Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Eminescu, mostenirea sefei ISJ

• Georgeta Vîrlan, are trecutã în declaratia de avere o mostenire de familie - o sculpturã realizatã de Ioan Irimescu ce-l reprezintã pe Mihai Eminescu • piesa este evaluatã la 10.000 de euro • adjuncta Liliana Georgescu stã mult mai bine din punct de vedere material decît sefa • al doilea adjunct, Vasile Munteanu, nu si-a fãcut publicã averea •

Sefa învãtãmîntului nemtean are în locuintã o sculpturã ce reprezintã chipul lui Mihai Eminescu, iar adjuncta Liliana Georgescu are douã case si douã masini. Cam acestea sînt coordonatele principale ale averilor pe care le detin cele douã sefe ale învãtãmîntului nemtean. Analizînd declaratiile de avere ale celor douã profesoare se constatã cã ambele se încadreazã în limitele unei vieti decente, iar ce au agonisit e nici prea mult, nici prea putin.

Profesoara Luminita Vîrlan a venit la sefia Inspectoratului Scolar la mijlocul lunii mai a acestui an. Pe data de 19 mai a completat atît declaratia de avere cît si cea de interese, din care reiese faptul cã nu este un om bogat, dar ceea ce are este rafinat. Astfel, din 1950, familia sa a primit în dar de la sculptorul Ioan Irimescu o lucrare realizatã din ghips, întruchipînd chipul poetului Mihai Eminescu. Piesa a devenit pentru Luminita Vîrlan o mostenire de familie, pentru cã i-a rãmas de la pãrinti, rude cu regretatul artist care s-a stins din viatã în 2006, la Fãlticeni, la vîrsta de 104 ani.
„Piesa respectivã este o sculpturã realizatã de artistul Ioan Irimescu si a fost evaluatã la 10.000 de euro. Este o mostenire de familie, pe care o detin din 1981. Am fost rude cu regretatul Ioan Irimescu si el i-a dãruit tatei aceastã sculpturã. Acum mi-a revenit mie si o tin în sufragerie, camera în care am si mobila de la bunici, pe care în urmã cu cîtiva ani am reusit sã o reconditionez, pentru cã este foarte valoroasã. Pot spune cã sufrageria mea e o camerã cu patina timpului si îmi place foarte mult. Fratele lui Ioan Irimescu a fost cãsãtorit cu sora bunicii mele. Nici el, nici fratele lui si nici sora lui nu au avut copii si atunci eu am fost favorita lor. Ioan Irimescu a fost bun prieten cu bunicul si de aceea i-a dãruit sculptura. Lucrarea are si semnãtura maestrului si de aceea e si mai valoroasã“, a declarat inspectorul scolar general. Alãturi de sculpurã, în apartamentul în care locuieste Luminita Vîrlan se mai gãsesc si cîteva tablouri, pe care le-a procurat în 2005 si 2007, evaluate la 5.000 de euro. Apartin unor pictori contemporani, alãturi de care se aflã o altã lucrare a lui Ioan Irimescu, de data aceasta o picturã - portretul bunicii celei care este acum sefa învãtãmîntului nemtean. Revenind la datele din declaratia de avere, Luminita Georgeta Vîrlan detine trei cincimi dintr-un apartament cu o suprafatã de 48,38 metri pãtrati, acesta fiind tot o mostenire cu o valoare de impozitare de 80.397,69 de lei. Nu are terenuri, bunuri imobile, n-are conturi si nici datorii, nu are active producãtoare de venituri nete, n-a primit cadouri, servicii sau alte avantaje gratuite sau subventionate cu o valoare de piatã care sã depãseascã 300 de euro. ÃŽn ultimul an fiscal - declaratia a fost completatã la data de 19 mai 2009 - a încasat, din activitatea didacticã si cea managerialã, pentru cã a fost director adjunct la Colegiul Petru Rares, suma de 59.000 de lei. Ca si consilier local de Piatra Neamt a mai primit 3.252 lei, iar ca agaman la Aqua Calor încã 3.384 de lei. Este primvicepresedinte la organizatia municipalã PDL si vicepresdinte la cea judeteanã.

Liliana Georgescu are mai multe mosteniri

Nici inspectorul scolar general adjunct Liliana Georgescu nu o duce rãu din punct de vedere material si financiar, ea avînd avantajul cã aducãtor de venituri este si sotul, medicul Radu Georgescu, iar mostenirea presupune si teren agricol. Conform declaratiei de avere, profesoara Georgescu detine împreunã cu sotul suprafata de 12.900 de metri pãtrati la Tupilati, teren agricol, dobîndit prin mostenire în anul 2006. Din acelasi an, tot prin mostenire si de la acelasi defunct, detine un apartament cu o suprafatã de 70 de metri pãtrati, cotã-parte, cu o valoare de impozitare de 100.000 de lei, adicã un miliard de lei vechi. ÃŽn 1992 a cumpãrat, împreunã cu sotul, un apartament cu aceeasi suprafatã si aceeasi valoare de inventar. Ca masini, sotii Georgescu posedã o Dacie din ‘90 si un autoturism marca Daewoo, din 1995, ambele cumpãrate. Adjuncta ISJ are douã conturi la o bancã, unul în valoare de 36.000 de euro si unul de 50.000 de lei, ambele deschise în 2008. Nu are alte active producãtoare de venituri, dar nici datorii. Din activitatea didacticã a obtinut 35.600 de lei, de la Colegiul Petru Rares, iar sotul, de pe urma cabinetului medical, a avut încasãri de 24.000 de lei. Nu este membrã a vreunui organism de conducere si nici înregimentatã politic.
Celãlalt adjunct la ISJ, profesorul Vasile Munteanu, de loc din municipiul Roman, încã nu si-a fãcut publicã declaratia de avere si nici cea de interese, desi are ceva vreme de cînd este în echipa de conducere a învãtãmîntului nemtean.

Articol afisat de 2671 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective