Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2009
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Noiembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

TORTURAT PÎNÃ SI-A DAT DUHUL

• un bãrbat din Bîrgãoani a fost omorît în bãtaie de trei consãteni • victima a fost dezbrãcatã si lovitã cu un vãtrai pînã si-a dat ultima suflare • victima a fost schingiuitã, iar criminalii s-au distrat introducîndu-i bãrbatului un ciucãlãu în anus • ulterior, cadavrul a fost abandonat într-un sant • fãptasii nu au putut explica motivul pentru care l-au ucis pe bãrbat •

O crimã oribilã, comisã la sfîrsitul sãptãmînii trecute de trei indivizi, a tulburat linistea locuitorilor din comuna Bîrgãoani. Cruzimea de care au dat dovadã cei trei criminali care, efectiv, si-au mutilat consãteanul, i-a surprins pînã si pe politistii obisnuiti cu astfel de fapte. Alarma s-a dat sîmbãtã dimineatã, în jurul orei 8,35, cînd Valeriu Pavel, în vîrstã de 82 de ani, a sunat la 112 si a reclamat faptul cã l-a gãsit pe fiul sãu, Vasile, de 56 ani, pe marginea drumului comunal din satul Chilia, în stare de inconstientã, cu multiple leziuni. Bãrbatul a fost transportat la domiciliu, însã dupã putin timp a decedat. În urma efectuãrii necropsiei, medicul legist a stabilit cã moartea lui Vasile Pavel a fost violentã si s-a datorat multiplelor leziuni produse cu un corp dur. Mai mult decît atît, medicul legist a constatat cã victima a fost batjocoritã, criminalii introducîndu-i în anus un ciucãlãu. În tot acest timp, o echipã de cercetare, condusã de cãtre comisarul Paul Tablan, din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale, ajunsese la fata locului unde a demarat o anchetã pentru a stabili cine l-a ucis pe Vasile Pavel.
Dupã audierea mai multor persoane din comunã, politistii au aflat cã, în urmã cu o searã, Vasile Pavel consumase bãuturi alcoolice împreunã cu trei consãteni, la un bar de pe raza localitãtii. Cei trei, Claudiu Enache, în vîrstã de 25 de ani, Costel Ditã, de 31 de ani, si Stelian Vrînceanu, de 42 de ani, au fost condusi la sediul politiei pentru audieri. Acestia, cunoscuti în sat ca fiind smecherii comunei, indivizi fãrã nici un Dumnezeu si pusi tot timpul pe scandal, au negat cã l-ar fi agresat pe Pavel. În cele din urmã, dupã 24 de ore de anchetã si pusi în fata probelor strînse de oamenii legii, autorii si-au recunoscut fapta. Ei nu au putut explica însã, care a fost motivul pentru care l-au omorît pe Pavel.

Firul evenimentelor

Vineri searã, Vasile Pavel a mers la o crîsmã din sat, unde s-a întîlnit cu Vrînceanu, Ditã si Enache. Cum se împlinise un an de la moartea unui frate de-al sãu, Pavel le-a dat de pomanã celor trei o sticlã de vin de doi litri si un pachet de tigãri. Dupã ce au bãut si fumat împreunã, Ditã si Enache au pãrãsit barul. la scurt timp, Pavel s-a ridicat de la masã cu gîndul de a pleca acasã, unde era asteptat de pãrintii sãi sã-i ajute la treburile din gospodãrie. Vrînceanu l-a urmat, iar pe drum l-a invitat la el acasã pentru a mai servi un pahar de vin. Pavel a acceptat, fãrã sã bãnuiascã ce avea sã i se întîmple. Ulterior, la locuinta lui Vrînceanu au ajuns si Ditã cu Enache. Ce s-a întîmplat între ei si victimã, nici unul dintre criminali nu a putut sã explice. Cert este cã Pavel a fost luat la bãtaie. Victima a fost dezbrãcatã si lovitã de mai multe ori cu pumnii, piciorele si un vãtrai. La început la tãlpi, dupã care peste tot corpul. Bãrbatul a fost bãtut atît de rãu, încît pe corp nu i-a rãmas nici mãcar un centimetru de piele neatinsã. Pentru a-si bate joc de victimã, criminalii i-au introdus în anus un ciucãlãu sau un bãt, dupã cum se aratã în raportul de necropsie. Cînd au vãzut cã Pavel nu mai dã semne de viatã si realizînd grozãvia faptei, agresorii au încercat sã steargã urmele faptei. Au îmbrãcat cadavrul si l-au aruncat într-un sant, dupã care au revenit la domiciliul lui Vrînceanu, unde au dat foc unor fîsii din pantalonii victimei si au spãlat urmele de sînge. Politistii au mai constatat cã victimei îi lipsea suma de 20 de lei, dar si douã kilograme de peste pe care le cumpãrase de la magazinul din sat. „Autorii nu au vrut sã recunoascã fapta. Dupã ore bune de audieri si pusi în fata probelor, cei trei au recunoscut. Au confirmat cã l-au bãtut cu pumnii si picioarele, dar si cu un vãtrai. Nu au putut sã spunã care a fost motivul pentru care au agresat victima. Cei trei au fost retinuti pe bazã de ordonantã si urmeazã sã fie prezentati instantei cu propunere de arestare preventivã pentru comiterea infractiunii de omor deosebit de grav“, a declarat comisarul Paul Tablan, din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale Neamt.
Doi dintre autori sînt cunoscuti cu antecedente penale. În trecut, Enache a ispãsit o pedeapsã privativã de libertate pentru tîlhãrie, iar Ditã a stat cîtiva ani la închisoare, dupã ce a fost condamnat pentru vãtãmare corporalã gravã. Vasile Pavel era cunoscut ca un bãrbat linistit, a cãrui principalã preocupare era ajutorul pe care i-l acorda celor doi pãrinti ai sãi în gospodãrie. Pavel vînduse o garsonierã pe care o avusese în Piatra Neamt, iar banii i-a pus în bancã. Lunar, bãrbatul se deplasa la Piatra Neamt pentru a-si ridica dobînda. Era singura zi din lunã cînd îsi permitea sã meargã în crîsma satului si sã bea o sticlã de vin.

Articol afisat de 2115 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; G. MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective