Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Bugetari în concediu fortat

• functionarii primãriei pietrene vor avea mai multe zile libere de Crãciun si Anul Nou • situatia s-ar putea petrece la fel si la Prefecturã •

Tot rãul spre bine ar putea spune o mare parte dintre bugetarii nemteni care sînt trimisi fortat de Guvern în concediu fãrã platã. Desi se vor alege cu ceva mai putini bani la leafã si în noiembrie dar si în decembrie, în schimb, functionarii vor cîstiga o vacantã de Crãciun mai mare decît se asteptau - vor sta acasã 11 zile. La Primãria Piatra Neamt lucrurile nu sînt bãtute în cuie pentru noiembrie, graficul plecãrilor acasã fiind încã în lucru însã, în decembrie, propunerea a fost ca toti functionarii sã-si ia cele patru zile fãrã platã în zilele de 28, 29, 30 si 31 decembrie. Practic, toti functionarii ar trebui ca în noiembrie si decembrie sã-si ia cîte opt zile fãrã platã. Administratia localã a preferat sã dea mînã liberã angajatilor pentru luna aceasta sã-si stabileascã cum vor zilele libere. ÃŽn aceste conditii, unele servicii sau societãti au preferat sã-si ia cele patru zile vinerea, în fiecare sãptãmînã din lunã alegîndu-se astfel cu week-end-uri prelungite. Altii si-au ales zilele în functie de necesitãti. „Pentru luna noiembrie graficul nu este unitar, fiecare putînd sã-si aleagã zilele libere cum doreste astfel încît sã nu fie perturbatã activitatea institutiei. ÃŽn schimb, am propus ca în luna decembrie, cele patru zile libere sã fie luate în comun, în perioada 28-31 decembrie si cred cã toti functionarii vor fi de acord cã este cea mai bunã solutie“, a precizat viceprimarul municipiului Piatra Neamt Dragos Chitic.

La Prefecturã, un semn de întrebare...

La Prefecturã situatia este putin schimbatã, în sensul cã încã nu se stie cum se va pleca în aceastã lunã în liberele fortate. Dacã în decembrie cel mai sigur se va merge tot pe varianta mini-vacantei de sãrbãtori, bugetarii în cauzã stînd acasã din Ajunul Crãciunului si pînã în Ajunul Bobotezei, mai exact de pe 24 decembrie si pînã pe 4 ianuarie, nu se stie cum se va pleca în noiembrie. Si asta pentru cã Prefectura este una dintre institutiile implicate în pregãtirea si organizarea alegerilor prezidentiale. Amalia Cozma, purtãtor de cuvînt al Prefecturii, a spus cã zilele libere din noiembrie vor fi fixate prin punerea de acord între angajati si sefii lor directi, dar nu este exclus ca acestea sã se returneze în decembrie. În aceste conditii, la institutie în noiembrie se va lucra din plin si se vor acorda inclusiv recompensele aferente muncii pentru pregãtirea alegerilor, iar în decembrie se va tãia la greu din salarii, pentru cã angajatii vor sta acasã opt zile. Cum vor fi si zilele libere de sãrbãtori, se pare cã la Prefecturã se va lucra foarte putin la finele anului, dacã socotelile actuale nu vor fi anulate. Cît despre Consiliul Judetean Neamt, legea e lege: se va sta acasã în concediu fãrã platã, dar nu asa cum zice legiuitorul, ci mai putin. Acest lucru este posibil pentru cã angajatii au acceptat sã renunte la prima de Crãciun, care era în valoare de 12 milioane de lei brut. Si cei trei sefi au decis sã îsi ia zilele libere asa cum prevede Legea 329/2009, reducîndu-li-se proportional indemnizatiile.

Angajatii ISU Neamt si-au stabilit liberele

Lucrãtorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã si-au stabilit, în mare parte, cum îsi vor lua zilele de concediu fortat. Este vorba de sase zile calendaristice în luna noiembrie si alte sase în decembrie. Unul dintre cei care beneficiazã deja de cele sase zile de concediu fortat este si cãpitanul Iulian Jugan, purtãtorul de cuvînt al ISU Neamt. „Trebuie sã ne luãm sase zile calendaristice în noiembrie si alte sase în decembrie. Eu deja mi-am programat acest concediu pentru perioada 15-20 noiembrie. Asta nu înseamnã cã nu voi mai merge la birou pentru a rezolva problemele ce nu suferã amînare. La nivelul unitãtii s-a fãcut o analizã pentru a nu crea probleme si disfunctionalitãti în desfãsurarea activitãtii. Trebuie sã tinem cont cã avem în grijã un numãr destul de mare de sectii de votare, drept pentru care duminicã nu-si va lua liber nici un lucrãtor. Am fost nevoiti sã tinem cont si de faptul cã trebuie sã asigurãm efectivele necesare în situatii de urgentã. La nivelul fiecãrui compartiment, conducerea a lãsat libertatea angajatilor sã-si programeze împreunã perioadele în care îsi vor lua aceste zile de concediu“, a declarat cãpitanul Iulian Jugan.

Articol afisat de 1829 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE, S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Verde acrisor la data 17.11.2009 08:13
Marele Sindicat
dar cand vrei sa fii sunata? Cand se face greva fara rost si elevii trebuie sa vina sambata la scoala? Cand tot scolile platesc ziua de greva? Cand trebuie sa merg in concediu cu o gramada de bani ca la sindicat te mananca jegul? Cand se dau cadouri de Craciun? Cum justificati bani adunati de cand nu s-au mai marit salariile? Ce ati mai facut de atunci?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective