Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Voturi risipite

• 10.811 voturi au fost date unor candidati care din start nu aveau nici o sansã în cursa pentru presedintele României • 264 de nemteni l-au vrut pe maghiarul Kelemen Hunor în fruntea tãrii •

Aproape 11.000 de nemteni s-au prezentat duminicã la urne fie în dispret pentru marii candidati, fie pentru cã îsi doresc cu adevãrat o schimbare la nivelul celui mai mare om de stat si atunci vor în fruntea tãrii un maghiar, un independent, un „verde“, un ecologist, sau, de ce nu, un socialist. Dupã numãrãtoarea finalã a voturilor, în judetul Neamt, cei doisprezece candidati au primit în total 238.542 de voturi. Alte 7.541 de voturi au fost declarate nule din varii motive. Cele mai multe dintre ele au fost completate în bãtaie de joc, adicã s-a aplicat stampila în mai multe chenare, ceea ce a fãcut ca nici un candidat sã nu se bucure de sprijinul alegãtorului în cauzã. Sapte candidati au adunat sub 1.500 de voturi fiecare, cu exceptia lui George Becali, care a primit 5.940 de sustineri, obtinînd un procent de 2,49% la nivel de judet. ÃŽn ordinea în care a fost trecuti pe liste candidatii în urma tragerii la sorti, primul candidat fãrã sorti de izbîndã este Kelemen Hunor, de la UDMR. ÃŽn judetul Neamt acesta a obtinut 264 de voturi, ceea ce reprezintã 0,11% din totalul voturilor valabil exprimare. Fãrã sanse a intrat în cursã si George Becali, de la Partidul Noua Generatie, care în Neamt a adunat 5.940 de voturi, ceea ce reprezintã un procent de 2,49%. Sustinutul Partidului Ecologist Român, Ovidiu Cristian Iane, a primit 626 de voturi, echivalentul procentului de 0,26%. Independentul Gheorghe Eduard Manole, care are experientã în participarea la cursa prezidentialã, el intrînd în competitie si în 2000, a obtinut în Neamt 815 voturi, adicã 0,34%. Remus Cernea, de la Partidul Verde, a adunat de la nemteni 1.402 voturi, reprezentînd un procent de 0,58%. La micã distantã s-a situat Constantin Radu, de la Partidul Alianta Socialistã, care a primit 1.242 de voturi, procentual vorbind fiind vorba de 0,52% din totalul voturilor valabil exprimate. Doar 522 de voturi a primit independentul Constantin Ninel Potîrcã, ceea ce reprezintã un procent de 0,21%. Unii dintre candidati nici nu au avut afise pe panourile special amenajate prin orase si comune sau pe stîlpi, garduri, porti si pe alte suprafete pe care le-au valorificat candidatii puternici, prin oamenii lor, care le-au fãcut campanie electoralã.

Partidul România Mare se simte furat

Ecoul dat la nivel central de cãtre Corneliu Vadim Tudor, care la Neamt a primit 15.937 de voturi, ceea ce reprezintã un procent de 6,68%, adicã peste media pe tarã, este preluat si de cãtre liderul judetean peremist. Dumitru Badea sustine cã procentul obtinut de cãtre candidatul PRM la Neamt este sub asteptãri. „Ne-am asteptat si la mai mult. Nu mai vreau sã intru în amãnunte despre fraudele comise, dar peste tot s-a practicat moda buletinelor de vot pe sub masã sau alte ilegalitãti. ÃŽn tara româneascã nu se mai poate face ordine si nu mai poate fi respect. Noi, cei din PRM, am muncit mult în aceastã campanie si din acest motiv spun cã ne-am fi asteptat la un procent mai mare. Este drept cã la Neamt nivelul de murdãrie nu a fost la fel de mare ca la nivel national, dar sîntem oarecum dezamãgiti de scorul obtinut“, a declarat Dumitru Badea, presedintele filialei Neamt a Partidului România Mare.
Dupã numãrãtoarea aproape integralã a buletinelor de vot, Biroul Electoral Central a anuntat cã dupã primul tur al alegerilor prezindentiale, Traian Bãsescu a obtinut 32,42%, Mircea Geoanã - 31,17%, iar Crin Antonescu 20,02%.

Articol afisat de 1161 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective