Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 6 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cristian Liciu, amînat douã sãptãmîni de magistrati

• el a avut ieri termen pentru anularea ordinului prefectului în baza cãruia a fost scos din legislativul judetean •

Primul termen al lui Cristian Liciu pentru anularea ordinului prefectului în baza cãruia a fost declarat incompatibil si scos din rîndul consilierilor judeteni s-a soldat cu o amînare. Cristian Liciu si avocatul sãu se vor prezenta în fata completului de judecatã peste douã sãptãmîni. „La primul termen al procesului am primit o amînare. Noul termen a fost fixat pentru peste douã sãptãmîni. A zis judecãtorul cã nu are complet pînã atunci. Au venit si juristi de la Prefecturã, mai erau si alte persoane, era mare vînzolealã la procesul acesta“, a declarat Cristian Liciu.
Pesedistul Liciu a fost scos din legislativul judetean pe motiv de incompatibilitate, pe data de 21 octombrie. Colegii de partid au invocat legi, ordine, ordonante, fiecare a zis ce i-a venit în minte si la gurã, numai ca echipa pesedistã sã nu fie spartã, dar fãrã succes. Ei au sustinut în special faptul cã ordinul prefectului în baza cãruia s-a obtinut anularea mandatului este anulat în instantã si în aceste conditii ar fi trebuit sã nu îsi facã efectul, dar nu s-a întîmplat asa. „Ordinul prefectului este lovit de nulitate absolutã, fiind contestat în instantã si, mai mult, fiind contrasemnat de cãtre un subprefect care nu avea printre atributiile de serviciu acest lucru, deci în necunostintã de cauzã (ex-subprefectul Romicã Rotaru - n.r.). Asta înseamnã cã votãm ceva ce nu existã!“, a declarat Vasile Murariu, dar fãrã succes. Colegul sãu de partid, Bogdan Onu, jurist de meserie, a spus cã atîta vreme cît ordinul prefectului care constata incompatibilitatea este atacat în instantã si nu existã o sentintã definitivã si irevocabilã, nu e cazul sã îsi producã efectele, pentru cã asta ar însemna sã vinã o altã persoanã în locul lui Cristian Liciu. Si Constantin Iacoban a adus argumente în apãrarea celui care era pus la zid, dar în zadar. Pesedistii au dat dovadã, poate pentru prima datã, de unitate de partid, si au aruncat în bãtãlie argumentele pentru pãstrarea colegului. La finalul sedintei Cristian Liciu a declarat: „ Am fost un spin, un ghimpe, pentru cei din administratia localã si judeteanã si asa voi rãmîne în continuare. Dar în douã-trei luni mã voi întoarce în CJ, spre rusinea celor care m-au votat pentru a iesi. Am fost vînat din toate directiile, inclusiv în firmele particulare pe care le detin, de cînd am fost ales sef al PSD Piatra Neamt. Am fost schimbat de la Protectia Consumatorului si acum din CJ. Am deranjat administratia localã si judeteanã, cu întrebãrile legate de investitiile derulate. Am contestat ordinul prefectului si astept o sentintã care sã mã repunã în functia de consilier“.

Articol afisat de 1458 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective