Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

ÃŽncepe vaccinarea anti-AH1N1 la elevi

Medicii de familie si cei de medicinã scolarã vor începe sãptãmîna viitoare campania de vaccinare împotriva gripei noi în liceele din judetul Neamt. Tinta imunizãrilor vor fi elevii de peste 15 ani si, desi nu se stie exact care va fi numãrul celor ce vor accepta vaccinarea, doctorii sperã sã fie cît mai multi. Pe parcursul acestei sãptãmîni, specialistii din cadrul Directiei de Sãnãtate Publicã Neamt s-au întîlnit cu medicii scolari, cu profesorii si cu toti ceilalti factori implicati în procesul de vaccinare pentru a face un mic instructaj si pentru a da toate informatiile necesare. Epidemiologii recomandã cu cãldurã acest vaccin întrucît efectele adverse ale serului sînt mult mai mici decît efectele pe care le-ar avea boala în sine. „As vrea sã recomand pãrintilor sã-si vaccineze copiii împotriva gripei noi pentru cã serul este similar celui folosit împotriva gripei sezoniere si nu pot apãrea probleme majore. Bineînteles cã si vaccinul împotriva gripei noi are efecte adverse, ca orice alt vaccin. Dacã stãm si ne gîndim, pînã si o banalã aspirinã are efecte secundare dar asta nu înseamnã cã nu se trateazã cu acest medicament milioane de oameni. Ar fi pãcat ca elevii sã refuze vaccinarea doar bazîndu-se pe niste speculatii, pe povesti nefundamentate stiintific. Gripa nouã nu este o glumã, este o boalã care poate da si complicatii grave, iar în anumite situatii este chiar mortalã. Repet, vaccinarea nu este obligatorie dar ar fi foarte bine sã fie fãcutã pentru cã astfel ar fi prevenite foarte multe efecte nedorite ale bolii“, a declarat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu din cadrul DSP Neamt. ÃŽn judetul Neamt au fost trimise sãptãmîna trecutã, sub pazã militarizatã, peste 18.000 de doze de vaccin împotriva noii gripe. Aceste doze au fost date în prima fazã pentru personalul medical, pentru elevii de peste 15 ani si pentru cei care asigurã linistea si ordinea publicã, în spetã, politistii, jandarmii si pompierii. Vaccinarea a început cu angajatii spitalelor din judet dar, din pãcate, majoritatea medicilor si asistentelor, au refuzat imunizarea pentru cã, au declarat ei, nu se tem de gripã, pe care o considerã o boalã ca oricare alta. Specialistii de la DSP se tem cã ar putea întîmpina aceleasi refuzuri si în rîndul liceenilor si de aceea au fãcut un mic instructaj si o campanie de informare a medicilor scolari.

Articol afisat de 1322 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mary la data 05.12.2009 09:35
INFORMATI-VA
Acesti asa zisi-medici ca altfel nu se pot numi au facut degeaba scoala 6 ani de zile.Luati prospectul de la vaccinul gripal trivalent si cel de la vaccinul pandemic si cititi-l.INFORMATI-VA!Oau ce surpriza au exact aceleasi componente mai putin tulpinile de virus care e normal sa fie diferite.Cati dintre voi ati facut vaccinul ptr gripa normala dealungul anilor?????? SI daca voi nu vreti sa va protejati atunci ganditi-va ca o sa contactati virusul fara sa stiti si in perioada de incubatie (care e fara simptome) cati oameni o sa imbolnaviti????? (poate copii intre 0-15ani - pediatri ,poate orice alta persoana care trece pe la cabinetul vostru - medici de familie , etc , etc).Juramantul lui Hipocrate??? CE E ALA?N-AM auzit de asa ceva!parca prin facultate scria pe un perete sau intr-o carte.Sa va fie rusine!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective