au fost de acord cu ea. Împotriva ofiterului s-a luat mãsura preventivã a obligãrii de a nu pãrãsi tara.
Acest lucru înseamnã cã politistul va trebui sã dea periodic cu subsemnatul în fata colegilor sãi. Adicã, în toatã perioada cît va fi cercetat, Marazliu va merge în continuare la muncã, însã nu va face altceva decît sã „învîrtã niste hîrtii“. Nemultumiti de mãsura instantei, procurorii DNA Bacãu au declarat recurs, si urmeazã sã cearã unei instante superioare arestarea ofiterului nemtean.
Inspectorul George Marazliu este sotul judecãtoarei Cristina Marazliu, sefa Sectiei Penale din cadrul Tribunalului Neamt.
Ofiterul a fost încadrat în politie în anul 1995 din sursã externã. O perioadã a activat ca ofiter în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Neamt. În anul 2003, el a obtinut transferul la Politia Neamt. Recent, autoritãtile elvetiene au cerut Biroului Interpol din România sã precizeze dacã la Neamt existã un politist cu numele George Marazliu. Se pare cã acesta este suspectat de furt, faptã comisã în Tara Cantoanelor.

Articol afisat de 2461 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective