Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
VITEZÃ SI MOARTE

VITEZÃ SI MOARTE

• un bãrbat de 38 de ani a murit pe soseaua dintre Roman si Piatra Neamt • acesta a iesit în decor în timpul unei duble depãsiri, rostogolindu-se pe cîmp • victima fusese avertizatã de politisti, cu un minut înainte, sã reducã viteza, în timp ce trecea pe lîngã un alt accident n

Un bãrbat în vîrstã de 38 de ani, din municipiul resedintã de judet, a murit, prematur, ieri dimineatã, 19 noiembrie, pe soseaua dintre Roman si Piatra Neamt, în imediata apropiere a fabricii „Austrotherm“, în urma unei tragedii rutiere putea fi evitatã. Aceasta, dacã respectivul ar fi înteles semnalele oamenilor legii, ce l-au îndemnat sã reducã viteza, cu un kilometru înainte de nenorocire, unde se produsese un alt accident rutier si se efectuau cercetãri. Soferul Renaultului Clio, înmatriculat NT 84 EUR, venea „glont“ si, se pare, nu a înteles nici vãzînd accidentul, cît de periculoasã este zona respectivã. Din primele verificãri efectuate de cãtre cadrele Biroului Politiei Rutiere Roman a rezultat cã P.D., angajat al firmei Eurotherm Piatra Neamt, circulînd cãtre Horia, s-a angajat în depãsirea a douã masini, dupã care a pierdut controlul asupra volanului, a iesit în decor pe partea stîngã si apoi a lovit un copac. Masina a „zburat “ cîtiva zeci de metri, izbindu-se violent de pãmînt, cu partea din spate. ÃŽn urma impactului, scaunul soferului s-a desprins iar acesta, care purta, din cîte se pare, centura de sigurantã, a fost proiectat spre bancheta din spate. Victima a fost proiectatã cu capul în ambele portiere din spate, pierzîndu-si viata instantaneu. Masina aproape s-a dezintegrat, tarlaua fiind împînzitã de materiale publicitare, oferte, cãrti de vizitã si alte obiecte pe care le transporta respectivul. Participantii la trafic au oprit imediat si au sunat la 112, însã pentru angajatul de la „Eurotherm“ nu s-a mai putut face nimic. La fata locului au ajuns echipaje de la Ambulantã, descarcerare si politistii de la „Circulatie“.

„Pentru victimã nu s-a mai putut face nimic“

„Am actionat pentru scoaterea din masinã a trupului unei persoane, deja decedatã în urma acestui accident rutier. Subofiterii nostri au îndepãrtat, de asemenea, bornele bateriei, pentru evitarea producerii unui eventual incendiu. Pentru victimã nu s-a mai putut face nimic“, a declarat locotenentul Constantin Mihai Parasca, comandantul Detasamentului de Pompieri Militari Roman. Inspectorul Iulian Closcã, din cadrul Compartimentului Drumuri Nationale si Europene al Biroului Politiei Rutiere Roman, a mentionat cã nu sînt suspiciuni cu privire la cauzele accidentului, anume depãsirea hazardatã, cu vitezã foarte mare. „Tragedia aceasta s-a produs la ora 9.45, pe un sector al DN 15D. Conducãtorul auto sofa dinspre Piatra Neamt si s-a angajat în depãsirea a douã masini, însã, pe fondul unui carosabil umed, a pierdut controlul asupra volanului. Acesta a intrat în coliziune cu un pom, dupã care s-a rãsturnat pe un teren agricol. Victima a decedat, cel mai probabil, pe loc. Noi continuãm cercetãrile, pentru a stabili toate împrejurãrile care au dus la producerea acestei tragedii“, a mentionat ofiterul romascan de la „Circulatie“.
Cu doar cîteva zeci de minute înainte producerii acestui accident, în zona Felesti, la distantã relativ micã, un BMW înmatriculat în Bulgaria s-a ciocnit cu o autoutilitarã, impactul soldîndu-se fãrã morti si doar cu rãniti usor. Trecînd pe lîngã locul incidentului, soferul Renaultului Clio care, se pare, se grãbea sã ajungã la Roman , a cãlcat cam tare pedala de acceleratie, fapt care le-a atras atentia oamenilor legii. Se pare cã victimei nu i-a pãsat ceea ce a vãzut, ignorînd semnalele de reducere a vitezei si a condus încã aproximativ un minut, pînã la moarte.

Articol afisat de 1353 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. MARCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective