Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Eveniment cultural 6 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Academicianul Solomon Marcus vine marti la Piatra Neamt

• el va conferential la Sala Tapiseriilor, de la Muzeul de Artã •

Inspectoratul Scolar Neamt va initia un proiect cultural, al cãrui debut presupune venirea la Piatra Neamt a academicianului Solomon Marcus. „Vrem sã punem în aplicare un proiect cultural initiat de cãtre Inspectoratul Scolar, în cadrul cãruia vom invita la Piatra Neamt mari nume ale stiintei românesti. Marti, 10 noiembrie, la ora 11, îl asteptãm pe academicianul Solomon Marcus sã conferentieze la Sala Tapiseriilor, de la Muzeul de Artã. Spre satisfactia noastrã, am primit confirmare de la dumnealui cã ne va onora invitatia. Diligentele au fost asigurate de cãtre profesorul universitar Vasile Postolicã din Piatra Neamt. Miercuri, pe 11 noiembrie, va avea loc o întîlnire a domnului academician cu inspectorii din cadrul Inspectoratului Scolar Neamt, ocazie cu care se vor purta discutii pe tema educatiei. Tema discursului de la Sala Tapiseriilor este «Relatia culturã - matematic㻓, a declarat profesor Luminita Vîrlan, inspector scolar general al Inspectoratului Scolar Neamt.
ISJ Neamt va organiza o diplomã de excelentã, pe care o va înmîna marilor personalitãti care vor rãspunde invitatiilor fãcute în cadrul acestui proiect cultural. De asemenea, va fi realizatã si o medalie, în semn de recunostintã a meritelor marilor nume la contributia stiintei si culturii românesti. La ISJ va exista si o „Carte de onoare“, care sã reprezinte inspectoratul în contextul unitãtilor din Neamt. „Vom hotãrî sã avem o frecventã de o personalitate pe trimestru la Piatra Neamt. Sîntem ajutati în aceastã initiativã si de cãtre Consiliul Local si de Consiliul Judetean si la momentele oportune vom face toate nominalizãrile institutiilor care ne sprijinã“, a mai declarat generalul Luminita Vîrlan.
Solomon Marcus s-a nãscut pe 1 martie 1925, la Bacãu. Dupã absolvirea studiilor liceale în orasul natal, a urmat cursurile Facultãtii de Matematicã din cadrul Universitãtii Bucuresti. Dupã absolvirea facultãtii, a predat ca profesor la Facultatea de Matematicã din cadrul Universitãtii Bucuresti. Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare, de cãrti ce privesc utilizarea matematicii în lingvisticã, în analiza teatralã, în stiintele naturale si sociale s.a. A publicat peste 50 de volume în România si care au fost traduse în mai multe limbi din Europa si nu numai si aproximativ 400 de articole în reviste stiintifice sau de specialitate. Din 1993 devine membru corespondent al Academiei Române. În anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române.

Articol afisat de 1235 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective