Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 23 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

La sectiile speciale s-a stat la coadã pentru a vota

Dacã în sectiile de votare din judet s-a stat sau nu la coadã, la cele speciale, constituite pentru a-si exprima optiunea persoanele aflate în tranzit, s-a asteptat zeci de minute pentru a se putea aplica stampila. Astfel de situatii s-au înregistrat la Piatra Neamt, în ambele sectii cu acest regim, care au functionat în Garã si la Spitalul Judetean. Aglomeratia a început de cum s-a încãlzit vremea, în spital votînd multi dintre cei care veneau în vizitã la pacienti, iar în Garã persoanele cu drept de vot aflate în tranzit, prin Piatra Neamt. „Eu am carte de identitate de Harghita si vizã de flotant de Piatra Neamt. Pentru cã locuinta mea este mai aproape de spital, mai întîi m-am dus acolo ca sã votez la sectia specialã. Dar era asa de mare aglomeratie, încît am preferat sã vin la Garã. Numai cã si aici sînt foarte multe persoane la rînd si deja stau de mai bine de jumãtate de orã. Si pînã voi ajunge la urnã mai trece o orã“, a declarat Mihaela Ghinetiu, stabilitã de cîtiva ani în Piatra Neamt. Politista care supraveghea ordinea în sectia de votare specialã de la Garã a precizat cã votarea merge mai greu la aceste sectii pentru cã oamenii care apeleazã la urnele lor trebuie sã dea declaratie pe propria rãspundere cã nu vor vota si în altã parte. Pentru a se asigura transparenta fenomenului electoral, în aceste sectii speciale au fost montate si camere de luat vederi.
Printre cei care erau la rînd în Gara pietreanã se afla si un grup de tineri de loc din Mures. Tinerii au venit la Piatra Neamt pentru a se plimba cu telegondola si sã vadã frumusetile zonei. „Sîntem în Piatra Neamt de vineri seara. Am vãzut niste mãnãstiri, apoi am mers la Cetatea Neamtului si azi avem în plan sã facem o turã cu telegondola. Mergem si la vot pentru cã este un drept al nostru, constitutional“, a spus un tînãr cu subînteles. Ceilalti din jur au început sã rîdã zgomotos, dînd de înteles cã îi intereseazã sã sustinã un anume candidat. Lume strãinã de locurile nemtene s-a dus sã voteze si la sectia specialã din orasul Roznov. Au venit oameni din Cluj, Timisoara, Bucuresti si Piatra Neamt. Presedinta sectiei a dat lãmuriri despre cum au reusit oameni din alt colt al tãrii sã ajungã la Roznov, la urne. Cei mai multi dintre ei sînt angajati ai unei firme de constructii din Bucuresti, care are echipa de muncitori la Roznov. Cîtiva clujeni au votat pe liste speciale pentru cã i-a prins vremea în vizitã la rude. Pînã la orele prînzului, puseserã buletine de vot în urne 38 de persoane. Atîtea au cerut buletine pentru presedinte. Pentru a se pronunta în legãturã cu referendumul, au fost doar 34.

Articol afisat de 1422 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective