Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Gripa aduce profit farmaciilor

• pietrenii iau cu asalt farmaciile ca sã-si cumpere mãsti de protectie • firmele mari cumpãrã astfel de mãsti cu miile pentru angajati • Spitalul Neamt a comandat peste 5.000 de astfel de mãsti •

Zilele acestea, cele mai bine vîndute produse prin farmaciile din judetul Neamt sînt mãstile de protectie si vin tare din urmã si sãpunurile dezinfectante si antibacteriene. „Cererea pentru mãsti de protectie a crescut enorm în ultimele zile, foarte multe persoane venind în farmacii pentru a cumpãra astfel de produse. Vindem foarte multe mãsti si cãtre întreprinderi sau firme mari care cumpãrã cu miile pentru salariatii lor. Sîntem foarte bine aprovizionati, avem stocuri de mii de mãsti astfel încît facem fatã tuturor solicitãrilor. ÃŽn ultima perioadã a crescut cererea si pentru gelurile si sãpunurile dezinfectante care nu necesitã spãlarea dupã utilizare. Mai ales cum în Piatra Neamt apa potabilã este opritã foarte des din cauza lucrãrilor de canalizare, oamenii nu au cu ce se spãla pe mîini si astfel preferã aceste sãpunuri care sînt foarte practice si pot fi folosite si pe stradã, în masinã, etc“ a declarat Ilie Echim, presedintele Colegiului Farmacistilor Neamt.
Si spitalul Judetean Neamt cautã sã se aprovizioneze cu mãsti în cantitãti suficiente atît pentru personalul medical cît si pentru pacienti sau vizitatori. „Noi am achizitionat deocamdatã, din fonduri proprii sau din donatii, mãsti doar pentru angajatii spitalului, adicã aproximativ 1.400 de bucãti. Acum am mai fãcut o comandã pentru alte 5-10.000 de mãsti special pentru vizitatori sau pentru pacienti si asteptãm sã le primim zilele acestea. ÃŽn cazul în care mãstile vor mai întîrzia mult sau nu vom gãsi în timp util, vom apela la servicii de croitorie pentru cã aceste produse pot fi realizate foarte simplu si ieftin din pînzã“, a declarat managerul Spitalului Judetean Neamt, medicul Silvia Rosescu.
Pînã la urmã se dovedeste cã isteria nationalã cu gripa porcinã aduce uneori profituri însemnate depozitelor farmaceutice dar si farmaciilor pentru cã vînzarea mãstilor si dezinfectantelor este o afacere profitabilã chiar dacã pretul unor astfel de produse este modic. Se pare cã în unele judete din tarã, farmaciile au dublat sau chiar au triplat pretul mãstilor de protectie, mirosind astfel un profit rapid. În Piatra Neamt însã preturile mãstilor de protectie nu au fost modificate, ele fiind în continuare foarte mici. Astfel, mãstile clasice, din hîrtie, cu trei-patru pliuri si cu elastic sau siret pentru a fi puse pe dupã ureche, care sînt cele mai vîndute, se comercializeazã cu preturi cuprinse între 50 de bani si un leu. Existã si alte tipuri de mãsti mai performante, cu filtru sau cu supapã de expirare iar pretul acestora ajunge si la 10-15 lei dar acestea sînt cel mai putin vîndute.

Articol afisat de 1375 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective