Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
FRAUDA LA VOT, PUSÃ LA CALE ÎN NEAMT

FRAUDA LA VOT, PUSÃ LA CALE ÎN NEAMT

• Alexandru Grama, nemteanul care la alegerile prezidentiale de acum cinci ani a votat de mai multe ori dupã care s-a autodenuntat, vrea sã repete isprava si pe 22 noiembrie • de aceastã datã a ales Bucurestiul • sustine cã va merge la cinci sectii diferite • va uza de o carte de identitate provizorie • el afirmã cã nu se teme de eventuale sanctiuni penale •

Alexandru Grama, de 35 de ani, din Pîngãrati, nemteanul care în urmã cu cinci ani a votat de mai multe ori, la Iasi, demonstrînd cã alegerile pot fi fraudate, va face din nou acelasi lucru peste cîteva zile. El spune cã pe 22 noiembrie 2009 va vota în cinci sectii din Bucuresti. Grama sustine cã sistemul electoral este plin de hibe si dã posibilitatea celor care doresc, sã voteze de mai multe ori. Nu se teme cã ar putea pãti ceva, chiar dacã stie cã votul repetat poate sã-i aducã un dosar penal. „Acum cinci ani am votat de mai multe ori, la Iasi. Ulterior m-am autodenuntat pentru a demonstra cã acest lucru este o realitate si cã oricine poate face la fel. Nu mi s-a întîmplat nimic, dar nici sistemul electoral nu a fost modificat. Dacã nu mã autodenuntam, nu mã cãuta nimeni sã mã întrebe de sãnãtate. Din aceastã cauzã la alegerile din 22 noiembrie voi proceda la fel, dar de aceastã datã nu voi mai vota la Iasi, ci la Bucuresti. Este foarte simplu, pentru cã eu am o carte de identitate provizorie, valabilã un an, document pe care l-am plasticat. Merg la oricare sectie de votare vreau eu, îmi exercit dreptul de vot pe liste suplimentare, iar pe actul de identitate mi se aplicã autocolantul cu mentiunea «votat». Trec pe o foaie de hîrtie sectia unde am votat, dezlipesc autocolantul si-l lipesc pe foaie. O sã procedez asa de vreo cinci ori, iar dupã încheierea alegerilor o sã demonstrez, încã o datã, cum pot fi fraudate alegerile“, a declarat Alexandru Grama. Acesta a afirmat faptul cã si în aceastã campanie a vãzut cum reprezentantii partidelor politice au oferit alegãtorilor diverse produse printre care gãleti, ulei, zahãr sau alte alimente. Tînãrul considerã cã aceste „atentii“ au rolul lor si pot determina pe cei care le primesc sã-si exprime, o datã sau de mai multe ori, optiunea pentru un anumit partid politic. „Acest lucru se întîmplã datoritã faptului cã nu se voteazã cu cartea de alegãtor, pe care sã se aplice stampila cu votat. Stampila aplicatã pe singurul document cu care poti vota este o piedicã pentru fraudarea alegerilor. ÃŽn schimb, timbrul autocolant este o chestie special fãcutã pentru a se putea vota de mai multe ori si eu asta încerc sã demonstrez“, a mai adãugat Alexandru Grama.

Cinci voturi, ca sã nu se supere candidatii

El spune cã se va prezenta în ziua alegerilor chiar la sectia de votare din Capitalã unde îsi va exprima optiunea electoralã presedintele Traian Bãsescu. „La Liceul Xenopol o sã încep, si o sã votez de vreo cinci ori. De fiecare datã cu un alt candidat, ca sã nu se supere nimeni. Scopul meu este sã arãt neregulile care se pot întîmpla, precum si faptul cã nimãnui nu i se întîmplã nimic dacã procedeazã asa, cum nici eu nu am pãtit nimic acum cinci ani. La noi în tarã fiecare proces electoral din 1990 încoace a fost viciat si asa se va întîmpla în continuare dacã nu se schimbã ceva“, a mai sustinut Grama. Reamintim cã la alegerile prezidentiale din 2004 Alexandru Grama a procedat la fel la Iasi, dupã care s-a autodenuntat. A fost cercetat penal si a fost anchetat, dar practic nu a primit nici un fel de sanctiune. „Asa e la noi. Oricine poate face ce vrea fãrã sã fie pedepsit. Toatã lumea stie cã dacã ajungi dupã gratii e suficient sã demonstrezi cã esti bolnav si nu suporti regimul de detentie, si esti un om liber. ÃŽn 2004 anchetatorii mi-au oprit la Iasi cartea de identitate. Am venit acasã si mi-am fãcut alta“, mai spune tînãrul. Practic atunci el si-a exprimat primul vot în mod legal, iar celelalte buletine le-a anulat deoarece a aplicat stampila de mai multe ori. ÃŽn timpul anchetei, presedintii celor trei sectii de votare au confirmat cã Alexandru Grama figureazã pe listele suplimentare destinate votantilor din alte localitãti ale tãrii. Dupã autodenunt si dupã ce întîmplarea a fost fãcutã publicã Grama declara cã se simte în nesigurantã deoarece a primit nenumãrate telefoane de amenintare si a fost bãtut în apropierea blocului în care locuia atunci, în Iasi. Violentele asupra lui au fost confirmate din punct de vedere medical, el fiind diagnosticat cu traumatism cranio-facial cu escoriatii. „Am primit numeroase telefoane de amenintare si, dupã o verificare a apelurilor pe care le-am primit, concluzia a fost cã am fost apelat de la telefoane publice. Mai mult decît atît, în noaptea de 8 decembrie, cînd mã întorceam acasã, cînd mai aveam doi pasi pînã sã intru în scarã am fost acostat de doi indivizi. M-au prins de hainã si m-am trezit cu un pumn în figurã. Nu am fãcut reclamatie la Politie, pentru cã nu am reusit sã îi vãd pe agresori“, declara pentru Monitorul, în decembrie 2004, Alexandru Grama.

Articol afisat de 3325 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de kosty_83 la data 22.11.2009 11:02
mdea(mare smecherie..)
vai de steaua lui de site asta, mai actualizati si voi pagina monitoruneamt.ro daca nu lasati pe altii sa o faca,profesionistilorrrrr..
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective