Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vom avea Centrul de excelentã pentru cei mai inteligenti elevi

• acesta va functiona fie doar la Rares - Piatra Neamt, fie si în Roman si Tîrgu Neamt • deocamdatã nu se cunoaste modalitatea de preselectie a celor mai buni copii, capabili de performantã înaltã •

Elitele scolii nemtene, începînd cu clasa a V-a si terminînd cu cele de liceu, vor avea ocazia sã frecventeze Centrul Judetean de Excelentã. Asta înseamnã cã se vor pregãti suplimentar, la disciplinele la care vor sã facã performantã, cu dascãli valorosi ai educatiei nemtene. „Sîntem în faza în care pregãtim deschiderea Centrului Judetean de Excelentã. Au mai fost astfel de încercãri în judetul Neamt, dar toate au esuat. Nu s-a finalizat niciuna. ÃŽncercãm sã identificãm cadrul legislativ în baza cãruia sã functioneze acest centru. Este vorba despre Ordonanta 3.771 din 8 mai 2001 în baza cãreia se înfiinteazã centrul pentru elevii capabili de performantã, Legea 17 din 9 ianuarie 2007 referitoare la educatia tinerilor supradotati, capabili de performantã înaltã si mai existã si un regulament. ÃŽncercãm sã punem cap la cap toate aceste prevederi legale, pentru a exista la Piatra Neamt acest centru, care vrem sã functioneze la Colegiul National Petru Rares. ÃŽn cazul în care copiii selectati vor proveni din mai multe zone ale judetului, ceea ce ne dorim, vom vedea dacã va exista posibilitatea ca aceste cursuri sã se desfãsoare si la Roman si Tîrgu Neamt, iar dacã nu, va trebui sã gãsim posibilitatea de a asigura transportul copiilor din toate zonele din Neamt“, a declarat profesor Luminita Vîrlan, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Neamt.
Pentru ca acest centru sã functioneze, reprezentantii ISJ Neamt au reusit sã retinã sase norme didactice, în ciuda reducerii numãrului de posturi, care sã asigure activitatea cu cei mai isteti elevi nemteni.
Disciplinele care se vor studia în cadrul centrului sînt matematica, fizica, româna, douã limbi strãine si informatica. Salarizarea celor sase dascãli va fi asiguratã din bugetul local, asa cum se întîmplã în momentul de fatã si cu restul cadrelor didactice. Activitatea centrului se va desfãsura în week-end. „Grupul tintã îl reprezintã elevii de gimnaziu si cei de liceu, pentru cã pregãtirea pentru marea performantã începe cam de la clasa a V-a. Recrutarea acestor elevi se va realiza la propunerea specialistilor care vor lucra cu ei. Ne intereseazã sã cooptãm în centru absolut orice valoare avem în judet, indiferent de zonã. Deocamdatã nu putem preciza numãrul de elevi care vor veni în centru si nici modalitatea de selectie. Dar pentru a face performantã nu se poate lucra cu grupe mai mari de 14-15 elevi“, a mai spus generalul Luminita Vîrlan.

Articol afisat de 1571 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective