Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mult prea multã „liniste“ la votul de pe Valea Bistritei

• „De s-ar termina odatã, cã atîta ne-au bãtut la cap cu campania asta a lor, mãcar de-ar face vreo brînzã dupã alegeri“, a spus un locuitor din Hangu •

Sub privirea sãgalnicã a celor doi candidati la prezidentialele lui 2009, ce au împînzit zona de munte, trãitorii Bicazului si ai Vãii Bistritei au trecut volens-nolens si prin furcile caudine ale celui de-al 2-lea tur de scrutin. Spunem volens-nolens luînd în considerare faptul cã prezenta la vot a consemnat pe tot parcursul zilei de ieri unduiri procentuale de la o comunã la alta si chiar de la o sectie la alta ale aceleiasi comunitãti. Dacã la Bicaz interesul s-a dovedit a fi promitãtor încã de la primele ore ale diminetii, înregistrîndu-se procente mai mari decît în urmã cu 2 sãptãmîni, nu acelasi lucru a putut fi constatat în comunele situate în amonte de oras, începînd cu Hangu si terminînd cu Borca ori Grinties, unde procentele urcau anevoie spre cifrele pronosticate de cãtre edilii locali.
Astfel, la ora 11, în cele 12 sectii de votare ale Bicazului, situatia înregistra cifre procentuale între 10, la Secu si Dodeni, si 28, în Izvoru Muntelui, cu o medie de 17, la nivel de oras, iar curba avea sã urce constant, astfel încît, în jurul orei 16, media prezentei la vot sã atingã 40%.
Revenind la situatia din sectiile de votare ale comunelor, pe parcursul diminetii prezenta a fost firavã, atingînd doar pe alocuri 10%. Speranta celor din comisii era ca, odatã întorsi de la bisericã, votantii sã ia cu asalt urnele. Numai cã n-a fost sã fie, oamenii preferînd sã meargã mai întîi acasã, si abia dupã o clipã de odihnã sã ia, eventual, calea sectiilor, spre exercitarea dreptului lor constitutional. Asta dacã, între timp, nu se mai iveau niscai probleme care sã le retinã atentia. Si, într-o oarecare mãsurã, prezidentii sectiilor de votare au avut dreptate, înspre ora 16 prezenta la vot fiind ceva mai intensã.
La Hangu, ieri la ora 15, procentul prezentei la vot era, în medie, la cele 7 sectii de votare, în jur de 21%.
Cît priveste situatia sectiilor speciale, aceasta nu a fost una spectaculoasã, fie cã a fost vorba de Bicaz, fie despre celelalte localitãti muntene. Altfel spus, n-a fost semnalat vreun eventual turism electoral, asta poate si pe motiv cã ochiul vigilent al „dusmanului“ a vegheat din vreun habitaclu de automobil parcat întîmplãtor în vecinãtatea amplasamentelor electorale. Una peste alta, în rîndul muntenilor s-a constat, ieri, o atmosferã mult prea linistitã, comparativ cu primul tur, cînd majoritatea dintre ei au abordat chestiunea într-o manierã parcã mai zîmbitoare si mai relaxatã. „De s-ar termina odatã, cã atîta ne-au bãtut la cap cu campania asta a lor, mãcar de-ar face vreo brînzã dupã alegeri. Nu ca pînã acum, cînd brînza a fost una mare si acrã. Cã alegeri tot au fost iar noi am trãit din ce în ce mai prost. Noi le stim pe ale noastre. Numai cã, ei nu le stiu nici pe-a lor nici pe-a noastre“, avea sã afirme Vasile Pîntea, din Grozãvesti-Hangu.

Articol afisat de 1361 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective