Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Nici o zi fãrã gripã porcinã

Sîmbãtã au fost confirmate 50 de noi cazuri de gripã porcinã, ceea ce duce numãrul total de îmbolnãviri la 847. Situatie gravã este si la Iasi, unde numãrul celor aflati în carantinã din cauza gripei noi a ajuns la 116. În Iasi numãrul cazurilor de îmbolnãvire a ajuns la 95. Spitalul de Boli Infectioase Iasi este aproape plin, dar, în cazul în care va fi necesar, vor putea fi folosite paturile din Clinica de Dermatologie din Tãtãrasi si cele din Clinica de Endocrinologie a Spitalului Sfîntul Spiridon. În Arges, Mehedinti si Dolj au fost confirmate cîte douã cazuri de persoane infestate cu virusul A H1N1. În Capitalã analizele au confirmat 10 cazuri noi în doar 24 de ore. Multi oameni poartã deja mãsti de protectie pe stradã. În Gara de Nord au fost împãrtite 4.000 de mãsti cãlãtorilor care plecau spre Moldova si spre Valea Prahovei.
Virusul pandemic a ucis 130 de oameni în Ucraina. Medicamente în valoare de peste 300.000 de dolari au ajuns din Austria, iar Statele Unite pregãtesc un transport de aproape un milion de doze de vaccin antigripal, pentru autoritãtile ucrainene. Specialistii sînt îngrijorati cã virusul se transmite si la animale si poate suferi mutatii care fac inutil vaccinul actual. Arabia Sauditã a început deja vaccinarea împotriva gripei noi. Prioritate vor avea credinciosii care participã la pelerinajul anual de la Mecca. Ministrul sãnãtãtii din Arabia Sauditã a dat startul primei etape de vaccinare împotriva virusului H1N1. La pelerinajul de la Mecca iau parte anual trei milioane de credinciosi din peste 160 de tãri. Expertii medicali din Arabia Sauditã se tem cã pelerinajul, care va începe în ultima sãptãmînã din noiembrie, ar putea deveni rapid un focar de infectie dacã nu se iau mãsuri de prevenire a gripei. Dupã imunizarea pelerinilor, urmeazã sistemul de învãtãmînt.
În mai putin de o lunã, gripa nouã a fãcut 700 de victime în toatã lumea, dintre care 400 în Europa. Pe continentul european, cele mai multe victime sînt în Marea Britanie - 154. Urmeazã Ucraina, Spania cu 70 si Italia cu 30. Gripa face victime si în tãrile vecine cu Romînia: în Bulgaria au murit 6 oameni, în Ungaria 5, în Serbia - 4, iar în Republica Moldova - 3. Dupã ce o pisicã din Statele Unite a fost diagnosticatã cu gripã nouã, au reapãrut întrebãrile privind transmiterea virusului la animale. Organizatia Mondialã a Sãnãtãtii a anuntat cã virusul s-a transmis la curci din Chile si din Canada si la cîteva animale domestice în Statele Unite. Mai mult, se pare cã în Danemarca s-a descoperit un nou virus gripal, în mai multe crescãtorii de vizoni. Noua tulpinã gripalã s-a format pe baza unei încrucisãri între gene de gripã umanã si porcinã si aratã capacitatea virusului de a evolua.

Articol afisat de 1794 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(MN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective