Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mos Crãciun ar putea fi darnic cu medicii

• Casa Nationalã de Sãnãtate a promis cã va da niste bani Spitalului Neamt n

ÃŽn ciuda bugetului de crizã si a problemelor financiare grave din Sãnãtate, personalul medical poate spune cã se numãrã printre putinii angajati fericiti care si-au încasat anul acesta lefurile integral. Singurul spor care nu a fost plãtit o perioadã a fost prima de stabilitate dar se pare cã si aceasta va fi plãtitã acum, chiar înainte de Sãrbãtori, ceea ce va fi foarte bine venit pentru personalul medical. „Potrivit legii, noi trebuie sã asigurãm plata primelor de stabilitate semestrial. Dacã în semestrul doi am reusit sã facem acest lucru, în primul semestru am rãmas cu restante si am încercat sã gãsim surse de finantare pentru acestea. De curînd am obtinut de la Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate promisiunea cã ne va acorda fonduri suplimentare special pentru plata primelor de stabilitate. Nu stim exact care va fi valoarea sumei ce va veni de la Bucuresti dar sperãm sã fie suficientã pentru achitarea primelor“ a declarat medicul Silvia Rosescu, managerul Spitalului Judetean Neamt.
Prima de stabilitate a fost stabilitã anul trecut, printr-un protocol semnat în februarie de cãtre Ministerul Sãnãtãtii si Federatia Sanitas. Conform acestuia, prima de stabilitate trebuie acordatã de douã ori pe an medicilor iar protocolul respectiv a fost transformat în lege. Prima de stabilitate a fost gînditã si acceptatã de cãtre reprezentantii Ministerului pentru a-i tine pe medicii specialisti în tarã si pentru a-i stimula sã nu mai plece în strãinãtate. Dacã anul trecut, în bugetele spitalelor au fost prinse special sume care sã acopere plata acestor prime, anul acesta, din cauza crizei, primele de stabilitate nu s-au mai regãsit în prima parte a anului în cazul Spitalului Neamt. În semestrul doi, situatia s-a reglementat dar au rãmas restante din prima jumãtate a anului care, se pare cã vor fi achitate pînã la sfîrsitul anului. Angajatii spitalelor au fost singurii din sistemul sanitar care anul acesta nu au fost defavorizati la salarii. Dacã angajatii din Directia de Sãnãtate, cei de la Centrul de Transfuzii sau de la Casa de Asigurãri au primit în 2009 lefuri mai mici ca urmare a diminuãrii unor sporuri, cei din spitale au încasat salariile integral, cu tot cu sporuri.

Articol afisat de 1466 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective