Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Stîlcit în bãtaie de pãdurari

Stîlcit în bãtaie de pãdurari

• trei angajati ai Ocolului Silvic Brates sînt acuzati cã au zvîntat în bãtaie un maistru al societãtii Dac Forest • incidentul a avut loc miercuri seara • seful celor trei pãdurari afirmã cã acestia sînt oameni linistiti, care nu au creat probleme •

Trei pãdurari ai Ocolului Silvic Brates sînt acuzati de un angajat al societãtii Dac Forest de agresiune. Florin Farcase (foto), în vîrstã de 54 de ani, maistru la societatea mai sus amintitã a depus o plîngere la Postul de Politie Tarcãu în care aratã cã a fost snopit în bãtaie. Incidentul s-a petrecut miercuri searã, în punctul denumit „Rãchitis“, de pe raza Ocolului Silvic Brates. Paul Râtan, seful Ocolului Silvic Brates este de pãrere cã subordonatii sãi nu ar fi comis o astfel de faptã, acelasi lucru fiind valabil si în cazul acuzatiilor de furt care li se aduc celor trei pãdurari. Dupã cum spune Farcase, totul ar fi pornit de la angajatii sãi care s-au plîns cã cineva le furã lemnul pe care îl scot din pãdure. Decis sã vadã ce se întîmplã, a încercat sã facã o investigatie pe cont propriu, însã s-a ales cu 8-9 zile de îngijiri medicale. „Pe 2 decembrie am fost la parchet, în zona unde firma la care lucrez are o partidã în exploatare. Muncitorii erau supãrati, spunîndu-mi cã li se sustrage lemn din rampa primarã. Am identificat un tînãr care a recunoscut cã a luat lemn din rampa societãtii si, la cererea pãdurarului de canton - Valentin Ciubotariu, l-a mutat în altã rampã. Acelasi tînãr a mai spus cã va continua sã ia lemn din rampa societãtii noastre. ÃŽn aceste conditii, m-am hotãrît sã fac un control ca sã vãd ce se întîmplã“, si-a început povestirea Florin Farcase.

„M-au bãtut pînã nu am mai stiut ce este cu mine“

Seara, maistrul s-a urcat la volanul autoturismului Dacia papuc, proprietatea firmei si a plecat spre punctul de lucru sã vadã ce se întîmplã. „Am plecat pe la ora 22 cu masina firmei. Cînd am ajuns în satul Ardeluta am aflat cã o masinã de transport busteni a trecut la deal. Aceeasi persoanã mi-a zis cã l-a vãzut si pe pãdurarul Ciubotaru în masina condusã de pãdurarul Grasu. Realizînd cã ceva este în neregulã, am sunat la 112 si am solicitat sprijinul Politiei, întrucît mi-am dat seama cã se pune la cale un furt. Convins fiind cã politistii vor veni, mi-am continuat deplasarea spre partida firmei. Am ajuns la Gosman, în locul în care este amplasatã o barierã care, la acea orã, era închisã. Dupã cîteva minute, au apãrut cu masina pãdurarii Ciubotariu si Grasu care au deschis bariera, au trecut si au închis-o la loc. Le-am spus cã vreau sã trec si eu spre punctul de lucru, însã mi s-a rãspuns cã nu am ce cãuta la acea orã acolo. M-am hotãrît sã rãmîn în zonã, sperînd cã voi surprinde masina cu busteni. Dupã vreo douã ore, au apãrut cei doi pãdurari cu masina. Am încercat din nou sã discut cu ei, timp în care a apãrut si pãdurarul Nãforeanu de la Cantonul Silvic Gosman. Au încercat sã mã forteze sã pãrãsesc zona, însã eu am refuzat. ÃŽn acel moment, pãdurarii au plecat sã ia un cablu ca sã-mi tragã masina. Uitîndu-mã cu atentie în masinã am observat un bãrbat pe care nu-l cunosteam. Am încercat sã-l întreb cine este, însã a trecut la amenintãri, moment în care am observat între banchete o puscã de vînãtoare. Am luat pusca de teavã, fiind amenintat cu arma, iar atunci el a sãrit pe mine. M-a lovit de mai multe ori cu patul pustii în zona capului, pînã am cãzut. ÃŽntre timp, au apãrut si pãdurarii care în loc sã intervinã au început sã mã loveascã cu sãlbãticie. Apoi, unul dintre ei s-a urcat la volanul masinii mele si a dat-o într-un sant“, a declarat Farcase.

Politia confirmã

Bãrbatul a reusit sã se deplaseze pînã în satul Ardeluta, unde a sunat din nou la 112. De acestã datã, la fata locului s-a deplasat o ambulantã care l-a transportat la Spitalul Bicaz, unde a primit îngrijiri medicale. „Am obtinut certificat medico-legal în care se spune cã leziunile pe care le-am suferit necesitã 8-9 zile de îngrijiri medicale, iar azi am depus plîngere penalã la politie. ÃŽi cunosteam pe oamenii ãstia pentru cã sînt din sat cu mine, însã nu am crezut cã sînt în stare de asa ceva. Dupã ce m-au bãtut, m-au abandonat ca un cîine. Puteam sã fiu mort sau sã mã sfîsie animalele sãlbatice. Sper ca în urma anchetei, vinovatii sã fie trasi la rãspundere“, a conchis Farcase. Inspectoratul de Politie Neamt, prin vocea purtãtorului de cuvînt, a confirmat înregistrarea unei plîngeri penale. „Este un dosar penal înregistrat la Postul de Politie Tarcãu, iar victima a depus si un certificat medico-legal. Bãrbatul reclamã trei pãdurari de lovire, fapta care s-ar fi petrecut în seara de 2 decembrie. Dupã finalizarea anchetei va fi propusã solutia legalã în dosar“, a declarat inspectorul Cãtãlina Bãdeanu. Seful celor trei pãdurari acuzati s-a arãtat surprins de toatã povestea. „Eu nu cred cã cei trei angajati au putut comite o astfel de faptã. Sînt pãdurari seriosi care au obtinut calificative de bine si foarte bine si nu au fost probleme niciodatã cu ei, mai ales de genul ãsta cu înclinare spre violentã. Sînt de pãrere însã cã trebuie sã lãsãm institutiile sã-si facã treaba“, a declarat Paul Râtan, seful Ocolului Silvic Brates.

Articol afisat de 2532 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective