Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alegãtorii din Tîrgu Neamt, cu mai putin entuziasm la vot

• s-ar pãrea cã prezenta la vot a fost mai slabã decît la primul tur de scrutin •

Alegerile prezidentiale de duminicã, 6 decembrie, au decurs fãrã probleme deosebite la Tîrgu Neamt. Pînã dupã-amiazã prezenta la vot pãrea apropiatã de cea din primul tur de scrutin, poate ceva mai scãzutã. Dacã în urmã cu douã sãptãmîni unele sectii erau aglomerate, iar alegãtorii erau nevoiti sã mai astepte la usã sã le vinã rîndul la cabine, de data aceasta lucrurile se miscau mai repede pentru cetãtenii care doreau sã-si exercite dreptul la vot. La sectiile 151 si 152 amenajate în incinta Scolii din Humulesti, pînã la ora 13 votaserã peste 20% dintre alegãtorii arondati. La fosta scoalã nr. 5 la ora 8 erau deja 27 de buletine introduse în urnã, iar numãrul persoanelor care au intrat în cabine a crescut treptat, de la 6,36% la ora 10, la 16,46% la ora 12, 20,36% la ora 13, iar la ora 14 votaserã deja 25,4% din cei 1871 de alegãtori arondati. La Grãdinita nr. 2 erau asteptati 1.346 de cetãteni cu drept de vot. Înainte de ora 11 fuseserã deja 19%, iar pînã la ora 15 prezenta a urcat la 41,6%. La sectia de la Scoala nr. 2 erau înscrisi 1.852 de cetãteni, iar 545 dintre ei votaserã pînã la ora 14,30. O prezentã similarã era si la sectia de la Liceul Economic, unde pînã la 13 votaserã 20,82% din cetãtenii înscrisi pe listele electorale. La sectia de la Casa Culturii pe liste erau trecuti 1.815 alegãtori. Unii au fost foarte constiinciosi, astfel cã în prima jumãtate de orã îsi exercitaserã deja dreptul constitutional aproape 30 de persoane, iar numãrul lor a crescut pînã la 650 pînã la ora 14,30, cam tot atîtia cîti au fost înregistrati si la Liceul Stefan cel Mare, unde prezenta la ora 14 era de 33,67%. În localitate au functionat si douã sectii speciale, la Clubul Sportiv si la spital, unde votaserã în total circa 300 de persoane pînã la ora 15.
Pînã la ora 13 circa 24% dintre cei 18.249 cetãtenii cu drept de vot din localitate îsi exprimaserã optiunea fatã de unul dintre candidatii la presedintie, iar în jurul orei 15,30 se vorbea de o prezentã la urne de 37% la nivel de oras. Cei din birourile de votare erau de pãrere cã spre searã vor fi mai multi alegãtori pe la sectii. Fiindcã în timpul zilei multi tîrgnemteni au fost prinsi cu petreceri onomastice ori au fost în vizitã pe la rudele din parohiile patronate de Sfîntul Nicolae. Douã biserici si-au sãrbãtorit ieri hramul, cea din Humulesti, si cea dinspre stadion, iar multi locuitori au lãsat votarea pe locul doi, dupã obligatiile familiale. Si în paraclisul Sfîntului Nicolae din incinta Cetãtii Neamt a fost slujbã ieri, dupã-amiazã, si printre credinciosii prezenti la rugãciune s-a numãrat si primarul Decebal Arnãutu.
Ca si la primul tur de scrutin, alegerile au fost monitorizate de observatorii de la Asociatia Pro Democratia, care a avut 16 observatori în teren la Tîrgu Neamt, Rãucesti, Grumãzesti, Pipirig, Petricani si Bãltãtesti. Liderul tîrgnemtean al APD a fost si în alte localitãti din judet cu o echipã mobilã si a constatat cã cã prezenta pãrea mai slabã ca la primul tur al alegerilor. A remarcat si unele incidente, care au fost remediate, au apãrut si unele sesizãri care însã nu s-au confirmat. Unele nemultumiri avea si Ionel Arsene, presedintele PSD Tîrgu Neamt, dar nu a fãcut nici o contestatie. Din punctul de vedere al comandantului Politiei Tîrgu Neamt, Vasile Doroftei, nu au fost probleme deosebite care sã perturbe buna desfãsurare a procesului de vot.

Articol afisat de 1428 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective