Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mãrturisirile unui tînãr... violat

• un romascan de 28 de ani s-a plîns cã a fost sechestrat în casa unui vecin si violat • presupusul atacator a vorbit douã ore în Italia, cu rudele sale, de pe telefonul victimei • expertizele si anchetatorii îi infirmã petentului spusele referitoare la agresiunea sexualã • totusi, a fost gãsitã o fisurã analã, posibil în urma unui raport sexual neconsumat n

Rar se întîmplã sã ajungã în fata opiniei publice povestiri ale victimelor abuzurilor sexuale, de genul celei pe care o relatãm în paginile „Monitorului“, mai ales cã victima este... un tînãr în vîrstã de 28 de ani. Acesta a reclamat cã a fost supus la perversiuni anale si orale de un vecin de bloc, mai mic cu opt ani, fiind jefuit si de telefonul mobil pe care îl avea asupra sa. Interesant este cã, zilele trecute, procurorii au stabilit cã nu a fost vorba despre o molestare sexualã si nici de tîlhãrie, fiind propusã neînceperea urmãririi penale în cauzã. Victima, de altfel angajatã a unui serviciu din cadrul aparatului administratiei publice locale, s-a declarat profund nemultumitã de cele dispuse de magistrati si nu stie dacã, unde si cum îsi va putea gãsi dreptatea. Povestea lui Vladimir (numele este ales aleatoriu de Redactia Monitorul pentru a proteja identitatea tînãrului) este una iesitã din comun, cu aspecte de veridicitate constatate chiar si de cãtre anchetatori. Nu se exclude nici ipoteza unor relatii homosexuale, prin prisma faptului cã, la expertiza medico-legalã, s-a vãzut cã victima avea fisuri anale, care s-ar fi putut produce în urma unui raport sexual. Romascanul a relatat cã, la ceas de searã, a fost acostat în fata blocului unde domiciliazã, dupã care a fost dus cu forta în casa presupusului agresor, iar acolo s-a consumat totul. Mai mult, a afirmat cã a fost cît pe ce sã fie victima unei adevãrate orgii, dat fiind faptul cã agresorul sãu si-ar fi sunat, culmea, chiar de pe telefonul victimei, mai multi cunoscuti, cu aceleasi „apucãturi“, pe care i-ar fi chemat la locul faptei sã abuzeze, de asemenea, de tînãrul de 28 de ani.

„M-a amenintat cã mã omoarã“

Faptele, asa cum le relateazã Vladimir, au avut loc pe 16 aprilie 2009, într-un imobil din zona intersectiei strãzilor Bogdan Dragos si Tineretului. „Pe la ora 8.30, seara, am vrut sã merg pînã la un magazin din apropiere, vizavi de Scoala 1. Un vecin de la scara alãturatã, pe nume Mihai, m-a vãzut trecînd prin zonã si a iesit dupã mine. Trebuie sã spun cã este vorba despre un individ cu care am mai avut probleme si care a fost amendat anterior de Politie pentru cã a fãcut scandal si s-a luat de mine. M-a acostat, m-a lovit si, în cele din urmã, m-a strîns de gît, tîrîndu-mã pînã la el în casã, stînd la parter. Am mai luat cîtiva pumni si acolo. Mi-a spus cã, dacã tip, mã omoarã. ÃŽn casã la el, m-a obligat la raporturi sexuale, orale si anale. M-a supus si la tot felul de perversiuni, de vreo patru-cinci ori, tinîndu-mã acolo, cu forta, pînã la ora 23.30, cînd am scãpat si m-a luat Salvarea“, a spus victima. Aceasta a mai povestit cã presupusul atacator i-ar fi luat cu forta telefonul, de pe care a vorbit inclusiv cu rudele din Italia. „ÃŽi suna inclusiv pe prietenii lui, spunîndu-le sã vinã, cã «are un bou lîngã el». M-a obligat inclusiv sã fac schimb de telefon cu dînsul. Am scãpat cu greu din mîinile lui... M-am plîns de toate astea si el nu a fost tras la rãspundere“, a mai afirmat romascanul, care este si bolnav, suferind trei interventii chirurgicale dupã un diagnostic de „torace în pîlnie“, o malformatie destul de rarã.

Ce spune legea

Procurorul romascan care a instrumentat dosarul a confirmat o parte din sustinerile tînãrului. Cu toate cã presupusa victimã a afirmat cã agresorul si-a dus pînã la capãt pornirile animalice, pe trupul sãu nu au fost gãsite urme evidente, cu exceptia unei fisuri anale. „Fãptuitorul (...) i-a solicitat sã-i împrumute telefonul, pentru a vorbi cu o rudã aflatã în Italia. Partea vãtãmatã i-a înmînat de bunã voie aparatul, la care fãptuitorul a vorbit aproximativ douã ore, dupã care s-au retras în apartamentul acestuia. Sustine partea vãtãmatã cã în interiorul locuintei a fost lovit cu pumnul de cãtre fãptuitor, care l-a obligat sã întretinã relatii sexuale orale, mai întîi, circa 4-5 minute, dupã care relatii sexuale anale, aproximativ 30 de minute, ambele acte fiind consumate. Audiat în cauzã, fãptuitorul sustine cã nu a întretinut nici un fel de relatii sexuale cu partea vãtãmatã ci doar a vorbit la telefonul acesteia. ÃŽn cauzã s-a efectuat un raport de expertizã de cãtre Institutul de Criminalisticã, Serviciul de Biocriminalisticã din cadrul Inspectoratului General de Politie, ce a avut ca obiect evidentierea urmelor biologice umane pe probele ridicate de la ambele pãrti, profilele genetice ale ADN extras din probele de referintã recoltate atît de la partea vãtãmatã cît si de la fãptuitor si dacã aceste profile genetice sînt identice sau se regãsesc pe probele ridicate de la pãrti. Din examinarea tuturor probelor biologice - salivã, recoltãri biologice din zona analã, zona bucalã, obiecte de îmbrãcãminte, nu s-au evidentiat capete de spermatozoizi. (...) O expertizã din cadrul Cabinetului Medico-Legal Roman a concluzionat faptul cã pe frotiurile bucale si anale recoltate sînt absenti spermatozoizii, existînd o fisurã analã ce putea fi produsã în conditiile unui raport sexual anal neconsumat. Fatã de probele administrate în cauzã, se constatã cã fapta reclamatã nu existã, motiv pentru care nu se impune începerea urmãririi penale“, a mentionat, în rezolutia sa, procurorul care a instrumentat cauza. Romascanul este decis sã nu se opreascã aici si sã se plîngã forurilor superioare, mai ales cã, asa cum declarã, îi este în continuare fricã de cel pe care îl acuzã de viol.

Articol afisat de 2042 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(A. MARCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective