Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Feriti-vã de drumurile fantomã!

• recomandarea este fãcutã de Raul Paplicef, seful Salvamont Neamt, dupã ce într-un interval de trei zile, douã familii s-au rãtãcit, fiind induse în eroare de sistemul GPS al autoturismelor • Raul Papalicef spune cã sistemele GPS indicã existenta unor drumuri, însã în realitate aceastea nu existã •

Dupã ce douã familii, una din Constanta, cealaltã din Brasov, venite în vizitã în judetul nostru, s-au rãtãcit dupã ce au fost puse pe drumuri gresite de sistemele GPS si hãrtile pe care le aveau asupra lor, seful salvamontistilor nemteni, Raul Papalicef, recomandã tuturor cetãtenilor sã se fereascã de drumurile judetene fantomã. „Sfatul meu este acela cã ar fi bine ca oamenii sã se fereascã de drumurile judetene fantomã. Sînt drumuri care figureazã pe hãrti si pe sistemele GPS, însã în realitate ele nu existã sau se aflã într-o stare foarte proastã. ÃŽn ultima situatie, ar fi bine ca cei care administreazã aceste drumuri sã punã pancarte prin care sã-i anunte pe oameni cã drumul se înfundã sau cã este impracticabil. Astfel de situatii sînt si în Neamt, dar si în Harghita si Suceava. Este foarte grav cã drumurile de pe hãrti nu existã în realitate. De aceea, le recomand turistilor si nu numai lor sã se intereseze atunci cînd vor sã foloseascã un drum mai putin circulat, pentru cã nu pot sti ce-i asteaptã. E bine sã opreascã sã vorbescã cu oamenii si sã întrebe în ce stare este drumul respectiv“, a declarat Raul Papalicef.
Reamintim cã într-un interval de numai trei zile, douã familii, aflate în vizitã în judetul Neamt, s-au trezit cã au gresit traseul pe care îl aveau de urmat. Culmea este cã respectivele artere rutiere, DJ 127 A Bicazu Ardelean-Tulghes si DJ 155K, Crãcãoani-Hangu, apar pe hartã si pe GPS, însã în realitate nu existã. Primii care au testat pe propria piele aceastã gafã au fost membrii unei familii din Constanta. Ghidîndu-se dupã o hartã în care apar cele douã drumuri, turistii constãnteni au ajuns duminicã, 15 noiembrie, în zona Telec din Bicazu Ardelean, unde au esuat cu tot cu autoturism pe un drum de TAF. Nota de platã a fost una pe mãsurã: baia de ulei a masinii s-a spart, iar turistii au stat cîteva ore în frig. Ei au solicitat ajutor sunînd la serviciul de urgentã 112. Salvamontistii au intervenit, identificînd rapid locul în care se aflau turistii. Acestia au fost scosi din zonã si ajutati sã-si recupereze autoturismul avariat. Cel de-al doilea caz s-a înregistrat ieri dimineatã, cînd un brasovean a sunat la 112, reclamînd cã s-a rãtãcit în zona Crãcãoani. Bãrbatul intentiona sã ajungã în comuna Hangu, asa cum îi indica GPS-ul, însã s-a trezit într-o înfundãturã, iar de teamã a cerut ajutorul salvamontistilor.
Raul Papalicef, cel care a coordonat actiunile de recuperare a turistilor rãtãciti, a constatat cã oamenii au dreptate, în sensul cã drumurile respective apãreau pe hartã si GPS, însã în realitatea nu existã.

Articol afisat de 2246 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective