Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Campania Monitorul - „SOS-Spitalul Judetean“

Rofarma, donatie de 20 de milioane de lei
• donatia va consta în medicamente si materiale sanitare

Ultima firmã care s-a alãturat campaniei declansatã de Monitorul de Neamt, „SOS-Spitalul Judetean“, este depozitul de medicamente si materiale sanitare Rofarma. Aceastã companie s-a arãtat impresionatã de situatia dificilã în care se aflã Spitalul Judetean Neamt, despre care a aflat din Monitorul, si a decis sã sarã în ajutorul unitãtii sanitare. Rofarma a anuntat cã va face o donatie în valoare de 20 de milioane de lei pentru spital care va consta în medicamente de strictã necesitate si materiale sanitare. Acestea vor ajunge zilele urmãtoare la spitalul nemtean. Joi, 5 noiembrie, va ajunge la spital si cea mai mare parte a medicamentelor si materialelor sanitare cumpãrate din cele 65 de milioane de lei oferite la începutul acestei sãptãmîni de 13 dintre consilierii PDL din Consiliul Judetean Neamt. Consilierii PDL au donat fiecare cîte 5 milioane de lei, suma reprezentînd indemnizatia lunarã pe care o primeste. Au fãcut acest gest frumos Vasile Pruteanu, presedintele Consiliului Judetean, vicepresedintii CJ Mircea Pintilie si Valerian Percã, cãrora li se adaugã consilierii Decebal Arnãutu, Valericã Frãtilã, Dan Morar, Cãtãlin Neculai, Constantin Traciuc, Gabriel Pavãl, Mihai Stoica, Georgicã Stefan, Vasile Turcu si Gheorghe Vasiloiu. La începutul sãptãmînii alte cîteva firme au anuntat cã vor sã sprijine campania „SOS-Spitalul Judetean“. Astfel, Auto Moldova a donat suma de 20 de milioane de lei vechi si va asigura si discounturi pentru toate activitãtile de service ale flotei unitãtii sanitare nemtene. Si conducerea Companiei Apa Serv s-a arãtat impresionatã de situatia gravã pe care o traverseazã spitalul si a hotãrît ca timp de trei luni, din octombrie si pînã la finele acestui an, Spitalul Judetean sã beneficieze de o reducere la factura de apã rece în valoare de 214 milioane de lei vechi pentru cele trei luni.

Gesturi de suflet

Sãptãmîna trecutã Lia Koszeghi, sotia medicului Iosif Koszeghi, seful Sectiei Chirurgie, a donat 5 milioane de lei vechi. Firma Medasimpex, din Piatra Neamt, a fost deasemenea impresionatã de suferinta pacientilor spitalului si a donat 330 de kg de pulpe de pui pentru hrana bolnavilor. Un gest impresionant a fost fãcut de un colaborator al ziarului nostru care a preferat sã rãmînã anonim. Acesta si-a donat tot salariul sãu pe o lunã, mai exact suma de 6 milioane de lei vechi.
Directoarea spitalului, medicul Silvia Rosescu, a donat suma de 10 milioane de lei vechi iar Radu Nãstasã, directorul logistic al spitalului a donat 4 milioane de lei. Sotia acestuia, Carmen Nãstasã, administrator financiar la Scoala Specialã Alexandru Rosca, a donat la rîndul ei 2 milioane de lei în contul spitalului.

Alte donatii în contul campaniei

Imediat dupã declansarea campaniei, Monitorul de Neamt a considerat cã este firesc sã dea tonul si a fãcut prima donatie în cont în sumã de 5 milioane de lei vechi. Alte 4 persoane au donat în total suma de 2.500.000 lei vechi. Deputatul Culitã Tãrîtã a fãcut si el o donatie în valoare de 6 milioane de lei vechi si a mai adus spitalului douã carcase de porc, 1.000 de kilograme de cartofi, 200 de kg de ceapã, 200 de kg de morcovi si cîteva zeci de kilograme de telemea. Miercurea trecutã, Fundatia Bîtca Doamnei s-a alãturat si ea demersului nostru si a donat suma de 1 milion de lei vechi.
Campania ziarului nostru, „SOS-Spitalul Judetean“, a fost initiatã cu scopul de a aduna bani pentru cumpãrarea de medicamente si materiale sanitare ce vor fi destinate exclusiv pacientilor si în special celor mai putin favorizati de soartã. Monitorul a pus la dispozitia celor cu suflet mare douã numere de cont, unul în lei si unul în valutã unde se vor putea face donatii. Multumim Credit Europe pentru amabilitatea de a nu percepe comisioane pentru operatiunile desfãsurate prin conturile campaniei „SOS - Spitalul Judetean“.

Conturile pentru donatii:

Credit Europe, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 14, Bl. P+10
- RO83FNNB007902581073EU01 - cont pentru euro
- RO72FNNB007902581073RO03 - cont pentru lei
Societatea care detine conturile: SC Grupul de Presã Accent SRL, RO: 14799189
Swift-ul bãncii (pentru transferul de valutã): FNNB RO BU.

Articol afisat de 1359 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective