Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 7 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ceahlãul s-a lecuit de arbitri strãini

• grecul Kakos a vãzut penalty la un duel Dikaba - Onofras, în minutul 86, iar Unirea Urziceni a cîstigat trei puncte nemeritate la Piatra Neamt • „Dacã faci asa ceva ori esti prost, ori esti hot. Am fãcut cea mai mare prostie cã am cerut arbitri strãini“, a declarat Gheorghe Stefan • Ceahlãul - Urziceni s-a terminat 2-3 • presedintele Stefan a mai sustinut cã se va implica mai mult la echipã •

Mare a fost dezamãgirea fanilor Ceahlãului dupã meciul pierdut în fata campioanei Unirea Urziceni, în etapa 16 a Ligii I. Jocul s-a încheiat 2-3, dupã ce Ceahlãul a condus cu 1-0 si 2-1, iar abitrul grec al partidei, Anastasios Kakos, a dat penalty la un duel Dikaba - Onofras în careul gazdelor. Numai el a vãzut însã penalty la acea fazã, pentru cã reluãrile TV par a nu-i da dreptate centralului. Nici jucãtorilor nu le-a venit sã creadã cã au pierdut un meci în care meritau mãcar un egal. Dupã terminarea disputei Forminte si Cebotaru l-au admonestat pe „fluieras“ pentru decizia luatã. Primul a primit galben pe teren, iar al doilea rosu în drum spre vestiare. Nici Gheorghe Stefan nu a mai suportat ca echipa sã fie fãcutã tãndãri de arbitri si a ripostat, pentru a doua oarã în actualul campionat. „Nu poti sã faci asa ceva decît dacã ai un interes. Am cerut si eu o datã arbitri strãini si am fost nedreptãtiti flagrant. Pînã în minutul 86 nu a avut de ce sã se lege. Dacã faci asa ceva ori esti prost ori esti hot. Am fãcut cea mai mare prostie cã am cerut arbitri strãini. Aduceti-vã aminte cum a fost arbitratã Unirea de fiecare datã cînd a avut arbitri strãini. Mi-a fost rusine sã scot echipa de pe teren pentru cã eram la televizor“, a declarat Gheorghe Stefan la GSPTV. Acesta a mai spus cã de acum înainte va avea grijã si de echipã, dupã ce toatã energia si-a canalizat-o spre campania electoralã încheiatã cu votul de ieri. Cît priveste meciul, a fost unul antrenant. Sub comanda lui Gheorghe Multescu, Ceahlãul joacã fotbal, atrage ochiul si este mereu preocupatã de a ajunge la poarta rivalei. Atît cît reuseste si din punct de vedere fizic, pentru cã si în meciul de vineri echipa a cam pierdut contactul cu adversara, dar a avut puterea de a reveni pe final, cînd a irosit si douã mari sanse de gol.

Repriza întîi, de pus în ramã

Ceahlãul era sã detoneze bomba în Liga I si sã învingã campioana. Jocul a început tern, cu fugãrealã dintr-o parte în alta a liniei de centru. S-au încercat cîteva pãtrunderi în suprafetele de pedeapsã ale celor douã echipe, dar fundasii si-au fãcut treaba de fiecare datã. Primele trei suturi pe spatiul portii au însemnat tot atîtea goluri vineri searã. Fabbron (‘29) i-a luat locul accidentatului Rudison si s-a dus în careul Unirii pentru cã Ceahlãul beneficia de un corner. A lovit balonul cu capul si a pasat decisiv la deschiderea scorului, pentru cã Ibrahim Abdoulaye a deviat de lîngã Varga si Arlauskis pentru 1-0. Nici nu s-a consumat bine bucuria în teren si-n tribune, cã Semedo a primit în jumãtatea Ceahlãul si a sutat, din zona centralã, de la peste 25 de metri, în vinclul portii lui Lipitor. Portarul gazdelor a plonjat în zadar si linistea s-a reasezat pe Municipal.
Ceahlãul a încasat lovitura si era sã o pãteascã la suturile periculoase ale lui Varga (‘32) si Brandan (‘33), care au ratat de putin tinta. Trecutã si de aceste douã faze la care s-a gresit la nivelul pãrtilor laterale, Ceahlãul a pus din nou probleme. Bãdescu a executat un corner de pe dreapta, mingea a fost bîlbîitã în careul Urziceniului si i-a revenit micutului jucãtor pietrean. Ca si la Craiova, Bãdescu s-a distrat cu un adversar, acum cu Brandan, si a sutat. Balonul nu prindea cadrul portii, dar a venit la întîlnire Fabbron, care a pus fruntea si l-a învins pe Arlauskis de lîngã Galamaz: 2-1, min.35. Unirea a rãmas socatã, Ceahlãul a avut posesia, si-a înghesuit oponentii pînã la 40 de metri de poarta lor, dar repriza s-a terminat cu parada în doi timpi a lui Arlauskis la sutul bun expediat de Cebotaru.

Douã bare, penalty-ul inventat si aplauze în final

Repriza secundã a fost abordatã de Ceahlãul cu gîndul cã Unirea va ataca, iar pe contre poate fi surprinsã. Ibrahim a sutat periculos (‘49), dar Arlauskis a respins greu ca si Lipitor (‘52) la sutul din loviturã liberã a lui Frunzã. Apoi, norocul a ales sã joace în tabãra ialomitenilor la un corner executat de pe dreapta. Turcul Ersin Veli, legitimat în preziua jocului, a sãrit sã respingã, dar a deviat nefericit pe spate. Achim a sãrit pe sub minge, care a fost catapultatã dintr-o foarfecã lateralã în plasã de Onofras: 2-2, min. 53. Lipitor a salvat la încercarea lui Pãduretu (‘59), dupã care tribuna a murmurat a furie în minutul 75. Un nou corner petru Ceahlãul, cu Barna la finalizare, „capul“ acestuia din 5-6 metri lobind în barã. Maftei a respins si el la un nou „cap“, iar la poarta cealaltã Onofras a ajuns singur cu Lipitor. Fostul atacant al Iasului a fost însã blocat salvator de nemtean, pentru ca o fazã mai tîrziu sã suteze pe lîngã poartã. A venit apoi faza din minutul 86. O centrare de pe dreapta a oaspetilor, iar duelul aerian dintre Dikaba si Onofras s-a soldat cu penalty, unul vehement contestat de gazde. Brandan a executat si a schimbat tabela, dar ultimul cuvînt în acest meci l-a avut „vioara întîi“, adicã tot Ceahlãul. Nemtenii au avut o nouã loviturã liberã în jumãtatea Unirii, iar Forminte a lovit cu capul, însã mingea deviatã nu s-a mai oprit în plasa portii lui Arlauskis, ci a nimerit numai bara pentru a oftica întreaga asistentã. Ceahlãul a pãrãsit terenul învinsã, dar aplaudatã la scenã deschisã. A meritat aplauzele venite din tribune, iar lumea a plecat acasã chiar cu speranta cã în retur va vedea continuatã munca lui Multescu si a colaboratorilor sãi, care au schimbat mult în bine fata echipei.

Articol afisat de 1256 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective